Θλίψη για τον πρόωρο χαμό της ανερχόμενης τραγουδίστριας, Barbara Weldens, που βρήκε φρικτό θάνατο μόλις στα 35 της χρόνια. Όλα δείχνουν ότι η Weldens υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια της συναυλίας στην οποία συμμετείχε...
Η 35χρονη Γαλλίδα τραγουδίστρια Barbara Weldens πέθανε προχθες βράδυ πάνω στη σκηνή πιθανόν από ηλεκτροπληξία, κατά τη διάρκεια συναυλίας της μέσα σε εκκλησία της πόλης Γκουρντόν, στην περιοχή Λοτ της νοτιοδυτικής Γαλλίας, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της Καόρ.
Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε μέσα στη Φραγκισκανική Εκκλησία της Γκουρντόν, γύρω στα μεσάνυχτα, κατά τη διάρκεια καταιγίδας που πλήττει την περιοχή.
Η τραγουδίστρια που συμμετείχε στο φεστιβάλ Λεό Φερέ, ξαφνικά κατέρρευσε. Τα μέλη της υπηρεσίας Πρώτων Βοηθειών που έφθασαν επί τόπου δεν κατάφεραν να τη σώσουν, όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική υπηρεσία.
Έρευνα διενεργείται για την "αναζήτηση των αιτιών του θανάτου" και "θα φανεί εντός των προσεχών εβδομάδων αν είναι αναγκαία μια επαναξιολόγηση", διευκρίνισε η εισαγγελία.
Η έρευνα που αναμένεται να εντοπίσει τους λόγους της ηλεκτρικής βλάβης, έχει ανατεθεί στην ταξιαρχία ερευνών της χωροφυλακής της Γκουρντόν με τη συνδρομή ενός τεχνικού της χωροφυλακής της Λοτ.
"Καμιά εκδοχή δεν έχει αποκλειστεί", υπογράμμισε η εισαγγελία. Το 2016, η Barbara Weldens κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό "Νέα Ταλέντα" του Φεστιβάλ Ζακ Μπρελ, καθώς και το βραβείο "Revelation Scene" της Ακαδημίας Σαρλ Κρο. Στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου είχε κυκλοφορήσει ο πρώτος της δίσκος με τίτλο "Le grand H de l'homme".

(Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ)