Συνοπτική περίληψη του έργου:
Ο Κοσμάς Αποστόλου έχει ότι θα επιθυμούσε ο καθένας. Χρήματα, επιτυχία, ακριβά αυτοκίνητα, ισχυρές γνωριμίες.
Όλα φαίνονται να πηγαίνουν καλά, μέχρι που δέχεται μια απροσδόκητη επίσκεψη. Απο τον Χάρο. Αυτοπροσώπως.

Προσωπική άποψη:
Ένας άνθρωπος που τα έχει όλα, οικογένεια, λεφτά, αναγνωρισιμότητα, ακριβό σπίτι και αυτοκίνητο, τι θα μπορούσε να θέλει περισσότερο; Ίσως να βιαζόταν κάποιος να απαντήσει πως δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Και όμως... τι θα μπορούσε να τα κάνει όλα τα παραπάνω αν το λάδι στο καντήλι του τελείωνε; Σε τι θα χρησίμευαν όλα αυτά αν ο ίδιος ο Θάνατος έκανε μια μεταμεσονύχτια επίσκεψη για να τον πάρει μαζί του στο μοναδικά σίγουρο ταξίδι χωρίς επιστροφή; Τότε φίλοι μου, τίποτα δεν θα μπορούσε να τον γλιτώσει από του Χάρου τα δόντια... ή μήπως θα μπορούσε;

Μέσα σε διάστημα 20' απολαμβάνουμε μια μαύρη κωμωδία για τον Θάνατο, όχι απλά ως ιδέα αλλά και ως υπόσταση, καθώς και για το αλισβερίσι που πιθανότατα θα μπορούσαμε να έχουμε μαζί του αν μας δινόταν η ευκαιρία. Στο κάτω-κάτω της γραφής, τι θα ζητούσαμε αν μαθαίναμε ότι ήρθε η ώρα μας να αφήσουμε τον μάταιο τούτο κόσμο; Λίγο χρόνο ακόμα! Όλοι μας θα ήμασταν διατεθημένοι, όχι απλά να παρακαλέσουμε γι' αυτόν αλλά, γιατί όχι, να τον παζαρέψουμε, να τζογάρουμε πάνω σε κάτι που στο κάτω-κάτω της γραφής, δεν έχουμε να χάσουμε.

Ένα παιχνίδι διαλόγων και μια συνεχής ανταλλαγή από ατάκες ανάμεσα σε μια καθημερινή φιγούρα της πόλης και μια άλλη, εκείνη του Θανάτου που διαφέρει πολύ από την τρομακτική ιδέα που πιθανότατα έχουμε στο μυαλό μας. Ο Ευάγγελος Ευαγγέλου ως ατζαμής και ελαφρώς χαζούλης εκπρόσωπος του θανάτου είναι απολαυστικός με το goofy ύφος του ενώ ο Γιάννης Ρουμπούλιας είναι για μια ακόμη φορά πληθωρικός και καθηλωτικός, με το καυστικό βλέμμα να συνδυάζονται με τις ατάκες του που προκαλούν αμηχανία και νευρικότητα στον Θάνατο και γέλια σε μας.

Έξυπνη ιδέα, εξίσου έξυπνα διασκευασμένο σενάριο από τον Θάνο Κερμίτση και τον Αντώνη Κουτελιά, με τον πρώτο να σκηνοθετεί αυτό το φιλμάκι μικρού μήκους με φανερό κέφι και διάθεση, μεταφέροντάς μας όλη την καλή αίσθηση που το περιβάλλει ως παραγωγή. Μια μαύρη κωμωδία καλής αισθητικής και ιδιαίτερα προσεγμένης απόδοσης μιας ιδέας που τα περιθώριά της, δεν θα μπορούσαν να πάνε παραπέρα.
Βαθμολογία 8/10

Ταυτότητα ταινίας:
Ελλ. τίτλος: Παρτίδες Με Τον Χάρο
Είδος: Μικρού Μήκους
Σκηνοθέτης: Θάνος Κερμίτσης
Πρωταγωνιστές: Γιάννης Ρουμπούλιας, Ευάγγελος Ευαγγέλου
Παραγωγή: 2009
Διάρκεια: 20'

Δείτε την ταινία στο: