ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τέσσερις διαλέξεις από τον Νίκο Δήμου

Ορθολογισμός και επιστήμη
Δύο έννοιες ταυτόσημες. Ο ορθός λόγος οργανώνει τη σκέψη και τη ζωή μας. Η επιστήμη, δουλεύοντας ορθολογικά, ερμηνεύει, φωτίζει, εξηγεί, θεραπεύει και, μαζί με την τεχνολογία, εφευρίσκει πράγματα που αλλάζουν, ευκολύνουν και πλουτίζουν τη ζωή.
Δύο έννοιες που λείπουν από τη σημερινή Ελλάδα. Η ζωή μας είναι ανορθολογική: ανοργάνωτη, γραφειοκρατική, χαοτική, ταλαιπωριακή. Καταναλώνουμε πολλά ανορθολογικά προϊόντα από αστρολογικά περιοδικά μέχρι θεωρίες συνωμοσίας.

Για τα θέματα αυτά, τόσο τα θεωρητικά όσο και τα πρακτικά, θα μιλήσει ο Νίκος Δήμου σε μια σειρά τεσσάρων διαλέξεων στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Θα υπάρξει ανοιχτός διάλογος.

Παρασκευή 06, 13, 20 Μαρτίου και 03 Απριλίου 2015, στις 19:30μ.μ.

Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων, πριν από κάθε διάλεξη, η αγορά βιβλίου/ων ελάχιστης αξίας 9€από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

O ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.