Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινάει
με τον διάσημο συγγραφέα Γίργκεν Μπανσέρους
και τον δημοφιλή ντετέκτιβ Κλουζ

Ο Γερμανός Γίργκεν Μπανσέρους ταξιδεύει στην Κύπρο
και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας
για να συναντήσει τους μικρούς του φίλους

Ο Γίργκεν Μπανσέρους, ένας από τους διασημότερους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας και «πατέρας» του δημοφιλούς ντετέκτιβ Κλουζ, ταξιδεύει στην Κύπρο και την Ελλάδα και επισκέπτεται έξι διαφορετικές πόλεις, για να συναντήσει τους μικρούς του αναγνώστες και να μοιραστεί μαζί τους όλα τα τελευταία νέα για τον ακαταμάχητο Κλουζ.
Φέτος τον Οκτώβριο, οι μικροί μας φίλοι και φανατικοί αναγνώστες του που κατοικούν στην Πάφο, τη Λευκωσία, το Αγρίνιο, την Πάτρα, την Καλαμάτα, την Αθήνα και τις γύρω περιοχές θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τα ίχνη του ντετέκτιβ Κλουζ με τις οδηγίες του συγγραφέα αυτοπροσώπως. Προκειμένου οι αποστολές τους να στεφτούν με επιτυχία, για να καταλήξουν σε υπόπτους και να εξιχνιάσουν τα δικά τους αστυνομικά μυστήρια, είναι απαραίτητο να φέρουν μαζί τους για έμπνευση το αγαπημένο τους βιβλίο του Γίργκεν Μπανσέρους, αυξημένη παρατηρητικότητα, ορθή αντίληψη, καλή μνήμη, ένστικτο, φαντασία και πάνω απ’ όλα… διάθεση για παιχνίδι! Εκεί θα τους περιμένει το περίφημο ντετεκτιβικό καπέλο του Κλουζ για να γίνουν και επίσημα βοηθοί του!

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις όπου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τον Γίργκεν Μπανσέρους είναι:

ΚΥΠΡΟΣ
Πάφος, Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019, στις 17:30μ.μ., στην Πλατεία Γεροσκήπου, σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία PARGA
Λευκωσία: Στο πλαίσιο του Nicosia Book Fest (Πάρκο Ακρόπολης, Στρόβολος) θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

  • Γνωριμία με τον συγγραφέα και υπογραφή βιβλίων στο περίπτερο του Κλουζ το Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2019, στις 11.00π.μ. και στις 16.00μ.μ., και την Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019, από τις 10.00π.μ. μέχρι τις 12.00μ.μ.
  • Συνάντηση του συγγραφέα με γερμανόφωνους φίλους στο περίπτερο του Ινστιτούτου Γκαίτε το Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2019, στις 17.30μ.μ.
  • Την Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019, στις 12:15μ.μ., στην Παιδική Σκηνή, καλούμε όλους εσάς, αγόρια και κορίτσια, που αγαπάτε τα μυστήρια να μεταμορφωθείτε σε ντετέκτιβ, για να λύσουμε γρίφους στο πλευρό του Κλουζ.

ΕΛΛΑΔΑ
Αγρίνιο, Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019, στις 19.00μ.μ., στο βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΤΡΟΠΙΟ (Καζαντζή 25)
Πάτρα, Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019, στις 18.30μ.μ., στον χώρο καλλιτεχνικών αναρριχήσεων ΟροΠαίδιο (Κανακάρη 101Β), σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Καλαμάτα, Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019, στις 19.00μ.μ., στην γκαλερί Α49 (Αναγνωσταρά 49), σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ
Αθήνα
Κηφισιά, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, στις 19.00μ.μ., στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης (Λ. Κηφισίας 310)
Κέντρο, Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, στις 12.00μ.μ., στο café του βιβλιοπωλείου IANOS (Σταδίου 24)

Σε όλες τις εκδηλώσεις θα υπάρχει διαδραστικό παιχνίδι με εμψυχωτές και συζήτηση με τον συγγραφέα με διερμηνεία. Στο τέλος κάθε εκδήλωσης ο συγγραφέας θα υπογράψει βιβλία του στους μικρούς επίδοξους ντετέκτιβ.
Ο Κλουζ φυσικά δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ο μεγαλύτερος μικρός ντετέκτιβ του κόσμου που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ενήλικους συναδέλφους του. Λατρεύει τη δουλειά του και δεν μπορεί χωρίς αυτή. Κι επειδή είναι καλός ντετέκτιβ, δεν το βάζει κάτω με την πρώτη δυσκολία, επιμένει και στο τέλος ρίχνει φως ακόμα και στα πιο σκοτεινά μυστήρια. Νέες λοιπόν υποθέσεις φτάνουν στα χέρια του κάθε λίγο και λιγάκι. Οι πελάτες του μένουν πάντα ικανοποιημένοι και τον πληρώνουν καλά για τις υπηρεσίες του. Σε τσίχλες που είναι το πρώτο μεγάλο πάθος του. Κι όχι όποιες κι όποιες τσίχλες, αλλά τις φοβερές και τρομερές Κάρπεντερ, που είναι φυσικά οι καλύτερες τσιχλόφουσκες στον κόσμο. Το δεύτερο μεγάλο πάθος στη ζωή του Κλουζ είναι το… γάλα. Αν ο ντετέκτιβ Μάρλοου πίνει ένα ποτηράκι ουίσκι για να σκεφτεί με την ησυχία του και να βρει την άκρη στο μυστήριο που τον απασχολεί, ο Κλουζ πίνει πολλά ποτήρια κρύο γάλα!
Σαν τον Κλουζ είναι και οι αναγνώστες του. Καταβροχθίζουν τις περιπέτειές του τη μία μετά την άλλη, με την ίδια αφοσίωση που εκείνος δείχνει για τη δουλειά του. Τα βιβλία του έχουν ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Γιατί ο μικρός ντετέκτιβ λύνει μυστήρια σ’ όλες σχεδόν τις γλώσσες που μιλιούνται στη γη, ανάμεσα σε αυτές και στα ελληνικά: είκοσι επτά βιβλία με τις πιο συναρπαστικές περιπέτειες του αγαπημένου ντετέκτιβ μικρών και μεγάλων παιδιών κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε μετάφραση της Μαρίας Αγγελίδου.
Δείτε ΕΔΩ όλα τα βιβλία με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Κλουζ που κυκλοφορούν στα ελληνικά.

Λίγα λόγια για τον Γίργκεν Μπανσέρους:
Ο Γίργκεν Μπανσέρους γεννήθηκε το 1949 στο Ρέμσαϊντ και ήθελε να γίνει πιανίστας. Στο μεταξύ όμως άρχισε να γράφει πολύ επιτυχημένα παιδικά κι εφηβικά βιβλία. Δεν στενοχωριέται λοιπόν καθόλου που δεν τα κατάφερε να γίνει πιανίστας. Ζει με τη γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά στην περιοχή της Ρουρ. Η σειρά του «Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ» έχει μεταφραστεί σε 21 γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 2.000.000 αντίτυπα. Το 2010 τιμήθηκε για το έργο του με το βραβείο Annette-von-Droste-Hülshoff.