Exodus: Gods and Kings - Η Εξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες
Θρησκευτική
Διάρκεια: 150'

Η περίληψη:
Η βιβλική ιστορία του Μωυσή, που μεγάλωσε ως αδελφός του φαραώ Ραμσή, αλλά ο Θεός του όρισε να οδηγήσει τον εβραϊκό λαό σε έξοδο από την Αίγυπτο και τη δουλεία.



Κοινός Παρονομαστής
Κωμωδία
Διάρκεια: 77'

Η περίληψη:
Η διαφορετικότητα των ανθρώπων έγκειται στο ότι όλοι μας είμαστε πολυδιάστατοι, ή στο ότι εξ ίδίων κρίνουμε τα αλλότρια; Τέσσερις άνδρες βρίσκονται σε ένα καφενείο και η κουβέντα για τον αιώνιο πόλεμο των δύο φύλλων ξεκινά. Για τον κυρ Πλάτωνα, ιδιοκτήτη του καφενείου, η γυναίκα αντιπροσωπεύει ό,τι πιο ιερό. Είναι η κόρη του. Για τον Δημήτρη, η γυναίκα αντιπροσωπεύει το εισιτήριο για μια ήσυχη κι όμορφη ζωή. Το αποκούμπι του. Είναι η αρραβωνιαστικιά του. Για τον Αλέξανδρο, η γυναίκα αντιπροσωπεύει ό,τι πιο ποιητικό. Τον απόλυτο έρωτα. Είναι η γυναίκα με την οποία συνομιλεί μέσω διαδικτύου και έχει πάει για να τη γνωρίσει από κοντά. Για τον Νίκο, όλες οι γυναίκες είναι πόρνες. Και αυτός έχει πάει εκεί για να εξηγηθεί με την κοπέλα του που ανακάλυψε πως παντρεύεται. Καθώς η κουβέντα τους εξελίσσεται, φαίνεται όλοι τους να τα γνωρίζουν όλα, εκτός από αυτό που τους συνδέει. Εκτός από τον Κοινό τους Παρονομαστή.



Foxcatcher
Δραματική
Διάρκεια: 134'

Η περίληψη:
Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία του ολυμπιονίκη της πάλης Mark Schultz και την απρόβλεπτη πορεία που πήρε η ζωή του από τότε που δέχτηκε τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο John du Pont για προπονητή του.



Saint Laurent - Saint Laurent: Η Χρυσή Εποχή
Βιογραφική
Διάρκεια: 150'

Η περίληψη:
Βιογραφία του διάσημου μόδιστρου Yves Saint Laurent (1936-2008), επικεντρωμένη στα χρυσά του χρόνια (1965-76).



Paddington - Πάντινγκτον
Κωμωδία
Διάρκεια: 95'

Η περίληψη:
Η ιστορία του Paddington, μιας νεαρής περουβιανής αρκουδίτσας που έχει πάθος με κάθε τι αγγλικό. Αυτό τον οδηγεί στο μακρινό Λονδίνο, αναζητώντας νέα στέγη. Όταν, όμως, στέκεται μόνος και χαμένος στον σταθμό του Paddington, σκέφτεται πως μάλλον η ζωή στην πόλη δεν ήταν όπως την είχε φανταστεί, Μέχρι που γνωρίζει την ευγενική οικογένεια των Brown που παρατηρούν την ταμπελίτσα γύρω από τον λαιμό του, που λέει «Σας παρακαλώ, φροντίστε αυτή την αρκούδα. Ευχαριστώ». Κι ενώ του βρίσκουν ένα κατάλυμα και τον κάνουν να αισθανθεί ότι η τύχη του άλλαξε, μπαίνει στο μάτι του ταριχευτή του μουσείου σπάνιων ζώων…



Yalom`s Cure - Ο Κήπος του Γιάλομ: Η Φιλοσοφία μιας Ζωής
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 77'

Η περίληψη:
Ο Irvin D. Yalom, σήμερα 82 ετών, είναι αμερικανός ψυχοθεραπευτής, συγγραφέας κι ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εν ζωή εκπροσώπους της υπαρξιακής σχολής ψυχοθεραπείας. Εκτός από το ακαδημαϊκό του έργο, είναι ευρύτατα γνωστός και για τα μυθιστορήματα του που έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο (όπως τα: «Ο Δήμιος του Έρωτα», «Η Θεραπεία του Σοπενχάουερ», «Το Πρόβλημα Σπινόζα»). Έγινε γνωστός στην Ελλάδα με το βιβλίο του, «Όταν Έκλαψε ο Νίτσε», που γνώρισε πρωτοφανή επιτυχία. Αυτή η κινηματογραφική ταινία είναι κάτι περισσότερο από μια αφήγηση της βιογραφίας του. Είναι ένα ταξίδι εξερεύνησης στις πτυχές του ανθρώπινου νου, με πυξίδα τη γνώση και τη σοφία του Irvin D. Yalom. Μια αποκαλυπτική διαδρομή που αφυπνίζει τον νου, γίνεται έμπνευση και ίσως η αφορμή που αναζητούμε για να επανεξετάσουμε και ν` αλλάξουμε τη ζωή μας.



Un Illustre Inconnu - Ο Επιφανής Άγνωστος
Θρίλερ
Διάρκεια: 118'

Η περίληψη:
Ο Sebastien Nicolas πάντα ονειρευόταν ότι είναι κάποιος άλλος. Αλλά δεν είχε καθόλου φαντασία. Έτσι αντιγράφει. Παρατηρεί τους ανθρώπους που συναντά και στη συνέχεια τους μιμείται. Περνάει μέσα από τις ζωές τους. Αλλά κάποια ταξίδια δεν έχουν δρόμο επιστροφής.



Feher Isten - Λευκός Θεός
Περιπέτεια
Διάρκεια: 119'

Η περίληψη:
Οι περιπέτειες της 12χρονης Lili και του νέου κολλητού της, ενός σκύλου, σε έναν κόσμο νικητών και χαμένων. Όταν ο πατέρας της απομακρύνει από κοντά της τον σκύλο, η κοπέλα θα το σκάσει από το σπίτι για να τον βρει, πολεμώντας και με τον δικό της τρόπο την αδικία.



Καλάβρυτα: Ανθρωποι & Σκιές
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 112'

Η περίληψη:
Καλάβρυτα. Δεκέμβριος 1943. Ένας αφανισμός. Εκτέλεση ολόκληρου του ανδρικού πληθυσμού από 14 χρονών και πάνω. Πυρπόληση όλων των σπιτιών. Αντίποινα, όπως είπαν οι Γερμανοί, για τη θανάτωση 80 στρατιωτών τους από τους αντάρτες. Και απέμειναν οι μανάδες. Με τα μικρά τότε παιδιά τους. Τα οποία σήμερα είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι. Δεν είναι μονάχα η μνήμη της καταστροφής και του αίματος που τους έχει στοιχειώσει. Είναι τα ερωτήματα που βαραίνουν ακόμα περισσότερο. Θα είχαμε αποφύγει την καταστροφή αν οι αντάρτες δε σκότωναν τους Γερμανούς; Τι σημαίνει η λέξη αντίποινα; Και τι η λέξη καταστροφή; Γιατί εμείς; Περισσότερο από ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ πάνω στη φρίκη, μια ταινία συλλογικό-πορτρέτο των επιζώντων που προσπαθούν, 70 χρόνια τώρα, να καταλάβουν ποιοι είναι και τι πραγματικά τους συνέβη.