Yaoi lovers... η καλοκαιρινή season, σίγουρα ήταν αγαπημένη για εσάς αφού, έπειτα από πάρα πολύ καιρό, είδαμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες μια bl σειρά βασισμένη σε ένα από τα πλέον αγαπημένα και πολυσυζητημένα manga που κυκλοφορούν στην Ιαπωνία, και όχι μόνο. Φυσικά και μιλάω για το "Love Stage!!", το οποίο περιμέναμε με μεγάλη αγωνία και υψηλές προσδοκίες -έπειτα από τα ελπιδοφόρα trailers του στις αρχές του καλοκαιριού-, προσδοκίες που κάθε άλλο παρά φρούδες αποδείχθηκαν.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ:
Το "Love Stage!!" είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και αγαπητές manga σειρές στην Ιαπωνία, στην κατηγορία των yaoi, γραμμένη από την Eiki Eiki και σε σχέδιο της Taishi Zaō. Ξεκίνησε να εκδίδεται σε συνέχειες τον Ιούλιο του 2010 στο περιοδικό των εκδόσεων Kadokawa Shoten, "Asuka Ciel", όπου και συνεχίζει να δημοσιεύεται μέχρι σήμερα. Στις 27 Μαίου 2011 κυκλοφόρησε ο πρώτος ολοκληρωμένος τόμος ενώ στις 22 Νοεμβρίου 2014 κυκλοφόρησε ο 5ος τόμος της σειράς. Πολύ πρόσφατα, η SuBLime απέκτησε τα δικαιώματα του manga προκειμένου αυτό να κυκλοφορήσει στη Βόρειο Αμερική μεταφρασμένο στα αγγλικά, με τον προγραμματισμό να έχει ήδη γίνει για το 2015.




ΤΟ ANIME:
Μια τηλεοπτική μεταφορά του manga, 10 επεισοδίων σύνολο, ανακοινώθηκε από την Kadokawa τον Νοέμβριου του 2013, κατά την διάρκεια του Animate Girls Festival. Στην σκηνοθεσία και στην παραγωγή βρέθηκαν αντίστοιχα οι Ken'ichi Kasai και J.C.Staff, με την σειρά να κάνει πρεμιέρα στις 09 Ιουλίου 2014 στο Tokyo MX, και να ολοκληρώνει τον κύκλο της στις 10 Σεπτεμβρίου 2014. Το σενάριο και ο σχεδιασμός των χαρακτήρων είναι δια χειρός Michiko Yokote και Yōko Itō, αντίστοιχα. Η Crunchyroll απέκτησε τα δικαιώματα για την προβολή της σειράς στη Βόρειο Αμερική, στην Ευρώπη, στην Λατινική Αμερική και την Αφρική. Η σειρά κυκλοφόρησε και σε DVD και Blu-ray, 5 στο σύνολο, από την Kadokawa Shoten ξεκινώντας την κυκλοφορία τους στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 και τελειώνοντας στις 24 Ιανουαρίου 2015. Επιπλέον, στις 22 Νοεμβρίου 2014 κυκλοφόρησε ένα extra OVA που ουσιαστικά ολοκληρώνει την μεταφορά των τριών πρώτων τευχών του manga και ναι, μας δίνει κάτι παραπάνω.

