Συνοπτική περίληψη του έργου:
Το μόνο που έχει αλλάξει από την τελευταία φορά που συναντήσαμε τη Bridget Jones, είναι η σχέση της με τον δικηγόρο Mark Darcy. Μαζί προσπαθούν -χωρίς επιτυχία- να ταιριάξουν τις διαφορετικές προσωπικότητές τους.
Όμως η Bridget εξακολουθεί να ανησυχεί για την σιλουέτα της, την στάσιμη επαγγελματική της πορεία και θέλει να καταφέρει να την πάρουν οι άλλοι στα σοβαρά. Τουλάχιστον με τον Mark στο πλευρό της, το μέλλον φαίνεται ευοίωνο.
Οι ισορροπίες θα ανατραπούν τη στιγμή που μια γοητευτική δικηγόρος εισβάλλει στη ζωή του Mark, ενώ ο Daniel Cleaver -παλιός εραστής και νυν συνεργάτης της Bridget- τη δελεάζει προτείνοντας ένα επαγγελματικό ταξίδι στην μακρινή Ταϊλάνδη.

Προσωπική άποψη:
Όταν μια επιτυχημένη ταινία αποφασίζει να συνεχίσει την εισπρακτική της επιτυχία με ένα sequel ποιο είναι το αποτέλεσμα; Τι μπορεί να πάει στραβά όταν έχεις ήδη μια επιτυχημένη συνταγή στα χέρια σου, το ίδιο καλό cast και ένα best-seller το οποίο επιμελείται ως ένα βαθμό η ίδια η συγγραφέας; Κανονικά τίποτα! Δυστυχώς όμως, όπως συμβαίνει στις περισσότερες αντίστοιχες περιπτώσεις, τα πράγματα δεν πήγαν έτσι όπως κανείς θα περίμενε.

Το πρώτο μέρος της ταινίας ήταν ένα από τα λίγα του είδους που μου άρεσαν και με διασκέδασαν τόσο πολύ. Πρόσφατα άλλωστε είχα εκφράσει την άποψή μου για το έργο και απ’ όσο είδα η πλειοψηφία συμφωνούνε μαζί μου. Τι δεν πήγε λοιπόν καλά εδώ και θα πρέπει να ξεκινήσω από το σενάριο το οποίο ναι μεν έξυπνα μας ξεκινάει από το σημείο όπου μας είχε αφήσει, απ’ την άλλη δε μοιάζει σαν να μην μπορεί να διαχειριστεί το πρωτότυπο υλικό. Η συγγραφέας γυναικείας λογοτεχνίας (έτσι λέμε σήμερα το άρλεκιν) Helen Fielding, δίνει την ευχή της έτσι ώστε να πετσοκόψουν κάθε ίχνος μηνύματος που ήθελε να περάσει μέσω του βιβλίου της. Η σύγχρονη ανύπαντρη 30άρα θυσιάζεται στο βωμό της αρπαχτής και αποχαυνώνεται όλο και περισσότερο, κάνοντας τη μια χαριτωμένη βλακεία πίσω απ’ την άλλη.

Η Bridget είναι ακριβώς όπως την αφήσαμε! Ίσως με λίγα κιλάκια λιγότερα, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως έπαψε να είναι η χαριτωμένη και έξω καρδιά μεν, απελπισμένη παχουλή δε γυναίκα που θέλει πάση θυσία να παντρευτεί. Ζει ευτυχισμένη τον έρωτά της με τον Mark και όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, εκεί που τίποτα δε μοιάζει να μπορεί να διαλύσει το ροζ συννεφάκι της, το μικρόβιο της ζήλιας και η ανασφάλεια από μεριά της και η ανικανότητα συναισθηματικής έκφρασης του Mark οδηγούν τη σχέση σε τέλμα. Χμ… λίγο-πολύ το έχουμε ξαναδεί το εργάκι και σίγουρα με περισσότερες εκπλήξεις!

Η Zellweger περιφέρεται με την ίδια κιτς στιλιστική διάθεση που αναδεικνύει τα περιττά κιλά της όμως μοιάζει σαν να έχει χάσει την χάρη και την αρχική αφέλεια αν θέλετε της ηρωίδας. Όχι πως δεν είναι αστείο αυτό που βλέπουμε ορισμένες φορές, όμως δεν είναι το ίδιο ειλικρινές και αυθόρμητο με την πρώτη φορά. Σαν να είναι στημένη, φοβούμενη την σύγκριση. Δυστυχώς αυτή δεν αποφεύγεται και το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο.

Οι άντρες της ζωής είναι και πάλι εδώ με τον Grant να παραμένει εκείνο το ίδιο καθίκι που είχαμε αφήσει, που χωρίς επιτυχία όμως όσο περνάνε τα χρόνια, προσπαθεί να μας πείσει στον ρόλο του αρσενικού που θα μπορούσε να γοητεύσει κάθε γυναίκα. Ο Firth απ’ την άλλη, παίζει τον ρόλο του Darcy που θυμίζει πολύ τον ομώνυμο ρόλο στο “Περηφάνια Και Προκατάληψη”, ένας ρόλος που τον καθιέρωσε και που έκανε τις γυναίκες να τον λατρέψουν. Υιοθέτησε κι εδώ, όπως και στην προηγούμενη ταινία αυτό το στυλ και του βγήκε, κάνοντάς τον, τον μοναδικό ήρωα της ιστορίας που καταφέρνει να σωθεί ερμηνευτικά από τους υπόλοιπους.

Με άλλα λόγια, η “Επόμενη Σελίδα” δεν είναι κακή ως ταινία. Είναι απλά υπερβολική και στημένη! Έχει τις καλές τις στιγμές, χωρίς όμως κάποια να μπορεί να ξεχωρίσει, θα σε κάνει να γελάσεις, χωρίς όμως να σε κάνει να ξεκαρδιστείς. Αν έχετε να επιλέξετε μεταξύ των δύο, καλύτερα να προτιμήσετε την πρώτη.
Βαθμολογία 5,5/10

Ταυτότητα ταινίας:
Ελλ. τίτλος: Μπρίτζετ Τζόουνς – Η Επόμενη Σελίδα
Είδος: Κομεντί
Σκηνοθέτης: Beeban Kidron
Πρωταγωνιστές: Renee Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant, Jacinda Barrett, Jim Broadbent, James Faulkner, Shirley Henderson, Gemma Jones
Παραγωγή: 2004
Διάρκεια: 108’

Επίσημο site:
http://www.bridgetjonestheedgeofreason.co.uk/