Η νέα χειμερινή θεατρική σεζόν 2015–2016 βρίσκει την αγαπημένη σκηνή του θεατρόφιλου κοινού, «Ιλίσια-Βολανάκης», ανανεωμένη και έτοιμη να υποδεχτεί τέσσερις παραστάσεις, συνεχίζοντας να στηρίζει το καλό θέατρο. Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης στην καλλιτεχνική επιμέλεια του θεάτρου και οι θεατρικοί παραγωγοί Παναγιώτα και Κώστας Ξενόπουλος, επιθυμούν να δώσουν νέα ώθηση και το προσωπικό τους στίγμα στη σκηνή, επιλέγοντας ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό θεατρικό ρεπερτόριο.

Αναλυτικά:

Από τις 16 Οκτωβρίου ο Θανάσης Τσαλταμπάσης θα ενδυθεί τη βιβλική ενσάρκωση της υπομονής, τον Ιώβ, στην ομώνυμη παράσταση, με την ανατρεπτική σκηνοθετική ματιά του Τσέζαρις Γκραουζίνις. Πρόκειται για το κεντρικό έργο της σκηνής, το οποίο θα παρουσιάζεται από Τετάρτη έως Κυριακή, στις 21:15μ.μ. Περισσότερες πληροφορίες.

Από τα τέλη Οκτωβρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 18:15μ.μ., σειρά στη σκηνή του «Ιλίσια-Βολανάκης» παίρνει ο Βασίλης Ευταξόπουλος, με το «Κοντραμπάσο» του Πάτρικ Ζίσκιντ.

Από τις αρχές Νοεμβρίου ο Χρήστος Σπανός και η Αγοραστή Αρβανίτη, κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπέζου, θα αναμετρηθούν με το έργο του Αμερικανού συγγραφέα Ρατζίβ Τζόζεφ, «Playground», σε μετάφραση του Αντώνη Γαλέου. Η παράσταση θα παρουσιάζεται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, στις 23:15μ.μ.

Από τα μέσα Νοεμβρίου τα Δευτερότριτα έχουν «άρωμα γυναίκας», καθώς η σκηνή θα φιλοξενεί το έργο του Αλεσάντρο Μπαρίκο «Μετάξι», βασισμένο στην αφηγηματική διασκευή της Σεραφίτας Γρηγοριάδου, μεταγραμμένο ως αυστηρά θεατρικό κείμενο από τη Ρούλα Πατεράκη.
Τους τρεις ρόλους ερμηνεύουν οι: Μαρίνα Καλογήρου, Σεραφίτα Γρηγοριάδου,  Δέσποινα Σαραφίδου