Νέα κυκλοφορία «Διαπολιτισμική Αγωγή: Θεωρία και Πράξη στη Διδασκαλία της Μουσικής»

Ο εκδοτικός οίκος Μάριος Νικολαΐδης – edition Orpheus σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Δανοχρήστου Καΐρη, "Διαπολιτισμική Αγωγή: Θεωρία και Πράξη στη Διδασκαλία της Μουσικής". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου, Αθήνα) την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 στις 18:30μ.μ.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
Χρυσοστόμου Σμαράγδα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Τμήμα Μουσικών Σπουδών, ΕΚΠΑ
Τσαφταρίδης Νικόλας, MA, PhD, ΕΕΠ Μουσικής Αγωγής Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, ΕΚΠΑ
Τριανταφυλλάκη Αγγελική, μουσικοπαιδαγωγός-ερευνήτρια συνεργάτιδα Τμήμα Μουσικών Σπουδών, ΕΚΠΑ

Θα ακολουθήσει σύντομο μουσικό πρόγραμμα.

Polis Art Café
Πεσμαζόγλου 5 Αίθριο Στοάς Βιβλίου
2103249588

Είσοδος ελεύθερη


Το βιβλίο «Διαπολιτισμική Αγωγή: Θεωρία και Πράξη στη Διδασκαλία της Μουσικής» προσπαθεί να δώσει μια σφαιρική εικόνα της πολυπολιτισμικής πραγματικότητας, εστιάζοντας στην εκπαίδευση γενικότερα και στη μουσική εκπαίδευση ειδικότερα. Εξετάζει το θέμα της διαπολιτισμικότητας από την πλευρά της κοινωνιολογίας, της εκπαιδευτικής πολιτικής, της κοινωνικής ψυχολογίας και της παιδαγωγικής. Ξεκινώντας από το γενικότερο θέμα της μετανάστευσης και της πολυπολιτισμικότητας φθάνει σε συγκεκριμένες προτάσεις για τη διδασκαλία της μουσικής, που μπορούν να συμβάλλουν στην ανανέωση της διδασκαλίας του μαθήματος αλλά και ευρύτερα στην αλλαγή του κλίματος σε πολυπολιτισμικές ομάδες. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε φοιτητές παιδαγωγικών και μουσικών τμημάτων αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται γενικότερα για θέματα πολυπολιτισμικότητας και μουσικής εκπαίδευσης.

Η Μαριλένα Δανοχρήστου Καΐρη είναι καθηγήτρια μουσικής και κοινωνιολόγος και εργάζεται σε σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο χώρο αυτό έχει δραστηριοποιηθεί ως επιμορφώτρια και συντονίστρια πολλών πολιτιστικών και άλλων προ-γραμμάτων. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις της σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και σεμινάρια σχετικά με τη μουσική παιδαγωγική, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, τη μετανάστευση και την κοινωνική ένταξη. Το 2012 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή με θέμα τη διαπολιτισμική μουσική εκπαίδευση στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.