Τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στάθη Ν. Καλύβα


την Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017, στις 21.00μ.μ., στο Public Café Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1, 5ος όροφος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος διευθυντής περιεχομένου του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης διαΝΕΟσις, η Νίκη Κεραμέως, βουλευτής επικρατείας της ΝΔ, τομεάρχης Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, δικηγόρος, ο Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας-αρχισυντάκτης του περιοδικού ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ, και ο τραγουδοποιός Νίκος Πορτοκάλογλου.
___________________________________________________________________________________


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν ημερίδα για φιλολόγους με αφορμή τη διασκευή της Οδύσσειας από τον ποιητή Μιχάλη Γκανά την Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017, στις 19.00μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) Ο Μιχάλης Γκανάς ξαναγράφει την Οδύσσεια ιστορώντας την µε τον δικό του τρόπο, εντάσσοντας στο κείμενο στοιχεία από την πλούσια γλωσσική µας παράδοση.

Η Αγάθη Γεωργιάδου, Ph.D., Επίτ. Σχολική Σύμβουλος, και η Άννα Αβεντισιάν-Παγοροπούλου, Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναζητούν και συζητούν με τους εκπαιδευτικούς για το πώς αυτό το βιβλίο συνιστά ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια τους και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί στην τάξη. Επιπλέον, η συγκεκριμένη διασκευή μπορεί να αποτελέσει αφορμή για να γνωρίσουν οι μαθητές την πλούσια ποιητική μας παράδοση.

Στη συζήτηση θα παρίσταται και ο Μιχάλης Γκανάς για να απαντήσει σε ερωτήσεις και να διευκρινίσει το πώς αντιμετώπισε από τη δική του σκοπιά το δύσκολο εγχείρημα της διασκευής του σπουδαίου ομηρικού έπους.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr