Η Πόπη Νικηφόρου έπειτα από 22 χρόνια επαφής με το στίχο, έχοντας συνεργαστεί δισκογραφικά όλα αυτά τα χρόνια με αξιόλογους καλλιτέχνες της κρητικής μουσικής, φέρνει στο φώς τις επιλογές της ψυχής της με το πρώτο της βιβλίο.

Ένα βιβλίο που περιέχει μαντινάδες.
Πρόκειται για μια εξαιρετική έκδοση, τόσο αισθητικά όσο και λογοτεχνικά. Η συγγραφέας δομεί με φοβερή μαεστρία μια ιστορία με αρχή μέση και τέλος, “υφασμένη” όμως με μαντινάδες, ποιήματα και φωτογραφίες. Ένα παραμύθι συναισθημάτων που ξεκινάει με τον Έρωτα και καταλήγει στην Αγάπη, όπου ανάμεσα στα δυο αισθήματα εξελίσσονται οι σκέψεις, παρουσιάζοντας τα ταξίδια του μυαλού και της ψυχής.
Είναι ένα πόνημα που καταφέρνει να συγκεράσει τα δύο αισθήματα καταδεικνύοντας την πολυκύμαντη πορεία του ανθρώπου από το ένα στο άλλο, και αντίστροφα.

Συνοδοιπόροι της Πόπης Νικηφόρου στο "Παραμύθι" η Εικαστικός Βασιλική Σπύρου που υπογράφει το έργο του εξωφύλλου, το οποίο ανήκει σε υλικό έμπνευσης βασισμένης στην ποίηση της συγγραφέως , ο Μανώλης Κυριακάκης που συμμετέχει με το φωτογραφικό του ταλέντο και η Φανή Μπατζάκη που επιμελήθηκε το σχεδιασμό της έκδοσης.

Κεντρικός ομιλητής: ο Περιπατητής του λόγου και σπουδαίος στιχουργός ΚΩΣΤΑΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ
Συμμετέχουν: Κώστας Αποστολάκης, Ηθοποιός
Ο Λαογραφικός Όμιλος "ΚΟΥΡΗΤΕΣ"
Τους "ΚΟΥΡΗΤΕΣ" συνοδεύουν οι μουσικοί: Αντώνης Μαρτσάκης με το συγκρότημά του
Μιχάλης Βογιατζιδάκης με τους συνεργάτες του
Η Κατερίνα Βογιατζιδάκη
Θα τραγουδήσουν μαντινάδες από το βιβλίο.

Polis Art Café
Πεσμαζόγλου 5 Αίθριο Στοάς Βιβλίου
210-3249588

Είσοδος ελεύθερη

Η Πόπη Νικηφόρου κατάγεται από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Μεγάλωσε “βουτηγμένη” στην παράδοση και την ιστορία. Θεωρείται η καλύτερη μαντιναδολόγος σήμερα αφού έχει προσδώσει με τον δικό της τρόπο ένα άλλο ύφος στη μαντινάδα, χρησιμοποιώντας λέξεις πέραν των παραδοσιακών κρητικών. Έχει δηλαδή δημιουργήσει έναν άμεσο και κατανοητό γλωσσικό κώδικα.