"Η Γερμανίδα" της Lily Graham

Αμβούργο 1938
Η δεκαπεντάχρονη Άστα επιστρέφει σπίτι από το σχολείο μαζί με τον δίδυμο αδελφό της Γιούργκεν. Μια συνάδελφος από την κλινική όπου εργάζεται η μητέρα τους τους προειδοποιεί ότι οι Γερμανοί στρατιώτες πήραν με τη βία τους γονείς τους και τους συμβουλεύει να κρυφτούν. Καταρρακωμένη από την απώλεια των γονιών της, η Άστα ξέρει ότι πρέπει να δραπετεύσουν. Τα δύο αδέλφια αναγκάζονται να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι από τη Γερμανία στη Δανία, για να φτάσουν στον μοναδικό εν ζωή συγγενή τους, τη θεία Τρίνε, μια γυναίκα που γνωρίζουν ελάχιστα.
Στριμωγμένη μέσα σε ένα φορτηγό με άλλους πρόσφυγες, η Άστα προσεύχεται για ένα θαύμα. Η διέλευση των συνόρων είναι ένα έγκλημα που τιμωρείται με θάνατο. Όταν οπλισμένοι φρουροί με άγρια σκυλιά πιάνουν τον Γιούργκεν και η Άστα ξεφεύγει, το μόνο που της μένει είναι να γαντζωθεί από την ελπίδα. Κάποτε θα ξαναβρεί τον δίδυμο αδερφό της, το άλλο της μισό. Όποιο κι αν είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει…
Η συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης δύο εφήβων σε μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ανθρωπότητας, που όλοι οφείλουμε να θυμόμαστε.

"Η γυναίκα με το γαλάζιο αστέρι" της Pam Jenoff

ΚΡΑΚΟΒΙΑ, 1942
Η Σάντι Γκολτ είναι δεκαοχτώ χρονών και ζει με τους γονείς της μέσα στον τρόμο του γκέτο της Κρακοβίας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν οι ναζί εκκενώνουν το γκέτο, η Σάντι και η έγκυος μητέρα της αναγκάζονται να καταφύγουν στους υπονόμους που εκτείνονται κάτω από την πόλη. Κάποια μέρα η Σάντι βλέπει μέσα από μια σχάρα ένα κορίτσι στην ηλικία της να κρατάει ένα μπουκέτο λουλούδια.
Η Έλλα Στέπανεκ είναι μια εύπορη Πολωνή που ζει μαζί με τη μητριά της, η οποία έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με τους Γερμανούς κατακτητές. Οι φίλες της την περιφρονούν και νοσταλγεί τον αρραβωνιαστικό της που λείπει στον πόλεμο, έτσι μες στη μοναξιά της συνηθίζει να περιδιαβαίνει στους δρόμους της Κρακοβίας. Όταν πάει για ένα θέλημα στην αγορά, αντιλαμβάνεται κάτι να κινείται κάτω από τη σχάρα του δρόμου. Η Έλλα αποφασίζει να βοηθήσει τη Σάντι, και ένας δεσμός αρχίζει να σχηματίζεται ανάμεσα στις δύο κοπέλες. Καθώς, όμως, οι κίνδυνοι του πολέμου αρχίζουν να τις απειλούν όλο και περισσότερο, οι ζωές τους αλλάζουν δραματικά και οι ίδιες έρχονται αντιμέτωπες με τον θάνατο…

"Στον 5ο όροφο της Νομικής" του Χρήστου Μαρκογιαννάκη

Πέμπτος όροφος της Νομικής Αθηνών, Τομέας Εγκληματολογίας. Ο υποψήφιος διδάκτορας Άγγελος Κονδύλης ανακαλύπτει το πτώμα της Οχιάς, κατά κόσμον καθηγήτριας Λαμπρινής Σιώμου, πριν δολοφονηθεί κι αυτός με τη σειρά του.
Ο αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής Χριστόφορος Μάρκου, απόφοιτος του τομέα και παλιός γνώριμος των θυμάτων, αναλαμβάνει την έρευνα της διπλής ανθρωποκτονίας.
Κινούμενος στο σκοτάδι του πέμπτου ορόφου, σ’ έναν λαβύρινθο μυστικών, διαπλοκής, προσωπικών εμπαθειών κι ακαδημαϊκών φιλοδοξιών, καλείται να ανακαλύψει με τη βοήθεια ενός «πασπαρτού» ποιος μετέτρεψε το κτίριο του πανεπιστημίου σε σκηνικό δολοφονιών, και ν’ απαντήσει: Υπάρχει, τελικά, το τέλειο έγκλημα;

