Έφτασε η ώρα, αγαπητοί αναγνώστες, για το δεύτερο μέρος του αφιερώματός μας στα βιβλία της συγγραφέως Johanna Lindsey, τα οποία ανήκουν στην "Malory-Anderson Family", και που ξεκίνησαν να κυκλοφορούν και στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια με την υπογραφή των εκδόσεων Elxis. Ευχόμαστε, λοιπόν, καλή ανάγνωση και να απολαύσετε την συνέχεια του αφιερώματός μας όσο κι εμείς.

Πες πως μ' αγαπάς:
Η Κέλσι Λάνγκτον βλέπει τη ζωή της να καταρρέει όταν, εκεί που είχε τα πάντα, βρίσκεται χωρίς να έχει απολύτως τίποτα πέραν της αριστοκρατικής καταγωγής της που όμως, από μόνη της, δεν είναι αρκετή. Προκειμένου να διασφαλίσει το μέλλον της αδερφής της, η Κέλσι αποφασίζει ν' αφήσει στην άκρη την υπερηφάνεια της πουλώντας τον εαυτό της σε μια δημοπρασία, μετά το τέλος της οποίας θα βρεθεί στα χέρια κάποιου αριστοκράτη για να την χρησιμοποιήσει ως το ερωτικό του παιχνιδάκι. Και για καλή της τύχη, θα βρεθεί στα χέρια του Ντέρεκ Μάλορι, που αν και είχε υποσχεθεί στον εαυτό του πως δεν θ' αποκτήσει ποτέ μετρέσα, για κάποιο λόγο ένιωθε πως δεν μπορούσε να την αφήσει στα χέρια κάποιου άλλου. Ως ιστορία είναι αρκετά επίπεδη και χωρίς τις συναισθηματικές εκρήξεις που είχαν τα προηγούμενα βιβλία της σειράς, ωστόσο οφείλω να αναγνωρίσω την καλή δουλειά που έχει γίνει στο χτίσιμο των χαρακτήρων. Μπορεί η ιστορία τους να μην κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη στα ύψη, το πετυχαίνουν όμως οι προσωπικότητές τους. Η Κέλσι μπορεί να υποκύπτει στις ανάγκες της οικογένειάς της, αυτό όμως δεν την καθιστά λιγότερο δυναμική από άλλες ηρωίδες της σειράς. Αντίστοιχα, ο Ντέρεκ μπορεί να είναι κάπως πιο συγκρατημένος και ηθικός από τα υπόλοιπα αδέρφια της οικογένειας Μάλορι, αλλά έχει και τις στιγμές εκείνες που μας θυμίζει πως μοιράζονται το ίδιο αίμα. Οπότε, η συγγραφέας, σε αυτό το 5ο βιβλίο της σειράς, έχει βασιστεί στην βασική συνταγή που χρησιμοποίησε τις προηγούμενες τέσσερις φορές, διανθίζοντάς την, ωστόσο, με κάποιες μικρές πινελιές που την καθιστούν ξεχωριστή και, φυσικά, αισθησιακή όπως πάντα.

Η καρδιά του πειρατή:
Έχοντας πηδήξει -προς το παρόν τουλάχιστον- το 6ο βιβλίο της σειράς, οι εκδόσεις Elxis μας προσφέρουν την 7η συνέχεια των ερωτικών περιπετειών της οικογένειας Μάλορι, με την προσοχή μας να στρέφεται αυτή τη φορά στον Τζέρεμι και την Ντάνι. Η δεύτερη, είναι ένα αγοροκόριτσο, ένα από τα πολλά χαμίνια του Λονδίνου, το οποίο ο πρώτος μαζεύει στο σπίτι του. Πρόθεσή του, να την κάνει υπηρέτριά του μα πάνω απ' όλα, να την κάνει ερωμένη του. Όμως η Ντάνι είναι κάτι περισσότερο από ένα αλητάκι. Είναι μια γυναίκα που ονειρεύεται με πάθος να γίνει σύζυγος κάποιοι και να ζήσει μια καθόλα αριστοκρατική ζωή. Και σταδιακά, αρχίζει να μετατρέπεται σε μια γοητευτική και θελκτική γυναίκα, μέρα με τη μέρα, πράγμα που δεν αφήνει τον Τζέρεμι ασυγκίνητο αλλά και τους γύρω τους, χωρίς ίχνος περιέργειας ν' ανακαλύψουν την πραγματική της ταυτότητα. Έχω την αίσθηση πως ο Τζέρεμι υπηρετεί πιο πιστά το προφίλ της οικογένειας Μάλορι, σε σχέση με άλλους χαρακτήρες, ενώ παράλληλα έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να γοητεύσουν μια γυναίκα. Είναι λίγο μούτρο και λαμόγιο, έχει χιούμορ και ίσως αστειεύεται ακόμα και σε μη κατάλληλες στιγμές, ενώ, κατά βάθος, έχει μια καρδιά μάλαμα που είναι δύσκολο να σε αφήσει ασυγκίνητη. Από την άλλη, η Ντάνι δεν είναι από τα κλασσικά πρότυπα γυναίκας που συναντάμε σε τέτοιου είδους βιβλία, αποδεικνύοντας πως μια γυναίκα μπορεί να κρύβει την θηλυκότητα μέσα της και να την αξιοποιεί, όταν πρέπει και χρειάζεται, χωρίς όμως αυτό να αναιρεί πως μπορεί να έχει και μια πιο άγρια πλευρά. Ειδικά όταν τα έχεις δει και τα έχεις ζήσει όλα, ακόμα κι αν η ζωή σου αλλάξει, το παρελθόν σου δεν το ξεχνάς, όπως δεν ξεχνάς και τα βιώματα με τα οποία γαλουχήθηκες. Ωραία χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών, ίσως λίγη περισσότερη κωμικότητα στην αφήγηση απ' όσο θα ήθελα αλλά, κατά τ' άλλα, πρόκειται για ένα βιβλίο που σε χαλαρώνει και σε διασκεδάζει.

Σκλάβοι του έρωτα:
Και ήρθε η στιγμή που η οικογένεια Άντερσον κάνει το δικό της come back, με τον Ντρου, αδερφό της Τζορτζίνας και κουνιάδο του Τζέιμς Μάλορι, να προκαλεί νέα αναστάτωση στις δύο οικογένειες. Βλέπετε, η Γκαμπριέλ Μπρουκς, μετά το θάνατο της μητέρας της θ' αναζητήσει τον αποξενωμένο πατέρα της στα νησιά της Καραϊβικής. Για τρία χρόνια θα ζήσει ελεύθερη, κυνηγώντας περιπέτειες και θησαυρούς, μέχρι τη στιγμή που ο πατέρας της την ειδοποιεί πως πρέπει να μαζευτεί πίσω στην Αγγλία για να βρει γαμπρό και να νοικοκυρευτεί. Ο Τζέιμς και η Τζορτζίνα αναλαμβάνουν να την βοηθήσουν να κυκλοφορήσει ανάμεσα στον κόσμο της υψηλής κοινωνίας, όμως ο Ντρου, που είναι μαζί τους αφού έχει έρθει από την Αμερική για να τους επισκεφτεί, δεν φαίνεται πρόθυμος να δείξει λίγη ευγένεια στην φιλοξενούμενή τους, παρά που είναι εμφανές ότι του αρέσει. Το γεγονός αυτό κάνει έξαλλη την Γκαμπριέλ, που προσπαθεί να κερδίσει την προσοχή του, όμως αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στο γεγονός ότι μια μέρα πριν να επιστρέψει στην Αμερική, το καταραμένο αρσενικό θα την εκθέσει ανεπανόρθωτα στα μάτια μιας ολόκληρης κοινωνίας. Με τη βοήθεια των πειρατών φίλων του πατέρα της, καταλαμβάνει το πλοίο του Ντρου και τον αιχμαλωτίζει, όμως κάπου ανάμεσα στο πάθος για εκδίκηση, ανθίζει το πάθος του έρωτα. Δεν ξέρω τι έχουν να δηλώσουν άλλοι σε σχέση με το βιβλίο αυτό, εγώ όμως θα πω απερίφραστα πως το απόλαυσα όσο δεν πάει άλλο. Γέλασα, διασκέδασα με τις κόντρες ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές -που έχουν περισσότερα κοινά απ' όσα νομίζουν, πράγμα που κάνει τη χημεία και τη σχέση τους ακόμα πιο ενδιαφέρουσες-, ενώ ο τρόπος με τον οποίο χτίζεται και δυναμώνει σταδιακά το ειδύλλιο ανάμεσά τους, σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα και σου θυμίζει κάποια πράγματα από την εφηβεία σου, που όταν αυτά μετουσιώνονται σε αλήθειες της ενήλικης ζωής, έχουν άλλη χάρη. Μπορεί ο Ντρου και η Γκαμπριέλ να μην είναι το αγαπημένο μου ζευγάρι της σειράς, ως τώρα, αλλά σίγουρα κέρδισαν με τις περιπέτειές τους και την δήθεν άρνηση του έρωτά τους, που έχτισε ένα όμορφο και απολαυστικό παιχνίδι ανάμεσά τους, μια θέση στην καρδιά μου.

