"Πιθανότητες" του Δημήτρη Μπασλάμ

Στέκομαι, λοιπόν, όρθια και κοιτάζω ευθεία μπροστά. Βλέπω πως έχω τρεις επιλογές. Να προχωρήσω ευθεία. Να προχωρήσω αριστερά. Να προχωρήσω δεξιά. Πίσω δεν πάω.
Και σκέφτομαι. Αν... Αν, λεω, αν...













"Ποιος είναι ο Μπομπ Ντύλαν;" του Jim O'Connor

Μπόμπυ Ζίμμερμαν
Μπομπ Ντίλλον
Μπομπ Λάντυ
Τζακ Φροστ
Λάκυ Ουίλμπερυ
Σεργκέι Πετρόφ
Πίσω από όλα αυτά τα ονόματα (κι από μερικά ακόμα…) κρύβεται ένας και μόνο άνθρωπος, ένας άνθρωπος-μύθος: Είναι ο μεγαλύτερος τροβαδούρος του 20ού αιώνα, που ξεσήκωσε ατελείωτες συζητήσεις σε όλο τον κόσμο στις 13 Οκτωβρίου 2016, όταν η Σουηδική Ακαδημία αιφνιδίασε τους πάντες απονέμοντάς του το Νόμπελ Λογοτεχνίας: ο Μπομπ Ντύλαν.
Όμως, ποιος είναι ο Μπομπ Ντύλαν; Τραγουδιστής, συνθέτης, ποιητής, ακόμα και σκηνοθέτης, ο Μπομπ Ντύλαν συνόδευσε εκατομμύρια ανθρώπους στους αγώνες τους, στο μεγάλωμά τους, στη μοναξιά τους – κρατώντας όμως πάντα για τον εαυτό του ένα επτασφράγιστο μυστικό: την ταυτότητά του.

"Ο Σμεκ κατεβαίνει για πρόεδρος!" του Adam Rex

Η δωδεκάχρονη Ουτοπία Τούτσι, γνωστή και ως Τιπ, και ο εξωγήινος φίλος της, ο Τζέι Λο, επιστρέφουν για άλλη μια ξεκαρδιστική διαγαλαξιακή περιπέτεια.
Όταν η Τιπ και ο Τζέι Λο έδιωξαν τα Γκοργκ από τη Γη, τα Μπουβ κατηγόρησαν τον Τζέι Λο ως υπεύθυνο για την καταστροφή του σχεδίου τους να αποικίσουν τον πλανήτη Γη. Αποφασισμένοι να αποδείξουν την αθωότητά του, ο Τζέι Λο και η Τιπ κατευθύνονται στον Νέο Μπουβόκοσμο, σ΄ ένα από τα φεγγάρια του Κρόνου.
Αλλά εκεί δεν τους υποδέχονται τόσο θερμά, όσο θα ήθελαν. Ο Τζέι Λο βαφτίζεται Νούμερο Ένα Δημόσιος Κίνδυνος και ο Κάπτεν Σμεκ θέλει να τον συλλάβει πάση θυσία, γιατί μόνο τότε θα έχει την πιθανότητα να κερδίσει τις πρώτες προεδρικές εκλογές στην ιστορία των Μπουβ...
Με τη βοήθεια ενός φιλικού πίνακα ανακοινώσεων που λέγεται Μπιλ, η Τιπ και ο Τζέι Λο ταξιδεύουν μέσα από διάφορους αγωγούς σκουπιδιών και γυρνούν για λίγο πίσω στον χρόνο, προσπαθώντας να αποκαταστήσουν την αλήθεια και να επιστρέψουν στο σπίτι τους αρτιμελείς, στην πολυαναμενόμενη συνέχεια του "Επιτέλους φτάσαμε σπίτι", που συνέλαβε το φοβερό μυαλό του Άνταμ Ρεξ.

"Ολίβια Κίντνεϋ" της Ellen Potter

Ο πατέρας της Ολίβιας Κίντνεϋ είναι επιστάτης και μόλις έπιασε δουλειά σε μια καινούρια πολυκατοικία. Μόνο που σ’ αυτή την πολυκατοικία συμβαίνουν τρελά πράγματα: σαύρες που μιλάνε σέρνονται παντού, μια εξόριστη πριγκίπισσα στοιχειώνει τους διαδρόμους, στο διαμέρισμα 7Δ φουντώνει ένα τροπικό δάσος, ενώ υπάρχει επίσης κι ένα διαμέρισμα που είναι ολόκληρο φτιαγμένο από γυαλί!
Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται η Ολίβια είναι ότι ο πατέρας της δε θα αργήσει να απολυθεί κι έτσι θα φύγουν γρήγορα αποκεί. Όμως έχει κουραστεί να αλλάζει σπίτια και σχολεία και θα ήθελε πλέον στη ζωή της λίγη ηρεμία, ίσως και κανέναν φίλο για να τη μοιραστεί.
Ένα μυθιστόρημα που ακολουθεί την παράδοση της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων και δημιουργεί έναν κόσμο αλλιώτικο, διασκεδαστικό, μαγικό και απολύτως αυθεντικό.