"Έτσι παγώνουν οι σαπουνόφουσκες" της Marie Vareille

«Όλος ο κόσμος πίστευε ότι τίποτα δεν ήταν πιο εύθραυστο, πιο εφήμερο και ντελικάτο από μια σαπουνόφουσκα. Αλλά έκαναν λάθος. Στη σωστή θερμοκρασία και στο κατάλληλο περιβάλλον, ήξεραν να αντιστέκονται».
Η Οσεάν νιώθει σαν μια σαπουνόφουσκα που κλυδωνίζεται από ένα ρεύμα εχθρικού αέρα. Στα δεκαεννιά της, όσο κι αν υποφέρει που θα αποχωριστεί τη μικρή της αδερφή και όσο κι αν θέλει να μπει στο πανεπιστήμιο του Σικάγο, επιλέγει να ζήσει με τον πατέρα της και να εγκατασταθεί σε μια μικρότερη πόλη. Κανείς δεν καταλαβαίνει την απόφασή της. Όμως η ίδια γνωρίζει ορισμένα μυστικά που καθιστούν οποιαδήποτε άλλη επιλογή απαγορευτική…
H Κλερ μόλις ανακάλυψε ότι είναι έγκυος. Θέλει να το ανακοινώσει σε όλο τον κόσμο, στον φούρναρη, στον ελεγκτή, στον τύπο που την έσπρωξε στις κυλιόμενες και σε εκείνον που έφτυσε τρία χιλιοστά από τα κίτρινα Converse της. Κανείς δεν φαίνεται να προσέχει το μακάριο χαμόγελό της, κι έτσι εκείνη, όπως κάθε Δευτέρα, μπαίνει στη διαφημιστική εταιρεία στις εννιάμισι ακριβώς.
Η Εύα είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών, αγαπημένη συγγραφέας και τρυφερή σύντροφος. Δύστροπη και απόμακρη ταυτόχρονα, ταλαιπωρεί την επιμελήτριά της αλλά και όλο τον εκδοτικό οίκο, καθώς βρίσκεται στη διαδικασία συγγραφής του τελευταίου της βιβλίου. Μήπως υπάρχει κάτι που κρύβεται πίσω από την επανειλημμένη αναβολή της να παραδώσει επιτέλους το χειρόγραφό της;
Ένα βιβλίο για την ανάγκη κάθε μαμάς να είναι τέλεια αλλά και τη συνειδητοποίηση ότι τέλεια μαμά δεν υπήρξε, αλλά ούτε και θα υπάρξει ποτέ.

"Το κόκκινο περίπτερο" του Robert an Gulik

Ο Δικαστής Τι, επίτροπος της περιοχής Που-Γιανγκ, έχει μια απροσδόκητη συνάντηση στο Κόκκινο Περίπτερο με την πιο ισχυρή και διάσημη εταίρα στο Νησί του Παραδείσου, τη Φθινοπωρινή Σελήνη. Λίγες ώρες αργότερα, ανακαλύπτει το πτώμα της στον ίδιο χώρο όπου δύο μέρες πριν είχε βρεθεί νεκρός και ο νεαρός κρατικός αξιωματούχος που είχε περάσει την τελευταία του εβδομάδα μαζί της.
Ο Δικαστής Τι, μαζί με τον έμπιστο βοηθό του Μα Γιουνγκ, καλείται να επιλύσει το μυστήριο των δύο θανάτων, αλλά ζει και τον εφιάλτη ενός παλιού αποτροπιαστικού εγκλήματος που διαπράχθηκε τριάντα χρόνια πριν. Στην προσπάθειά του να φέρει εις πέρας την αποστολή του, παρασύρεται στον κόσμο των ιερόδουλων της Αυτοκρατορικής Κίνας, έναν κόσμο υφασμένο από ψέματα και θλιβερές ιστορίες.
Το Κόκκινο Περίπτερο, όπου οι εκλεγμένες βασίλισσες ομορφιάς του Νησιού του Παραδείσου απολάμβαναν τον έρωτα με τους τυχερούς εραστές τους, γίνεται η σκηνή τριών μυστηριωδών θανάτων. Θα καταφέρει ο γενειοφόρος δικαστής της αρχαίας Κίνας να φέρει στο φως το εκπληκτικό μυστικό που κρύβεται στο περιβόητο διαμέρισμα της ακολασίας;

