Η Εταιρεία Θεάτρου Ασύμβατο παρουσιάζει στο Θέατρο Άλμα το έργο του Αλεξάντερ Γκέλμαν, "Ο Άνθρωπος με τις διασυνδέσεις".

Δύο ζωές αιχμάλωτες στο δέλεαρ της επιτυχίας και του κοινωνικού γοήτρου. Δύο άνθρωποι, ο Αντρέϊ και η Νατάσα, είναι παγιδευμένοι στα θέλγητρα της εξουσίας και της άνετης ζωής που αυτή χαρίζει. Ζουν μαζί σε ένα γάμο συμφέροντος, εξυπηρετώντας ο καθένας από την πλευρά του, τη δική του ατομική ευμάρεια. Εκείνος πολιτικός μηχανικός: Εκείνη έξυπνη  και φιλόδοξη: Θύμα και των δυο- o Αλιόσα- το Παιδί τους.

Απολαμβάνουν τη δόξα και την πολυτέλεια της Ζωής. Μετά από είκοσι χρόνια γάμο και μετά από ένα απρόσμενο γεγονός η φαινομενικά γαλήνια ζωή τους, αναποδογυρίζει και τους αναγκάζει να έρθουν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Η αλήθεια είναι πλέον αναπόφευκτη και αφήνει πίσω τα θεμέλια, του ήδη γκρεμισμένου γάμου τους.

"Πίσω από όλα κρύβονται άνθρωποι και αρχές"

"Έτσι γίνονται οι κρατικές δουλειές-Κράτος είναι αυτό-Αυτή είναι η στάνταρ Πρακτική-ο ένας εξυπηρετεί τον άλλο-κι όλοι μαζί  κερδίζουμε-όλοι τα παίρνουμε-κι αυτοί που δεν τα παίρνουνε είναι απλώς ηλίθιοι."

Ο εθισμός της εξουσίας  θα θριαμβεύσει κατατροπώνοντας τα όποια σκιρτήματα της ανθρώπινης υπόστασης που εξεγείρεται. Έργο για δυο εγωιστές το χαρακτηρίζει ο Γκέλμαν. Το μόνιμο πρόβλημα στις σχέσεις γονιών και παιδιών, αλλά και  στο ίδιο το ζευγάρι. Όλοι είμαστε συνένοχοι σ' έναν πλανήτη Φυλακής και ο καθένας μας είναι συνένοχος στον ακρωτηριασμό του άλλου.

Η μικρότητα, η ποταπότητα, ο κυνισμός, ο στενόκαρδος υπολογισμός θα βγουν νικητές από τη μάχη τους με την ανθρωπιά. Γεύση πικρή. Και η ζωή συνεχίζεται...

Σε μια κοινωνία υποκρισίας, οι κρατικοί μηχανισμοί δε λειτουργούν χωρίς διασυνδέσεις, μίζες και ρουσφέτια παντός είδους,- ενώ αγάπη και ηθική εξαφανίζονται, μετατρέποντας τον άνθρωπο σε ένα αδίστακτο ον. Μήπως όμως όχι για όλους;

Συντελεστές

Μετάφραση: Άλκης ΔΕΛΑΝΤΩΝΗΣ (από το αγγλικό κείμενο του Stephen Mulrine)
Σκηνοθεσία: Κοραής ΔΑΜΑΤΗΣ
Φωτισμοί: Σπύρος ΚΑΡΔΑΡΗΣ
Βοηθός σκηνοθέτη: Celestine ΜΑΡΓΑΡΩΝΗ

ΔΙΑΝΟΜΗ
Αντρέι Γκλάντωφ: Γιώργος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Νατάσα Γκλάντωφ: Νόνη ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
Φωνή Αλιόσα Γκλάνκωφ: Γιάννης ΔΙΑΚΑΚΗΣ

Τοποθεσία: Θέατρο Άλμα, Αγίου Κωνσταντίνου και Ακομινάτου 15 – 17, Αθήνα
Μετρό: στάση Μεταξουργείου

Ημερομηνία: Έναρξη: Δευτέρα 09 Νοεμβρίου 2015
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, ώρα 21.15μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10€

Πληροφορίες - κρατήσεις: Τηλ.:
Ώρες Ταμείου: Δευτ. Τρ. & Πεμ.: 10.30π.μ. - 13.30μ.μ. και 17.00μ.μ. - 21.30μ.μ.