Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Όταν ένα ζήτημα ζωής και θανάτου απειλεί να διαλύσει την οικογένειά της, η Ντιλέιν Τάλμποτ κάνει την υπέρτατη θυσία: βγάζει το κορμί της σε πλειστηριασμό σ’ ένα πριβέ κλαμπ του Σικάγου για «εκλεπτυσμένα» γούστα.
Θα την αποκτήσει ο μεγιστάνας Νόα Κρόφορντ και θα την οδηγήσει σε έναν δρόμο αφύπνισης των επιθυμιών και των αισθήσεων –και ασύγκριτης ηδονής, που ποτέ δεν είχε φανταστεί πως θα μπορούσε να νιώσει. Ο Νόα δεν γνωρίζει για ποιον λόγο η Ντιλέιν πούλησε το κορμί της για δύο εκατομμύρια δολάρια. Αυτό που ξέρει είναι ότι πέτυχε την τέλεια συμφωνία: η καλλονή με τη μηδαμινή ερωτική πείρα θα μάθει να ικανοποιεί όλες τις ερωτικές ανάγκες του, χωρίς ποτέ ν’ απειλήσει την καρδιά του.
Από την αρχή όμως τα πράγματα ανάμεσά τους παίρνουν φωτιά. Συγκρούονται και καβγαδίζουν μέχρι τελικής πτώσεως, αλλά δεν αντέχουν ούτε στιγμή να αποχωριστούν ο ένας τον άλλο. Και στον έρωτα είναι ασυγκράτητοι. Ανελέητοι.
Σύντομα, αυτή η σχέση που ξεκίνησε με ένα ψυχρό επαγγελματικό συμβόλαιο παίρνει μια αναπάντεχη τροπή. Αρχίζει να γίνεται κάτι που κανένας από τους δύο δεν είχε προβλέψει –ούτε και ήθελε: αληθινός έρωτας.

Προσωπική άποψη:
Το "Ένα εκατομμύριο βρόμικα μυστικά" το γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια, δεδομένου ότι ήταν ένα από τα πρώτα ερωτικά fan fictions stories που είχα κυκλοφορήσει την μετά "Twilight" εποχή, τότε που οι τολμηρές ερωτικές σχέσεις φαινόντουσαν ν' απασχολούν υπερβολικά πολύ, τόσο το διαδίκτυο, όσο και τις γυναίκες, των οποίων οι ερωτικές φαντασιώσεις δεν τολμούσαν μέχρι τότε ν' αποτυπωθούν στο χαρτί. Η ιστορία αυτή, λοιπόν, αν και ήταν μια απ' αυτές που ξεχώρισαν την τότε περίοδο, για κάποιο παράξενο λόγο, ποτέ δεν μου γέννησε την επιθυμία να την διαβάσω, ίσως γιατί πάνω κάτω ήξερα τι να περιμένω. Ίσως πάλι, να έφταιγε το γεγονός πως είχα διαβάσει πάμπολλα βιβλία του είδους και να είχα κάπως μπουχτίσει. Όπως και να 'χει, το σίγουρο είναι πως οι προσδοκίες μου δεν ήταν, σε καμία των περιπτώσεων, υψηλές, και ίσως γι΄ αυτό, τελικά, να ευχαριστήθηκα την ανάγνωσή της τόσο πολύ.

Η Ντιλέιν είναι μια συνηθισμένη 24χρονη κοπέλα, η οποία ζει μια καθόλα φυσιολογική ζωή. Θα μπορούσε να είναι και μια ευτυχισμένη ζωή, αν δεν έβλεπε τη μητέρα της ν' αργοπεθαίνει κάθε μέρα. Η μοναδική της ελπίδα να σωθεί, μια εγχείρηση απίστευτα υψηλού κόστους, χρήματα που η Ντιλέιν και η οικογένειά της δεν διαθέτει. Αυτός είναι και ο λόγος που την οδηγεί στο να πάρει μια ακραία απόφαση, προκειμένου να σώσει τη μητέρα της. Αποφασίζει να πουλήσει τον εαυτό της, και το κορμί της φυσικά, σε ένα ιδιωτικό κλαμπ για πλούσιους κυρίους, έναντι του ποσού των δύο εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Νόα Κρόφορντ, νέος, ωραίος και μεγιστάνας του πλούτου, που αναζητά μια σχέση χωρίς δεσμεύσεις, με μια γυναίκα που θα του ικανοποιεί χωρίς αντιρρήσεις όλα τα ερωτικά γούστα, "αγοράζει" τη Ντιλέιν, και μια εκρηκτική σχέση ξεκινάει μεταξύ τους, με τον έρωτα να μην αργεί να κάνει την εμφάνισή του, περιπλέκοντας τα πράγματα.

Εντάξει... το καταλαβαίνω και συμφωνώ απόλυτα με το γεγονός πως η πρώτη σας σκέψη είναι: "Άλλη μια παρθένα μιας κάποιας ηλικίας, αγνή, αθώα και άδολη κοπελίτσα, που τα μπλέκει με το απόλυτο αρσενικό που είναι κούκλος, πλούσιος και σεξουαλικό κτήνος", και σε μεγάλο βαθμό έχετε δίκιο. Αλλά... Υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο "αλλά" στην προκειμένη περίπτωση, αφού ναι μεν ο κεντρικός άξονας της ιστορίας περιστρέφεται γύρω από μια σχέση αυτής της δομής, ωστόσο η πορεία και η εξέλιξή της είναι αρκετά διαφορετική, στα σημεία, από τα τετριμμένα. Πρώτον, η Ντιλέιν έχει "πουληθεί" στο Νόα, άρα είναι φυσικό επόμενο ν' αρχίσει εκείνος ν' αναρωτιέται για ποιο λόγο μια κοπέλα σαν κι αυτήν πήρε μια τέτοια απόφαση, μια γνώση που αν την αποκτήσει ή όχι, θα καθορίσει σημαντικά το μέλλον της σχέσης τους. Δεύτερον, μπορεί η Ντιλέιν να είναι άβγαλτη, αλλά δεν είναι υποτακτική ή μονόχνοτη. Αντιθέτως, είναι δυναμική, παθιασμένη, και αυτό που θέλει ξέρει και να το διεκδικεί. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα η χημεία ανάμεσά τους να λειτουργεί με τρόπο εκρηκτικό, όπως εκρηκτική είναι και η σχέση τους.

Η αφήγηση της ιστορίας γίνεται και από τους δύο πρωταγωνιστές μας, οι οποίοι εναλλάσσονται ανά κεφάλαιο, πράγμα που όχι μόνο μας επιτρέπει να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της σχέσης τους και της εξέλιξης αυτής, αλλά και των ίδιων ως χαρακτήρες και προσωπικότητες, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να δεθούμε περισσότερο μαζί τους. Και πραγματικά, δενόμαστε, αν και προσωπικά ταυτίστηκα λίγο περισσότερο με τη Ντιλέιν, πράγμα περίεργο γιατί συνήθως συμπαθώ τους άντρες λίγο περισσότερο. Όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με μια γυναίκα πολύ σημερινή, πολύ σύγχρονη, που παρά την ερωτική της απειρία, δεν στερείται προσωπικότητας. Αντίθετα, είναι τολμηρή, αιχμηρή, με πολύ ωραίο, σαρκαστικό, κυνικό, αιχμηρό χιούμορ που δεν περνάει απαρατήρητο, αλλά και που έρχεται να δέσει τις σωστές στιγμές στα σωστά σημεία. Όχι πως δεν συμπαθούμε το Νόα, που παρά την κυρίαρχη πλευρά του έχει μια τεράστια καρδιά -κι ένα καταπληκτικό σώμα- που σε κάνει να λιώνεις, αλλά ας υπερασπιστούμε μια φορά το φύλο μας, βρε αδερφέ.

Το πρώτο βιβλίο της ερωτικής διλογίας του "Ζευγαριού των εκατομμυρίων" είναι μια άκρως σύγχρονη, μοντέρνα και φρέσκια ιστορία, που μπορεί να μην βρίθει εξαιρετικής πρωτοτυπίας, κερδίζει, όμως, στα σημεία έναντι άλλων ιστοριών της κατηγορίας του. Μπορεί ορισμένες ερωτικές σκηνές να είναι λίγο πιο περιγραφικές απ' όσο μπορεί ν' αντέξει ο μέσος άνθρωπος, αν αναλογιστούμε όμως το κοινό στο οποίο απευθύνεται στην πραγματικότητα, είναι ακριβώς to the point, δεδομένου ότι διανύουμε μια από τις πιο έντονες εποχές σεξουαλικής απελευθέρωσης και διεκδίκησης δικαιωμάτων ταυτοτήτων κι επιλογών. Προσωπικά, το απόλαυσα -ένοχα-, σε ορισμένα σημεία συγκινήθηκα -πολύ-, σε κάποια άλλα δάκρυσα -λίγο-, ενώ καθ' όλη την διάρκεια της ανάγνωσης, η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά και οι σελίδες έφευγαν η μία μετά την άλλη, χωρίς σταματημό. Και ναι, περιμένω -με αγωνία- τη συνέχεια.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: C. L. Parker
Μεταφραστής: Σαρρή Μυρτώ
Εκδόσεις: Κεστός
Κατηγορία: Ξένη Πεζογραφία
Έτος Έκδοσης: 2016
Αρ. σελίδων: 352
ISBN: 978-618-515-806-4