Το Θέατρο Βικτώρια παρουσιάζει από τις 18 Απριλίου 2015, το έργο των Άνταμ Λονγκ, Ρηντ Μάρτιν και Ώστιν Τίχενορ, Όλη η Βίβλος (λέμε τώρα), σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου.

-Πιστεύετε πως ο Θεός έχει αίσθηση του χιούμορ;
- Σίγουρα. Οδήγησε το Λαό του Ισραήλ μέσα από τη Μέση Ανατολή για σαράντα χρόνια και τους έβαλε να σταματήσουν στο μοναδικό μέρος που δεν έχει πετρέλαιο!

Μετά την επιτυχία τους «Όλος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα», οι τρεις συγγραφείς (A.Long, R.Martin, A.Tichenor) συμπύκνωσαν όλη τη Βίβλο (The Bible: The Complete Word of God- abridged), σε μία κωμωδία που έσπασε ταμεία σε Αμερική και Αγγλία για πολλά χρόνια.

Τρεις βιρτουόζοι Έλληνες ηθοποιοί (Θ. Κουρλαμπάς, Ι. Ιωσηφίδης. Σ. Δούβρης), μέσα από τη σκηνοθετική ματιά της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου, παρουσιάζουν, για πρώτη φορά στο ελληνικό θέατρο, στην Κεντρική Σκηνή του THEATROVICTORIA, ολόκληρη τη Βίβλο - λέμε τώρα - και δοκιμάζονται σε πολλαπλούς, ο καθένας, ρόλους.

Η Εύα, ο Αβραάμ, ο Σαμψών, η Σαλώμη, ο Πόντιος Πιλάτος κ.ά, θυμίζουν στο κοινό τις  κλασικές βιβλικές ιστορίες και απαντούν σε τυπικά, προαιώνια ερωτήματα, όπως: Ποιος έχει τα πνευματικά δικαιώματα της Βίβλου; Η Βίβλος έχει σελίδα αριθμό 666; Από τον Αδάμ και  την  Εύα, ως το Μωυσή με τις Δέκα Κομμένες Εντολές, από την Κιβωτό του Νώε ως τον Μυστικό- Αν Φας- Δείπνο, οι τρεις πρωταγωνιστές καταθέτουν με ακραίο χιούμορ αλλά και απόλυτο σεβασμό, τη δική τους οπτική των πραγμάτων. Η παράσταση είναι ακατάλληλη για προσφάτως εγχειρισμένους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση- Σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Θόδωρος Τσεκούρας
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Σκηνογραφική - Ενδυματολογική επιμέλεια: Χαρά Κονταξάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Βάσια Μίχα
Μουσική επιμέλεια: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου – Στέλιος Δανιήλ
Illustrator: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
Επιμέλεια παραγωγής: Δημήτρης Κομνηνός
Προβολή – Επικοινωνία: BrainCo

Παίζουν: Θανάσης Κουρλαμπάς, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Σωτήρης Δούβρης

Διάρκεια: 80'