"Τζέιν Έιρ" της Charlotte Brontë

ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ.
Έχοντας μεγαλώσει ορφανή και μες στη φτώχεια, η γκουβερνάντα Τζέιν Έιρ βρίσκει τον έρωτα στο πρόσωπο του κυρίου Ρότσεστερ, του στρυφνού και απόμακρου ιδιοκτήτη της απομονωμένης έπαυλης στην οποία εργάζεται. Στους άγριους βάλτους του Θόρνφιλντ τίποτα, ωστόσο, δεν είναι όπως φαίνεται. Σκοτεινά μυστικά και προδοσίες έρχονται στην επιφάνεια και συνεχίζουν να ταράζουν τη ζωή της ηρωίδας, της οποίας τα βάσανα δεν τελειώνουν εύκολα. Αποφασίζει τότε να εγκαταλείψει το Θόρνφιλντ και βρίσκει καταφύγιο στο Μόρτον, στο σπίτι του πάστορα Σεν Τζον. Διδάσκει σε φτωχά κορίτσια και είναι έτοιμη να τον ακολουθήσει στην Ινδία για να τον βοηθήσει στο ιεραποστολικό του έργο. Όμως ο έρωτάς της για τον Ρότσεστερ την ωθεί να επιστρέψει και να τον αναζητήσει…
Η Τζέιν Έιρ αποτελεί ένα μοναδικό αριστούργημα με το οποίο η Σαρλότ Μπροντέ θέλησε να υπερασπιστεί την καταπιεσμένη και στερημένη από κοινωνικά προνόμια γυναίκα στις τραχιές συνθήκες της πρώιμης βικτοριανής Αγγλίας.

"Γίνε πρωταγωνιστής στη ζωή σου" του Vex King

Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΧΕΡΙΑ!
Βρες την αληθινή εσωτερική πληρότητα, θεράπευσε τα τραύματά σου και απόκτησε διαύγεια, αντοχή και ελευθερία.
Αυτό το βιβλίο θα σε βοηθήσει:
● Να μάθεις να χρησιμοποιείς την ενέργεια του σώματός σου.
● Να εξερευνήσεις και να αυξήσεις τις εσωτερικές σου δονήσεις.
● Να δημιουργήσεις θετικές σχέσεις.
● Να αναθεωρήσεις τα περιοριστικά σου πιστεύω.
● Να ανακαλύψεις τον πραγματικό σου εαυτό και να δεχτείς περισσότερες χαρούμενες εμπειρίες στη ζωή.
Μια από τις μεγαλύτερες πράξεις αγάπης για τον εαυτό σου είναι να αναλάβεις τον έλεγχο της αυτοθεραπείας σου. Αφοσιώσου σε αυτή τη διαδικασία και ανακάλυψε την ενέργεια που ρέει μέσα σου και ακτινοβολεί στον κόσμο!

"Αντίο, Σμύρνη" της Ιωάννας Μπαμπέτα

Ήταν άνοιξη του 1919 όταν ο μπαμπάς υποσχέθηκε στον Λευτέρη ένα ποδήλατο. Εκείνες τις μέρες ελληνικές σημαίες γέμιζαν τον χάρτη και στόλιζαν τα μπαλκόνια.
«Ήρθαν οι Έλληνες!»
Ο καιρός περνούσε και ο Λευτέρης παρέα με τον φίλο του τον Ασλάν σεργιάνιζαν στην προκυμαία του Και. Σχεδίαζαν ταξίδια κι έκαναν όνειρα για το μέλλον.
Ήταν Σεπτέμβριος του 1922 όταν οι ελληνικές σημαίες κατέβηκαν, τα όνειρα έγιναν εφιάλτες και τα ταξίδια ήταν πλέον χωρίς επιστροφή.
«Αντίο, Σμύρνη»

"Μυστική αποστολή: Η πίσω αυλή" της Μαρίας Δασκαλάκη

Όταν η Ζωή μετακομίζει με την οικογένειά της στη Νάξο, τόπο καταγωγής της μητέρας της, ανακαλύπτει ένα νησί που θα λατρέψει. Η Ζωή γεννήθηκε με ημιτελές το ένα της χέρι. Τα μισοτελειωμένα αγάλματα και κτίσματα που συναντά στις εξερευνήσεις της στο κυκλαδίτικο νησί την κάνουν να νιώθει μέρος του τόπου.
Το καλοκαίρι των παιδιών αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν βρίσκουν ένα μπαούλο στην αποθήκη τους με πράγματα των προ-προγιαγιάδων τους από τον τόπο καταγωγής τους, τη Σμύρνη. Στην παρέα έχει προστεθεί και ο γείτονάς τους, ο Νικόδημος. Η γιαγιά Κυριακή αναλαμβάνει την ξενάγησή τους στην ιστορία της Σμύρνης των αρχών του προηγούμενου αιώνα, λέγοντάς τους έτσι όσα οδήγησαν σε μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές της ανθρωπότητας.
Πώς συνδέεται η βελανιδιά της αυλής τους με όλα αυτά;
Τι ανοίγουν όλα εκείνα τα κλειδιά που ανακάλυψαν τα παιδιά μέσα στο μπαούλο; Θα καταφέρουν να εξιχνιάσουν και τούτη τη μυστική αποστολή;

"Ο δράκος Μπουρμπουλήθρας" του Σπύρου Πετρουλάκη

Προσοχή, προσοχή!
Αυτό το παραμύθι πρέπει να το διαβάσουν μόνο όσοι δε φοβούνται τους δράκους και τις φωτιές και τις μπουρμπουλήθρες… Θα ήθελες να ανέβεις στην πλάτη του πιο πλακατζή δράκου για ένα συναρπαστικό ταξίδι; Μη φοβηθείς. Αυτός ο δράκος δε βγάζει φωτιές από το στόμα του. Τι βγάζει; Μάντεψε…

"Γνωρίζω τη Μυθολογία: Μυθικοί ήρωες" της Ιωάννας Μπαμπέτα

Στη μυθολογία μας υπάρχουν ήρωες πολλοί, γενναίοι, έξυπνοι και δυνατοί!
Καταφέρνουν να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία, πολεμώντας με τέρατα και άγρια θηρία.
Οι ιστορίες τους είναι σε όλο τον κόσμο γνωστές κι έχουν εμπνεύσει συγγραφείς και ποιητές.
Ας τους γνωρίσουμε!

 
"Ο Μούργος και η παρέα του" του Colas Gutman

Τίποτα δεν πάει καλά ανάμεσα στον Μούργο και στον Χαλκομανία! Ο Μούργος ονειρεύεται να γίνει μέλος της παρέας με τις φράντζες και να έχει αρχηγό το κανίς με τη φράντζα, ενώ ο Χαλκομανίας θέλει να μπει στην παρέα με τα μουστάκια. Ο πόλεμος ανάμεσα σε σκύλους και σε γάτες είναι γεγονός και σ’ αυτό τον πόλεμο επιτρέπονται όλα τα… μούργικα κόλπα! Θα αντέξει άραγε η φιλία του Μούργου και του Χαλκομανία;

"Ο Μούργος στην παραλία" του Colas Gutman

Το καλοκαίρι κάνει ζέστη, πόσο μάλλον όταν κάποιος ζει σ’ έναν σκουπιδοτενεκέ. Ο Μούργος και ο πιστός του φίλος ο Χαλκομανίας ονειρεύονται ταξίδια στην Κυανή Ακτή. Ως εκ θαύματος, υπάρχει μια διπλή θέση για διακοπές με την Ομάδα των Ξεχασμένων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μάζεμα σκουπιδιών, Κλαμπ Κατσίκι και παγωτά με γεύση… άμμο. Οι καλύτερες μούργικες διακοπές!

"Σέβομαι το σώμα μου" της Catherine Dolto

Η γνωστή παιδίατρος Δρ. Κατρίν Ντολτό μοιράζεται την πολύτιμη γνώση της για την παιδική ηλικία εκφράζοντας με τον καλύτερο και πλέον άμεσο τρόπο όλα όσα απασχολούν τα παιδιά. Όπως συνηθίζει να λέει: «Όσο περισσότερα καταλαβαίνουμε τόσο καλύτερα μεγαλώνουμε».
Τα χάδια είναι υπέροχα και απολαυστικά, όταν αυτοί που μας τα δίνουν σέβονται το σώμα μας. Τόσο απλά!

