Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο και η διαδικτυακή πύλη για το βιβλίο BOOK PRESS σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στον συγγραφέα Αλέξη Πανσέληνο την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016, στις 20.00μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Ο Αλέξης Πανσέληνος συνομιλεί με τον συγγραφέα και διευθυντή της BOOK PRESS Κώστα Κατσουλάρη για το συγγραφικό του εργαστήρι, τις επιρροές του,  το σύγχρονο ελληνικό μυθιστόρημα, τους νέους Έλληνες συγγραφείς. Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη της γραφής, την κοινωνία, τη ζωή.

Ο Αλέξης Πανσέληνος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς με έργα που αντέχουν στον χρόνο και προσφέρουν εγγυημένη απόλαυση.

«Αν οι “Ακυβέρνητες Πολιτείες” του Στρατή Τσίρκα χάραξαν τα περιγράμματα της μεγάλης αφηγηματικής λογοτεχνίας, τα μυθιστορήματα του Πανσέληνου πλάθουν με σιγουριά το σημερινό της πρόσωπο».
Αντώνης Κωτίδης, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

«Ο Αλέξης Πανσέληνος θεωρείται στην Ελλάδα από τους σημαντικότερους, αν όχι ο σημαντικότερος συγγραφέας σήμερα. Περιγράφεται σαν ένας ρεαλιστής ψυχολόγος, ως κατεξοχήν παρατηρητής της σύγχρονης κοινωνίας – αλλά με τα έργα του αποδεικνύεται κάτι πολύ περισσότερο από αυτά: ένας συγγραφέας με ολόλαμπρη φαντασία, ένας παθιασμένος παραμυθάς».
Linda Reisch, LISTEN

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα βιβλία του:
1. Η κρυφή πόρτα
2. Σκοτεινές επιγραφές
3. Η μεγάλη πομπή
4. Ζαΐδα ή Η καμήλα στα χιόνια
Στα τέλη Οκτωβρίου πρόκειται να επανεκδοθεί το μυθιστόρημά του Βραδιές μπαλέτου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ
Ο Αλέξης Πανσέληνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και δικηγόρησε ως το 1997. Εμφανίστηκε το 1982 με τη συλλογή Ιστορίες με σκύλους. Από τότε έχει εκδώσει έξι μυθιστορήματα, συλλογές διηγημάτων και δύο βιβλία με δοκίμια. Έχει γράψει άρθρα και λογοτεχνικές κριτικές και έχει μεταφράσει λογοτεχνία από τα αγγλικά και τα γερμανικά. Μυθιστορήματά του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, στα γερμανικά, στα ιταλικά και στα πολωνικά. Έχει τιμηθεί με αρκετά σημαντικά βραβεία, μεταξύ των οποίων και το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για το έργο του Η μεγάλη πομπή. Το 1997 ήταν η ελληνική υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Αριστείο λογοτεχνίας.