Στις ήμερες μας, τα όρια ανάμεσα στο όμορφο και το sexy, είναι πιο θαμπά από ποτέ. Τα χρόνια περνάνε  και μαζί με όλα τα υπόλοιπα γύρω μας, αλλάζουν και τα πρότυπα ομορφιάς. Από τότε που ο κινηματογράφος έκανε στην εμφάνισή του, είναι πολλοί εκείνοι που έκαναν τις καρδιές του γυναικείου κοινού να ριγούν στο θέαμά τους, έστω και αν σήμερα ορισμένοι από αυτούς, προκαλούν ίσως έκπληξη και απορία για τα τότε γούστα. Όπως και να 'χει, τα ονόματά τους έμειναν στην ιστορία του καλλιτεχνικού στερεώματος και το γεγονός ότι υπήρξαν εκατομμύρια γυναίκες ανά τον πλανήτη που τους φαντασιωνόντουσαν στον ύπνο τους, ενίοτε και στον ξύπνιο τους, τους κατατάσσει στη λίστα με τα πιο sexy αρσενικά του χώρου.

Τι κι αν έφυγαν, είναι εδώ:

- Marlon Brando: Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την λίστα και ίσως θα ήταν ντροπή να μην είναι ο πρώτος των πρώτων. Ο Brando, εκτός από ένας εκ των κορυφαίων ηθοποιών στην ιστορία του κινηματογράφου, έμεινε αλησμόνητος και για την γοητεία του και την έλξη που ασκούσε στο γυναικείο κοινό, όντας γνήσιος αρσενικός. Ακόμη και στα γεράματά του, διατηρούσε αυτό το κάτι που στα νιάτα του τον έκανε κάτι παραπάνω από ένα απλό sex symbol, κάνοντας τον γυναικείο πληθυσμό να λιώνει σαν βούτυρο στο ψωμί και μόνο που τον έβλεπε.


- Gregory Peck: Μια εξίσου καθόλα αρσενική φιγούρα η οποία συνοδευόταν ταυτόχρονα από κάτι το αυστηρό και κλασσάτο και αποτέλεσε πόλο έλξης για πάμπολλες γυναίκες από τα τέλη της δεκαετίας του '40 μέχρι και το τέλος της ζωής του το 2003.






- Gary Grant: Σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπεί τον κλασσικό ωραίο, είτε λάβουμε υπ' όψιν μας τα δεδομένα του τότε, πόσο μάλλον του σήμερα ωστόσο, ο Grant διέθετε μια έμφυτη ευγένεια και αριστοκρατικότητα κάτι που όπως απέδειξε η ιστορία δεν πέρασε απαρατήρητο, ούτε άφησε ασυγκίνητο το γυναικείο κοινό της εποχής του.




- Paul Newman: Ένα γνήσιο αρσενικό που είτε έκανε την εμφάνιση του στα 40's, είτε στα 60's, είτε ακόμη και σήμερα, θα προκαλούσε τάσεις λυποθυμίας στο αδύναμο φύλο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η εμφάνισή του το 1958 φορώντας μόνο τα εσώρουχά του για τις ανάγκες του "The Long, Hot Summer".





- Steve McQueen: Το γεγονός ότι έφερε τον χαρακτηρισμό του σκληρού άντρα, φαίνεται ότι πρόσθετε πόντους γοητείας στον διάσημο ηθοποιό που για τα δεδομένα της εποχής του, ήταν ένα από τα πιο ισχυρά sex symbol.




- Gary Cooper: Ο δύο φορές βραβευμένος με oscar ηθοποιός είναι η απόδειξη ότι τα γαλανά μάτια πάντα ασκούσαν και θα συνεχίσουν να ασκούν έλξη στο αντίθετο φύλο. Το καθάριο βλέμμα του σε συνδυασμό με το αρρενωπό της όλης του εμφάνισης, έκαψε καρδιές στο κινηματογραφικό του πέρασμα.





- Patrick Swayze: Ο αδικοχαμένος ηθοποιός που έκανε τις καρδιές των γυναικών να σκιρτήσουν και να αναστατωθούν με το "Dirty Dancing" αλλά και να συγκινηθούν και κλάψουν με το "Ghost", πριν το χτυπήσει η αρρώστια που κατέφαγε σταδιακά κάθε σημείο ομορφιάς που τον χαρακτήριζε, ήταν το απόλυτο είδωλο ομορφιάς και σεξαπίλ.






- James Dean: Μπορεί ηλικιακά να απέχει κατά πολύ από τους προαναφερόμενους όμως, το άστρο του μεγαλύτερου ταλέντου της γενιάς του έσβησε άδοξα το 1955 και σε ηλικία μόλις 24 ετών. Παρ' όλα ταύτα, πρόλαβε όχι μόνο να αναγνωριστεί για τις υποκριτικές του ικανότητες αλλά και για το όμορφο, sexy, αρρενωπό παρουσιαστικό του, κάτι στο οποίο συνέβαλλαν τα άσπρα φανελάκια, τα jeans και τα μαύρα δερμάτινα jackets του "Επαναστάτη Χωρίς Αιτία".