"4½ φίλοι & τα ίχνη της βρομερής κάλτσας" του Joachim Friedrich

Οι 4½ φίλοι απαρτίζονται από τρία αγόρια, ένα κορίτσι και έναν σκύλο. Ο Κάλε, ο ιδρυτής και αρχηγός του γραφείου ντετέκτιβ «Κάλε και Σία», τα δίδυμα αδέλφια Στέφι και Κάρστεν, ο Φρίντελ και ο σκύλος τους, ο Πεντάμορφος, μπλέκουν σε διάφορες περιπέτειες στην προσπάθειά τους να λύσουν μυστήρια και παράξενες υποθέσεις.
Ο Μπέρτι, ο γιος του υπεύθυνου καθηγητή της τάξης, εξαφανίζεται από το κάμπινγκ, μέσα στη νύχτα, χωρίς να αφήσει ίχνη! Μόνο οι κάλτσες του έχουν μείνει στη σκηνή. Μήπως η εξαφάνισή του έχει σχέση με το κεχριμπαρένιο αγαλματίδιο που ανακάλυψαν; Η παρέα είναι αναστατωμένη. Τότε ο Κάλε έχει μια φαεινή ιδέα: βάζει μπροστά στη μουσούδα του Πεντάμορφου μία από τις βρομερές κάλτσες του Μπέρτι. Και πράγματι, εμφανώς αηδιασμένος από την μπόχα, αλλά και αποφασισμένος, ο Πεντάμορφος αρχίζει να ψάχνει για ίχνη…

"Μπορείς εσύ, μπορώ κι εγώ!" του Mak Van Gadeldonk

Σκαρφαλώνω στο δέντρο όπως η μαμά.
Πηδάω από κλαδί σε κλαδί όπως ο μπαμπάς.
Ρωτάς αν είναι δύσκολο; Καθόλου!
Αν μπορείς εσύ, μπορώ να το κάνω κι εγώ!
Ένα χαριτωμένο βιβλίο που εστιάζει στις δεξιότητες των παιδιών, με πρωταγωνιστές μικρά ζωάκια που δε διστάζουν να δοκιμάσουν καθετί καινούριο.

"Τα 5 Λαγωνικά: Το μυστήριο με το θαμμένο μυστικό" της Enid Blyton


Ο Ερν, ανιψιός του αστυνόμου Γκουν, ζητάει από την παρέα των Πέντε Λαγωνικών να του βρουν κάποιο μυστήριο για να λύσει. Ο Φούσκας τού μιλάει για κάποια φανταστική, σκοτεινή υπόθεση στην κορυφή ενός λόφου. Θείος και ανιψιός συναγωνίζονται ποιος θα προλάβει πρώτος να λύσει τον ανύπαρκτο γρίφο, αλλά ο Ερν, άθελά του, γίνεται αφορμή να αποκαλυφθεί ένα πραγματικό μυστήριο. Τα Πέντε Λαγωνικά θα βρεθούν στην καρδιά ενός ερημικού δάσους, σε μια απομονωμένη έπαυλη, όπου τους περιμένει ένα επικίνδυνο, θαμμένο μυστικό…

"Τα 5 Λαγωνικά: Το μυστήριο με τα απειλητικά γράμματα" της Enid Blyton

Η δυναμική παρέα των Πέντε Λαγωνικών ξανασμίγει στις διακοπές, γεμάτη όρεξη για νέες περιπέτειες. Στο Πίτερσγουντ, όμως, επικρατεί απόλυτη ηρεμία. Ξαφνικά, διάφορες ανώνυμες επιστολές πλημμυρίζουν το χωριό και εκθέτουν πολλούς ανθρώπους. Ποιος κρύβεται πίσω από την ανωνυμία και τι έχει στο μυαλό του; Ο αστυνόμος Γκουν αναλαμβάνει την εξιχνίαση της υπόθεσης, παραγκωνίζοντας τα δραστήρια παιδιά. Όταν στο μυστήριο εμπλέκονται πολλοί ύποπτοι και ακόμα περισσότερα κοκκινομάλλικα αγόρια, έχει έρθει η ώρα για τον Φούσκα να ξεκαθαρίσει την υπόθεση…

"Ο Τίμος θέλει να τα κάνει όλα μόνος του" της Emaniel Masono

Ο Τίμος προσπαθεί να τα κάνει όλα μόνος του. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, αλλά μήπως για κάποια χρειάζεται ακόμη τη βοήθεια των μεγάλων;