ΤΟ STORY:
Ο Sena Izumi είναι ένας νεαρός φοιτητής κι αυτό που λέμε, γνήσιος otaku, απόλυτα κολλημένος με τα anime και τα manga, ενώ ονειρεύεται να γίνει μεγάλος mangaka πηγαίνοντας κόντρα στην οικογενειακή παράδοση που θέλει όλα τα μέλη της οικογένειας Sena ν' ασχολούνται με τα καλλιτεχνικά. Ο ίδιος, δεν θέλει καν ν' ακούσει κάτι σχετικό, αφού μια τραυματική εμπειρία που είχε 10 χρόνια νωρίτερα -που απαιτούσε να ντυθεί και να παρουσιαστεί ως κορίτσι για χάρη ενός διαφημιστικού spot-, τον σημάδεψε ανεπανόρθωτα. Όταν, όμως, η ίδια εταιρεία θέλει να γυρίσει εκ νέου το concept της τότε διαφήμισης, με
τα τότε παρανυμφάκια να παντρεύονται, ο Izumi θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους χειρότερούς του φόβους κι ενώ αρχικά θ' αρνηθεί να το κάνει, τελικά θα υποχωρήσει. Όσο για το αγόρι της διαφήμισης, δεν είναι άλλος από τον Ichijou Ryouma, διάσημο νεαρό ηθοποιό στην Ιαπωνία, ο οποίος δέχτηκε να συμμετάσχει σ' αυτό το διαφημιστικό μόνο για να μπορέσει να ξανασυναντήσει το κορίτσι με τα παράξενα μάτια, με το οποίο είναι ερωτευμένος 10 χρόνια τώρα. Φυσικά, η αλήθεια δεν θ' αργήσει ν' αποκαλυφθεί και η τροπή και που θα πάρουν τα γεγονότα θα είναι απρόσμενη, για όλες τις μεριές.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ANIME:
- Το "Love Stage!!" είναι ένα από τα anime εκείνα όπου για κάποιο λόγο έγινε μεγάλη σύγκριση ανάμεσα στο manga και την τηλεοπτική του μεταφορά. Μην ψάχνετε τον λόγο... ένας είναι και κανένας άλλος. Οι σκηνές του sex ή έστω, ή πιο hot σκηνές που για κάποιον ηλίθιο λόγο -κάποιοι μπορεί να πουν ότι ήταν και αλληγορία-, συγκαλύφθηκαν με πανηλίθιες ροζ και γαλάζιες φούσκες. Δεν καταλαβαίνετε τι εννοώ; Δείτε την σειρά και θα νιώσετε τον πόνο των fujoshi που εκείνη την ώρα, θέλαμε να βγάλουμε τα μάτια μας. Βέβαια, στο τέλος αποζημιωθήκαμε, έστω κι αν δεν μας δόθηκαν όλα στο πιάτο. Αλλά ας μην είμαστε πλεονέκτες αφού, όλα τα yaoi anime, είναι πάντα πιο συγκρατημένα από τα manga.
- Αφήνοντας στην άκρη, λοιπόν, τις πιο καυτές του στιγμές, και κοιτάζοντας το συνολικό art του anime,
πρέπει να παραδεχτούμε πως έχει γίνει εξαιρετική δουλειά, με απόλυτο σεβασμό στο πρωτότυπο υλικό που είναι από μόνο του υπέροχο, χωρίς να χρειάζεται βελτιώσεις ή παρεμβάσεις. Ειλικρινά, ήταν σαν οι ήρωες του manga να ζωντάνεψαν και να μετακόμισαν από το χαρτί στην οθόνη και το συναίσθημα αυτό ήταν μοναδικό. Επιπλέον, μπόρεσαν να αξιοποιηθούν όλα εκείνα τα μικρά δεδομένα που κάνουν το manga ξεχωριστό, με τις λεπτομέρειες που είναι πραγματικά σημαντικές για τους fans του manga να αποδίδονται στο έπακρο.
- Ένα θεματάκι που δημιουργήθηκε, και που προκάλεσε αρκετές συζητήσεις μετά το πρώτο επεισόδιο της σειράς, ήταν το voice cast που ήταν κάπως... παράξενο. Προσωπικά, είχα ένσταση με τον ηθοποιό που υποδύθηκε τον Ryouma, καθώς η φωνή του μου φάνηκε αρχικά πολύ μεγαλίστικη, μια αίσθηση που γρήγορα χάθηκε και ξεχάστηκε. Κάποια πράγματα, απλά θες τον χρόνο σου να τα συνηθίσεις και τελικά, συνειδητοποιείς πως ίσως απλά να αντέδρασες υπερβολικά επειδή περίμενες κάτι άλλο. Βέβαια, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την αποτυχημένη επιλογή ηθοποιού, όσον αφορά τον Shougo, αλλά υποθέτω πως δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας.
- Κάτι που κάνει τα manga να ξεχωρίζουν, εκτός από το love story τους, είναι το χιούμορ τους, που είναι
ουσιαστικό, καθόλου κουραστικό, και άκρως απολαυστικό. Άλλο ένα χαρακτηριστικό, λοιπόν, που μεταφέρθηκε στην μικρή οθόνη με μεγάλη επιτυχία, χαρίζοντάς μας πολλές στιγμές γέλιου, μέσα από τα πλαίσια της σάτιρας και όχι του χλευασμού και της γελοιότητας, όπως γίνεται πολλές φορές. Νομίζω πως το "Love Stage!!", σε αντίθεση με άλλα yaoi anime, μπορεί πολύ εύκολα να το απολαύσει κι ένας straight άντρας, χωρίς να θιχτεί ο ανδρισμός του, και να περάσει καλά παρακολουθώντας το.
- Γενικότερα, αγαπώ απίστευτα την συγκεκριμένη ιστορία, αλλά και τους χαρακτήρες που συμμετέχουν σ' αυτήν. Το anime μου επέτρεψε να μάθω λίγα πράγματα περισσότερα από αυτά που έμαθα μέσα από τους τρεις τόμους του manga -στους οποίους αντιστοιχούν και τα επεισόδια της σειράς-, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τελικά κατέληξα να έχω σαφή προτίμηση. Επιπλέον, κατάφερε να μου αποδώσει το συναίσθημα μιας σχέσης που εξελίσσεται σταδιακά, για να φτάσει στην κορύφωσή του, και παρά το γεγονός πως υπάρχουν "ρόλοι", αυτοί δεν δίνονται μέσα από το συνηθισμένο, κοινότυπο πλαίσιο, αφού οι ίδιοι οι χαρακτήρες δεν εκπροσωπούν κραυγαλέα κάποιο άκρο, αν με εννοείτε.

ΤΟ OST ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ:
Το opening theme της σειράς είναι το "LΦVEST" από τους SCREEN mode, ενώ το ending theme είναι το "Click your heart" αρμηνευμένο από τον Yamamoto Kazutomo. Όπως αντιλαμβάνεστε, κι εξαιτίας της θεματολογίας και τους ύφους της σειράς, οι μουσικές επιλογές της παραγωγής είναι σε ποπ, ανάλαφρους και χαρούμενους ρυθμούς και προσωπικά, λάτρεψα και τα δύο τραγούδια, αν και νομίζω πως στο opening έχω λίγη περισσότερη αδυναμία. Όπως και να ΄χει, έχουν κυκλοφορήσει πάμπολλά singles, μόνο με το opening ή μόνο με το ending theme, ένα single όπου ερμηνεύει ο χαρακτήρας του  Ryoma Ichijyo (βλέπε Takuya Eguchi), τα "Love or Die" και "PRECIOUS LOVE", αλλά και ένα single όπου ερμηνεύει ο χαρακτήρας του Izumi Sena (βλέπε Tsubasa Yonaga), τα "EVERYDAY MAGIC" και "Miracle ☆ Lalalulu". Βέβαια, υπάρχει και το πλήρες single της σειράς, το "Most Loving Stage", το οποίο και σας προτείνουμε, που κυκλοφόρησε 08 Οκτωβρίου 2014 και αποτελείται από 2 CDs.

Love Stage!! - Opening



Love Stage!! - Opening Full Song



Love Stage!! - Ending



Love Stage!! - Ending Full Song



ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ:
Αν κάποιος πει πως είδε το "Love Stage!!" και προσπαθήσει να ισχυριστεί πως δεν τους άρεσε, δεν θα τον πιστέψω, είναι απλά τα πράγματα. Και όχι, αυτή τη στιγμή δεν μιλάει το fan girl μέσα μου -καλά, ίσως να το κάνει... λίγο...-, αλλά ένας άνθρωπος που ξέρει να εκτιμά ένα καλό anime. Διασκεδαστικό, τρυφερό, γλυκούλι, με ωραίους χαρακτήρες και πολύ ανθρώπινο σενάριο, με ωραία εξέλιξη τς πλοκής και χωρίς να αφήνει κενά ή απορίες, αποτυπώνοντας με πολύ πιστό τρόπο την πρωτότυπη ιστορία, αλλά
και την απεικόνιση των χαρακτήρων που συμμετέχουν σ' αυτή, το "Love Stage!!" κέρδισε το στοίχημα -παρά τις "φούσκες" του- και μας έκανε να το αγαπήσουμε ενώ, πολύ έξυπνα, αφήνει υπόνοιες για δεύτερη season, κάτι που αν γίνει τελικά, θα χρειαστεί να περάσει κάποιο διάστημα καθώς, ο 5ος τόμος του manga δεν έχει πολύ καιρό που κυκλοφόρησε, οπότε η παραγωγή θα χρειαστεί υλικό, αν αποφασίσει να προχωρήσει με το concept, πράγμα που προσωπικά εύχομαι κι ελπίζω.