Η ξεκαρδιστική όπερα-έκπληξη «Ωραία Ελένη» που κέρδισε κοινό και κριτικούς, μετά από... 43 παραστάσεις! (αριθμός-ρεκόρ για όπερα) στο θέατρο OLVIO της Αθήνας έρχεται για 2 μόνο παραστάσεις στη Σαντορίνη, στις 28 και 29 Αυγούστου 2015.

Η ομάδα του OLVIO, παρουσιάζει τη γνωστότερη φάρσα του Offenbach, μια σάτιρα που δεν χαρίζεται σε κανέναν, ένα έργο με μελωδίες που δημιούργησαν σχολή - μια μουσική κωμωδία που, από τις πρώτες νότες ως το φινάλε, συνδυάζει ευρηματικά υπέροχες μουσικές ερμηνείες με σκηνές αυθεντικής αίσθησης του χιούμορ.

Μέσα από μια ανανεωμένη και σύγχρονη ματιά -σκηνοθετικά, κινησιολογικά και ερμηνευτικά - η Ωραία Ελένη σκιαγραφεί ανάλαφρα αλλά χωρίς περιστροφές, μια κοινωνία που κάνει ό,τι μπορεί για να μη βρεθεί αντιμέτωπη με την πικρή αλήθεια της καθημερινότητας. 4 μουσικοί, 7 λυρικοί ερμηνευτές και 2 χορευτές υψηλού επιπέδου, προσεγγίζουν την κωμική όπερα αναδεικνύοντας παράλληλα και τα δύο συστατικά στοιχεία. Έτσι, οι φίλοι του θεάτρου και οι φίλοι της όπερας, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μουσική μεγαλοφυία του Offenbach και τις μελωδίες που γέννησαν λίγα χρόνια αργότερα το can can.

Ενορχήστρωση - διασκευή: Μιχάλης Παπαπέτρου
Μουσική διεύθυνση: Θοδωρής Ιωσηφίδης
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Αδάμ
Μετάφραση: Ζιλ  Γκουρντιέ
Σκηνικά - κοστούμια: Βάλια Συριοπούλου
Επιμέλεια κίνησης: Νατάσα Παπαμιχαήλ
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Φωτογραφία - Video: Νίκος Βούλγαρης
Διασκευή - προσαρμογή διαλόγων: Παναγιώτης Αδάμ

Ερμηνεύουν
Ελένη Λιώνα = Ελένη
Νίκος Στεφάνου = Πάρης
Τίμος Σιρλαντζής = Κάλχας
Αντώνης Σιγάλας = Μενέλαος
Παναγιώτης Τερζάκης = Αγαμέμνονας
Μιχάλης Αγγελιδάκης = Ορέστης
Στέλιος Κέλερης = Αχιλλέας
Νατάσα Παπαμιχαήλ = Αφροδίτη
Λουκάς Θεοδοσόπουλος = Έρωτας

Ορχήστρα
Γιούλα Ντούσικου: φλάουτο
Ελένη Λίγγρη: βιολί
Κώστας Σερελέας: τσέλο
Θοδωρής Ιωσηφίδης: πιάνο