Βελούδινη αποπλάνηση:
Η μικρή κόρη του Άντονι Μάλορι πέφτει θύμα απαγωγής και εκ παραδρομής, το σημείωμα των απαγωγέων, φτάνει στα χέρια του Μπόιντ, αδερφού της Τζορτζίνας, ο οποίος αποφασίζει να βοηθήσει τον Άντονι και αφού βρουν μαζί τους απαγωγείς, να τους τιμωρήσει για την απαίσια πράξη τους. Βέβαια, το γεγονός πως στον πυρήνα του συμβάντος αυτού βρίσκεται η Κέιτι Τάιλερ, μια γυναίκα με την οποία πρόσφατα ταξίδεψε μαζί της και που τον γοήτευσε, θα τον αναστατώσει και θα φέρει στην επιφάνεια μια σειρά από καλά κρυμμένα μυστικά και αλήθειες που κανείς δεν φανταζόταν. Λοιπόν... με αυτό το βιβλίο έχω κάποια θέματα. Δεν είμαι σίγουρη ποια είναι αυτά, είναι βέβαιο όμως πως υπάρχουν. Έχω την αίσθηση πως η συγγραφέας κάπως έχει αρχίσει να κουράζεται με το ότι τα τελευταία χρόνια έχει αφιερώσει τόσο χρόνο και φαιά ουσία στα γκομενιλίκια της οικογένειας Μάλορι, αλλά και της οικογένειας Άντερσον, κάτι που έχει οδηγήσει την γραφή της σε μια κάμψη. Επιπλέον, το ειδύλλιο ανάμεσα στους Μπόιντ και Κέιτι, είναι κάπως βεβιασμένο, και σε αντίθεση με άλλα ζευγάρια της σειράς, δεν τους δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου το συναίσθημα ανάμεσά τους να εξελιχτεί και εν τέλει, να δυναμώσει και να πυρώσει τόσο που να μας παρασύρει. Δεν λέω, ενδιαφέρουσα η κεντρική ιδέα της πλοκής, αλλά η απόδοσή της αρκετά βεβιασμένη, ίσως και κάπως πρόχειρη στα σημεία. Έχουμε μια σειρά μικρών μυστικών που αν είχαν αναπτυχθεί σωστά, θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει σε μία συναισθηματική έκρηξη, και την ίδια τη ροή της πλοκής σε ένα δραματουργικό μονοπάτι που θα συγκινούσε. Αλλά, ναι μεν παρακολουθούμε τις εξελίξεις με κάποιο ενδιαφέρον, στερούμαστε τους πάθους δε. Με απλά λόγια, η ιδέα δεν είναι κακή, αλλά η εκτέλεση και ανάπτυξή της θα ήθελα να είναι καλύτερη.

(Συνεχίζεται...)