Οι παλαίμαχοι:

- Alain Delon: Νομίζω πως όχι μόνο πρέπει να μπει στην λίστα αλλά δικαιωματικά πρέπει να αναφερθεί πρώτος. Το πόσο ωραίος υπήρξε φαίνεται άλλωστε από το πόσο συχνά αναφέρουμε το όνομά του, κυρίως όταν θέλουμε να πικάρουμε κάποιον που το παίζει ωραίος. Ακόμα και σήμερα, διατηρεί στοιχεία της γοητείας του παρελθόντος και πάντα χαιρόμαστε να τον βλέπουμε.




- Sean Connery: Απόδειξη ότι ένα καλό ουίσκι γίνεται ακόμα καλύτερο με το πέρασμα του χρόνου. Μπορεί στα νιάτα του να μην ήταν ο κλασσικός ωραίος όμως το στυλάκι που υιοθέτησε για τις ανάγκες του ρόλου του ως Bond, του έδωσε έναν αέρα που έκανε πολλές γυναίκες να τον ερωτευτούν. Σήμερα βέβαια, και παρά τα 82 χρόνια που έχει στην πλάτη του, καταφέρνει να είναι πιο γοητευτικός από ποτέ.



- Harrison Ford: O Indiana Jones του αμερικάνικου κινηματογράφου προκάλεσε, και εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να προκαλεί, πολλά καρδιοχτύπια κάθε φορά που εμφανίζεται στη μεγάλη οθόνη. Θες το αθλητικό, περιπετειώδης στυλάκι του προαναφερόμενου χαρακτήρα, θες τα γκρίζα μαλλιά, είναι και θα παραμείνει γόης.





- Robert Redford: Το ξανθό αγόρι των 60's έκαψε πολλές καρδιές, πράγμα που συνέχισε να κάνει και όσο μεγάλωνε παρά που το πρόσωπό του χάραζαν οι ρυτίδες του χρόνου. Αυτό δεν φαίνεται να πτόησε τις θαυμάστριες που όσο ωρίμαζε, τον έβρισκαν πιο γοητευτικό από ποτέ, συνδυάζοντας έναν αέρα αρρενωπότητας και γλυκύτητας.

- Clint Eastwood: Μπορεί να έφτασε τα 82 του χρόνια όμως ο Eastwood υπήρξε ένας από τους πιο όμορφους άντρες της γενιάς του, καταφέρνοντας μάλιστα να διατηρήσει παρά το γήρας αρκετά χαρακτηριστικά των νιάτων του. Η καουμπόικη παρουσία του στα spaggeti westerns ήταν καταλύτης αφού εκτός από ωραίος, έδειχνε απειλητικός και καθόλα αρσενικός.




- Richard Gere: Δεν είναι του γούστου μου όμως δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω πως πολλές γυναίκες υπήρξαν, με κάποιες από αυτές να εξακολουθούν να είναι, πολύ ερωτευμένες μαζί του. Υποθέτω ότι σε αυτό έπαιξε ρόλο το πρόωρα γκριζαρισμένα μαλλιά και ο ρόλος του πλούσιου γόη στο "Pretty Woman" ο οποίος κακά τα ψέματα, σε κάποια φάση της ζωής του, είναι η φαντασίωση κάθε γυναίκας.




- Mel Gibson: Μας τα έχει χαλάσει λίγο με τις βίαιες συμπεριφορές των τελευταίων ετών και τα σκάνδαλα γύρω από το όνομά του όμως ο Mel, ως εκπρόσωπος του σκληροτράχηλου αρσενικού στο μεγαλύτερο μέρος της κινηματογραφικής του καριέρας, μύριζε βαρβατίλα από χιλιόμετρα με τα θηλυκά να μην μπορούν να αντισταθούν και να χάνονται στα γαλανά του μάτια.




- Bruce Willis: Ο "πολύ σκληρός για να πεθάνει", εκτός από macho αρσενικό με υψηλή τεστοστερόνη, έχει χαρακτηριστεί και ως ένα από τα τρία ωραιότερα χαμόγελα που πέρασαν ποτέ από το Hollywood. Τι κι αν μεγάλωσε, το fan club του εξακολουθεί να είναι μεγάλο, κάτι που δεν κατάφερε να μειώσει ούτε ο επί δεκαετίας γάμος του με την Demi Moore.


- Andy Garcia: Μπορεί να είναι κοντούλης, μπορεί η μυτούλα του να είναι λίγο μεγάλη αλλά όποια δεν ερωτεύτηκε κάποια στιγμή της ζωής της τον Andy, είναι απλά για τα σίδερα. Αδιαμφισβήτητα χαρακτηρίζεται για τα λατίνικο σεξ απ ίλ του και πείτε την αλήθεια, όλες θέλουμε "έναν άντρα να αγαπάει έτσι μια γυναίκα".






