"Η ζωή είναι εύκολη, μην ανησυχείς" της Agnès Martin-Lugand

«Ενώ ένιωθα απαρηγόρητη, με είχε βάλει στο μονοπάτι του πένθους για τον άντρα μου. Ένιωθα πια απελευθερωμένη και από κείνον. Ήμουν έτοιμη να ανοιχτώ σε άλλους».

Μετά την επιστροφή της από την Ιρλανδία, η Ντιάν έχει γυρίσει σελίδα, έχει αφήσει πίσω της τη θυελλώδη ιστορία της με τον Έντουαρντ, νιώθει αποφασισμένη να ξαναχτίσει τη ζωή της στο Παρίσι. Με τη βοήθεια του φίλου της, του Φελίξ, έχει ριχτεί με όλες της τις δυνάμεις στην προσπάθεια να ξαναπάρει τον έλεγχο του λογοτεχνικού της καφέ. Εκεί, στο Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι διαβάζουν και πίνουν καφέ, στο καταφύγιό της, θα συναντήσει τον Ολιβιέ. Είναι ευγενικός, στοργικός και, πάνω απ' όλα, κατανοεί την άρνησή της να ξαναγίνει μητέρα. Γιατί η Ντιάν γνωρίζει πως δεν θα ξεπεράσει ποτέ το χαμό της κόρης της.
Όμως ένα απρόσμενο γεγονός έρχεται να ανατρέψει τα πάντα: η σιγουριά της Ντιάν σχετικά με τις επιλογές της, για τις οποίες αγωνίστηκε τόσο, θα καταρρεύσει βήμα προς βήμα.
Θα βρει το θάρρος να ακολουθήσει έναν άλλον δρόμο;

Αποτελεί τη συνέχεια του βιβλίου "Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι διαβάζουν και πίνουν καφέ" που κυκλοφόρησε το 2016 και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.
Το βιβλίο "Η ζωή είναι εύκολη, μην ανησυχείς" είναι η συνέχεια και το τέλος της ιστορίας της Ντιάν.