Το Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης παρουσιάζει από τις 31 Μαρτίου 2016 το έργο της Λεονόρ Κονφινό, με τίτλο Ring.

Το έργο της Λεονόρ Κονφινό «Ring»  έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην ανανεωμένη σκηνή του «Ιλίσια Βολανάκης». Η κομεντί αυτή που βρίσκει το δράμα σε πολλές στιγμές της, αφορά τον κυριαρχικό ρόλο που παίζει ο έρωτας στην σχέση μεταξύ των ζευγαριών. 12 σκηνές που εναλλάσσονται μεταξύ τους και 17 διαφορετικοί ρόλοι που θα ερμηνεύσουν με πάθος οι καταξιωμένοι ηθοποιοί Νίκος Ψαράς και Μαρίνα Καλογήρου, κάτω από την σκηνοθετική αιγίδα του Κώστα Φιλίππογλου.

Ο έρωτας μας αγγίζει όλους από την εποχή του Αδάμ και της Εύας έως και σήμερα. Γονείς, εραστές, ξένοι, παιδικοί φίλοι, νέοι, γέροι, σύζυγοι, χήρες το πάθος μας βάζει πάντα να μονομαχούμε μέσα στην δική του παλαίστρα, στο δικό του ριγκ (Ring).

Ο Νίκος Ψαράς και η Μαρίνα Καλογήρου ενσαρκώνουν το ερωτικό μπέρδεμα διαφορετικών ζευγαριών που παλεύουν μεταξύ τους, τσακώνονται αλλά και παθιάζονται μέσα από έναν έντονο ρυθμό και μια αισθησιακή χορογραφία. Τα ζευγάρια ανυπομονούν να μοιραστούν τη ζωή τους, να απελευθερωθούν ο ένας από τον άλλον, να βρουν τον έρωτα ή να χαρούν τη μοναξιά τους. Ακροβατούν ανάμεσα σε έντονες στιγμές πάθους και ερωτικών συγκρούσεων που σαν ανεμοστρόβιλοι θα σαρώνουν τη σκηνή του θεάτρου μαζί με στιγμές γέλιου, χαράς, κλάματος και συγκίνησης. Μια απλή πρόταση του ενός μπορεί να καταλήξει σε μια τεράστια φασαρία, ένα απλό γέλιο να ξετυλιχτεί σε μια απρόσμενη ιστορία, μια απλή παρεξήγηση να οδηγήσει σε πόλεμο, και όλα αυτά στο μόνο μέρος που έχουν νόημα τα γέλια και τα κλάματα- κάτω από τα σεντόνια.

Η συγγραφέας του έργου επιθυμεί οι θεατές που θα βγουν από το θέατρο να νιώσουν αυτό το σφίξιμο στο στομάχι που δημιουργεί η συνειδητοποίηση ότι τελικά το μόνο που χρειάζεται στις σχέσεις μας είναι να θεραπεύουμε γρήγορα τις πληγές μας και να προχωράμε μπροστά αφού στην ουσία ο έρωτας είναι αυτός που πάντα βγαίνει κερδισμένος.

Στα 31 της χρόνια η υποψήφια για βραβείο Μολιέρου (καλύτερο έργο 2014) Λεονόρ Κονφινό σε μια κομεντί διαφορετική από τις άλλες, το Ring τοποθετεί τους ήρωες της σε ένα δαχτυλίδι που μοιάζει με ριγκ όσο το στριφογυρίζεις στο δάχτυλο, οδηγώντας τους πρωταγωνιστές σε ένα προκλητικό κυνηγητό μέσα στην πόλη και το χρόνο. Το γράψιμό της διαθέτει μια δυναμική διαύγεια που αντικατοπτρίζει την σύγχρονη εποχή προκαλώντας σε μεγάλο βαθμό τόσο το γέλιο όσο και τη συγκίνηση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου
Σκηνικά: Kenny Mc Lellan
Κοστούμια: Kenny Mc Lellan
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασσόπουλος
Μουσική: Κώστας Ξενόπουλος
Φωτογραφίες παράστασης: Κική Παπαδοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώτα Σερεμέτη
Παίζουν: Νίκος Ψαράς, Μαρίνα Καλογήρου
Παραγωγή: Παναγιώτα Παρασκευοπούλου- Κώστας Ξενόπουλος
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Θανάσης Τσαλταμπάσης
Προβολή / Επικοινωνία: BrainCo S.A.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 90' & διάλειμμα

Τοποθεσία: Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης, Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια

Ημερομηνία: Έναρξη: 31 Μαρτίου 2016 και για 30 παραστάσεις
Τετάρτη: 19.30μ.μ.
Πέμπτη έως Σάββατο: 21.15μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15€, Νεανικό - φοιτητικό - συνταξιούχων 12€, Ανέργων 8€

Πληροφορίες - κρατήσεις: Στα ταμεία του θεάτρου και την Ticket Service
Τα ταμεία του θεάτρου είναι ανοιχτά κάθε μέρα και Σαββατοκύριακο από τις 09.30π.μ. - 21.30μ.μ.
Τηλέφωνο: 210-7223010