Οι ώριμοι:

- George Clooney: Ο απόλυτος εκπρόσωπος της κατηγορίας! Όσο μεγαλώνει, τόσο πιο γοητευτικός γίνεται και το γκρίζο των μαλλιών του προσθέτει γοητεία αντί να αφαιρεί. Τι κι αν είναι άστατος και μουρντάρης, αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί τις θαυμάστριές του που όσο περνάνε τα χρόνια αντί να μειώνονται, αυξάνονται.




- Hugh Jackman: Ο 45χρονος σήμερα Hugh, είναι ίσως ο απόλυτος εκπρόσωπος του κλασσάτου και του σικ. Διαθέτει μια γοητεία και κάτι το αριστοκρατικό που αντί να ξενερώνει τις γυναίκες τις γοητεύει και δεν μπορούν να του αντισταθούν.







- Pierce Brosman: Γνωστότερος ως πιο γοητευτικός Bond του σύγχρονου σινεμά, ο Brosman έγινε το απόλυτο sex symbol, κάτι στο οποίο ο προαναφερόμενος ρόλος τον βοήθησε ταμάλα. Παρ' όλα ταύτα είναι απόδειξη ότι το μελαχρινό στο άντρα, πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται με ανοιχτόχρωμα μάτια, είναι ακαταμάχητο.



- Gerard Butler: Ένα από τα αγόρια για το οποίο ευχαρίστως θα έκοβα τις φλέβες μου! Ο Gerard συνδυάζει το macho, την αρσενικίλα και την γοητεία του ευγενούς αρσενικού με έναν ιδιαίτερο και περίεργο τρόπο. Είτε ξεκοιλιάζει βάρβαρους, είτε μπλέκεται σε ημιχιουμοριστικές ρομαντικές καταστάσεις, μας κάνει να τον κοιτάμε και να μας τρέχουν τα σάλι.



- Javier Bardem: Όχι, δεν είναι ωραίος αλλά είναι αναμφίβολα ο sexy. Το λατινικό, φλογερό του ταμπεραμέντο άλλωστε αποτελεί αρκετά σημαντικό λόγο για να ασκεί έλξη στο αντίθετο φύλο που συρρέει στις αίθουσες κάθε φορά που ακούει το όνομά του απλά και μόνο για να τον χαζέψει.





Τα... παιδάκια

- Leonardo DiCaprio: Ο Lio αποτελεί τον κλασσικό εκπρόσωπο του είδους. Τι κι αν μεγάλωσε, τα χαρακτηριστικά του παραμένουν ιδιαιτέρως παιδικά, δεδομένου της ηλικίας του, ωστόσο εξακολουθεί να αρέσει στις γυναίκες. Με το "Romeo & Juliet" και το "Titanic" μάλιστα, έκανε το μεγάλο μπαμ, κάνοντας κάθε έφηβο κοριτσάκι να τον ερωτευτεί και δεν το κρύβω, μιας και τότε άνηκα σε αυτή την κατηγορία, ήμουν τρελή και παλαβή μαζί του και τον παντρευόμουν κι όλας. Κλασσικό παράδειγμα του ότι ξανθό μαλλί και γαλανό μάτι, είναι συνδυασμός που σκοτώνει.

- Ewan McGregor: Όποια δεν ερωτεύτηκε τον ρομαντικό ποιητή-τραγουδιστή του "Moulin Rouge", είναι απλά για τα σίδερα. Ο Ewan μπορεί να μην είναι υπερβολικά ωραίος όμως, έχει κάτι το παιδικό και αθώο που πάντα συγκινούσε και θα συγκινεί τις γυναίκες στον αιώνα τον άπαντα.

- Brad Pitt: Έχει χαρακτηριστεί ως πιο ο ωραίος άντρας του πλανήτη πάμπολλες φορές. Προσωπικά, δεν είναι του γούστου μου όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζω το ότι πράγματι έχει ένα από τα πιο ωραία, συνολικά, παρουσιαστικά του χώρου. Ωστόσο, ακόμα και τώρα που έχει πατήσει προ πολλού τα 40, διατηρεί κάτι το παιδικό και θηλυπρεπές στην ομορφιά του, παραπέμποντάς μας στις αποχές όπου το μαλλί του ανέμιζε μακρύ, ξανθό κι ανέμελο.

- Orlando Bloom: Προσωπικά θέλω να ξεράσω αλλά για να είμαι αντικειμενική, οφείλω να τον συμπεριλάβω στην λίστα. Υποθέτω ότι το έγκλημα του να θεωρείται ωραίος έχει να κάνει με την παρουσία του ως Legolas στον "Άρχοντα Των Δαχτυλιδιών". Αυτά τα μακριά, σχεδόν λευκά μαλλιά και τα μυτερά αυτιά, μας έκαψαν.

- Jake Gyllenhaal: Μπορεί να υποδύθηκε τον gay καουμπόι για τις ανάγκες του "Brokeback Mountain" όμως ο Jake και το baby face του, έχουν κερδίσει την αγάπη και την συμπάθεια μεγάλου μέρους του γυναικείου πληθυσμού του πλανήτη. Και η αλήθεια είναι πως έχει κάτι το τρυφερά ωραίο, άσχετα σε ποιον ρόλο τον βλέπουμε κάθε φορά.






Συνεχίζεται...