"Αυτό θα πονέσει" του Adam Kay

Προσοχή αυτό το βιβλίο μπορεί να σας κάνει να πονέσετε.. από τα γέλια!
O Adam Kay είναι ένας διάσημος βρετανός κωμικός που πέρασε έξι χρόνια από τη ζωή του ως εκπαιδευόμενος γιατρός σε κρατικά νοσοκομεία της χώρας του. Πρόκειται για το προσωπικό του ημερολόγιο της συγκεκριμένης περιόδου, το οποίο είναι γραμμένο με πολύ χιούμορ, αν και συχνά αναφέρεται σε καταστάσεις που δεν είναι καθόλου αστείες.
Χωρίς ενδοιασμούς και υπεκφυγές, ο συγγραφέας καταγράφει μια σειρά από τραγελαφικές καταστάσεις, αποφάσεις ζωής και θανάτου, βάρδιες χωρίς τέλος και μισθούς πείνας ως καθημερινές εμπειρίες των νέων γιατρών στη Βρετανία. Ως μια ξεκαρδιστική προσωπική ιστορία που αντανακλά τη λιτότητα της εποχής μας, κατάφερε να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο αναγνώστες παγκοσμίως και εκτός από τη θεατρική μεταφορά της, ετοιμάζεται από τον ίδιο τον Adam Kay και η ομώνυμη τηλεοπτική σειρά για το BBC.

"Η Βίβλος των Τακτικών στο Σκάκι – Magnum Opus" του Στράτου Γρίβα

Η Βίβλος των Τακτικών στο Σκάκι – Magnum Opus αποτελεί την κορυφαία ταξινομημένη συλλογή όλων των τύπων ματ στο σκάκι. Πρόκειται για έναν γοητευτικό κόσμο τακτικών, θεμάτων και μηχανισμών που διέπουν το σύγχρονο σκάκι, ο οποίος προσφέρει στον αναγνώστη πολύτιμη γνώση στην πορεία του προς τη σκακιστική καταξίωση.

"Το μεθοδικό παιδί" των Richard Gallagher, Elana G. Spira & Jennifer L. Rosenblatt

Βοηθώντας το παιδί μας να αποκτήσει να αποκτήσει οργανωτικές δεξιότητες και να βελτιστοποιήσει την απόδοση και τη δυναμική του.
Έχετε κουραστεί να κυνηγάτε το παιδί σας για να τελειώσει τις εργασίες του; Είναι η σχολική του τσάντα μια μαύρη τρύπα που καταπίνει σημειώσεις, βιβλία και μολύβια; H έλλειψη οργάνωσης δεν είναι απλά ενοχλητική, μπορεί να σταθεί εμπόδιο στις σχολικές επιδόσεις αλλά και να δυναμιτίσει την οικογενειακή ηρεμία. Το συγκεκριμένο βιβλίο ξεχωρίζει από αντίστοιχα του είδους του, καθώς βασίζεται σε ένα επιστημονικά δοκιμασμένο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης που αποδεδειγμένα λειτουργεί.
Μάθετε πως να βοηθήσετε το παιδί σας να:
  • Οργανώσει τα προσωπικά του αντικείμενα και σχολικά είδη
  • Να βελτιώσει τη διαχείριση του χρόνου του
  • Να καταγράφει και να κάνει έγκαιρα τις εργασίες του για το σπίτι
  • Να καταφέρνει να συγκεντρώνεται καλύτερα
  • Να δημιουργήσει και να ακολουθεί αποτελεσματικά ένα πρόγραμμα
Με μια σειρά πραγματικών παραδειγμάτων, συμβουλών και πρακτικών εργαλείων, ο ενδιαφερόμενος, είτε είναι γονιός ή δάσκαλος είτε και ειδικός που ασχολείται με τα παιδιά (εργοθεραπευτής, παιδοψυχολόγος κλπ) μπορεί να εφαρμόσει τη μέθοδο βήμα βήμα. ΄Αλλωστε, έχει αποδειχθεί ότι η ηλικία 7-13 ετών είναι κρίσιμη για την απόκτηση πρακτικών δεξιοτήτων, οι οποίες εφόσον αποκτηθούν, μας συνοδεύουν για όλη μας τη ζωή.

"Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί στη ζωή" των Jοshua Piven & David Borgenight

Η δημοφιλέστερη σειρά βιβλίων επιβίωσης όλων των εποχών!
Μια σειρά ρεαλιστικών και συχνά ξεκαρδιστικών συμβουλών για πραγματικά άβολες καταστάσεις που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητά μας.
O Jushua Piven και ο David Borgenight δημιούργησαν πριν είκοσι χρόνια την πιο ευπώλητη σειρά βιβλίων επιβίωσης όλων των εποχών, αξιοποιώντας αρχικά τις δικές τους εμπειρίες αλλά και τις αμέτρητες συνεντεύξεις που πραγματοποίησαν μέσα σε αυτό το διάστημα. Τα βιβλία έγιναν best sellers από την πρώτη στιγμή της έκδοσης τους, ενώ η σειρά ανανεώνεται με νέα βιβλία από τότε, με την ίδια πάντα επιτυχία. Σήμερα κυκλοφορούν σε 27 χώρες, έχοντας ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια πωλήσεις και έχουν μεταφερθεί σε 2 τηλεοπτικές σειρές (TBC, Discovery Channel)
Σύμφωνα με τους συγγραφείς, κίνδυνος δεν σημαίνει μόνο να βρεθείς ξαφνικά απέναντι σ’ ένα φίδι. Οι περισσότερες κρίσεις ξεσπούν πολύ πιο κοντά μας –στο σπίτι μας, στη δουλειά μας, στην καθημερινότητά μας. Αυτός ο απολύτως απαραίτητος οδηγός επιβίωσης περιέχει εκατοντάδες τρόπους για να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις συμφορές που μπορεί να μας βρουν καθημερινά, όπως:
  • Την αμήχανη σιωπή στο ασανσέρ
  • Μια απροειδοποίητη επίσκεψη των γονιών
  • Μια κοκκινίλα από το ξύρισμα
  • Πολύ σκόρδο στο φαγητό
  • Το σφήνωμα του δαχτύλου στην μπάλα του μπόουλινγκ
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μη διαβάζετε το βιβλίο ενώ χειρίζεστε βαρέα μηχανήματα!!
Ο Τζόσουα Πίβεν (Joshua Piven) δεν επέστρεφε ποτέ σπίτι του την ώρα που του είχαν πει οι γονείς του, ενίοτε έκανε κοπάνα από το σχολείο και κάποτε τον κλείδωσαν στα απο­δυτήρια. Εξακολουθεί να έχει περίεργα ξεσπάσματα εφηβικού τύπου και να αποφεύγει τα λαχανάκια Βρυξελλών, αλλά σπά­νια πλέον του κλέβουν τα χρήματα για το κολατσιό του. Ο Ντέιβιντ Μπόργκενιχτ (David Borgenicht) είναι συγγρα­φέας, συντάκτης και κυνηγός συγκινήσεων και είναι υπερή­φανος που εξακολουθεί να είναι ζωντανός. Ζει στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ με τη σύζυγο και τα παιδιά του, και ο στόχος του είναι να ζήσει για πάντα –μέχρι στιγμής, τα έχει πάει περίφημα.

"Πώς λειτουργεί η ψυχολογία" - Συλλογικό έργο

Είμαστε γνήσιοι ή συμμορφωνόμαστε όλοι με τους κανόνες; Τι μας κάνει να θυμόμαστε; Γιατί ξεχνάμε; Μετριέται η νοημοσύνη; Ερωτήματα σαν αυτά αποτελούν τη βάση του έργου των μεγαλύτερων παγκοσμίως στοχαστών και ερευνητών στον συναρπαστικό κλάδο της ψυχολογίας.
Ένα βιβλίο που περιλαμβάνει όλες τις πτυχές της ψυχολογίας – από τις θεωρίες ως τις θεραπείες, από τα προσωπικά ζητήματα ως τις πρακτικές εφαρμογές, με κατανοητή, εύχρηστη και λιτή παρουσίαση. Ένας καλαίσθητος σκληρόδετος, τόμος που μπορεί να προσφέρει επαρκή πληροφόρηση στον αναγνώστη, είτε πρόκειται για κάποιον που προσεγγίζει για πρώτη φορά το αντικείμενο της ψυχολογίας, είτε για σπουδαστή, είτε για έμπειρο μελετητή των ανθρωπιστικών επιστημών.