Όντως φιλιούνται; - Kissing?
Δραμεντί
Διάρκεια: 77'

Η περίληψη:
Ο Ντάνυ και η Στέλλα, λίγο πριν τα τριάντα, ανήκουν σε μία γενιά που δεν έχει ακόμα καθοριστεί. Ίσως διότι οι εξελίξεις που τη διαμορφώνουν ακόμα τρέχουν. Και όσο οι εξελίξεις τρέχουν, ο Ντάνυ και η Στέλλα ζουν την πρώτη φάση της σχέσης τους. Η επίσκεψη του Αχιλλέα στο σπίτι του Ντάνυ γίνεται αφορμή για μια συζήτηση γύρω από το τι σημαίνει να υπάρχεις στη σύγχρονη πραγματικότητα και παράλληλα μας παραπέμπει στο χρονικό της σχέσης τους, από το Α ως το τώρα.



Final portrait - Η τελευταία πινελιά
Βιογραφική
Διάρκεια: 90'

Η περίληψη:
Παρίσι, 1964. Ο Alberto Giacometti, διάσημος ζωγράφος και γλύπτης, πέφτει πάνω σε έναν παλιό φίλο, τον Αμερικανό κριτικό James Lord, και τον παρακαλεί να ποζάρει για ένα πορτρέτο επειδή το πρόσωπο του είναι ενδιαφέρον. Θα πάρει μονάχα καμιά-δυο μέρες στο ατελιέ. Ο Lord κολακεύεται με την πρόσκληση και καθώς οι ημέρες περνούν και γίνονται βδομάδες και μήνες, χωρίς να φαίνεται να υπάρχει τέλος στον ορίζοντα, αντιλαμβάνεται ότι στην ουσία έχει απαχθεί ολόκληρη του η ζωή από αυτή την εκκεντρική διάνοια.



Geostorm - Παγκόσμιος κίνδυνος: Geostorm
Επιστημονική φαντασίας
Διάρκεια: 109'

Η περίληψη:
Μετά από μια σειρά απροσδόκητων φυσικών καταστροφών που απειλούν τον πλανήτη, οι ηγέτες του κόσμου συνεργάζονται για να δημιουργηθεί ένα δίκτυο δορυφόρων ώστε να ελεγχθεί το παγκόσμιο κλίμα και να είναι όλοι ασφαλείς. Αλλά τώρα κάτι πάει στραβά, αφού το σύστημα προστασίας επιτίθεται στη Γη και έχουμε μια κούρσα χρόνου να αποκαλυφθεί η πηγή του κινδύνου, πριν μια θύελλα επικών διαστάσεων καταστρέψει τα πάντα, μαζί και την ανθρωπότητα.



Nelyubov - Χωρίς αγάπη
Σινεφίλ
Διάρκεια: 127'

Η περίληψη:
Ο Boris και η Zhenya περνάνε το στάδιο του διαζυγίου. Διαφωνώντας συνεχώς, και κατά τη διαδικασία της πώλησης του διαμερίσματος τους, προετοιμάζονται ήδη για τη νέα τους ζωή. Ο Boris με τη νεαρή και έγκυο φίλη του, και η Zhenya με τον πλούσιο εραστή της που θέλει να την παντρευτεί. Κανείς όμως δεν μοιάζει να ενδιαφέρεται για τον 12χρονο γιο τους, Alyosha. Μέχρι που αυτός εξαφανίζεται.



Mother! - Μητέρα!
Τρόμου
Διάρκεια: 121'

Η περίληψη:
Ένα ζευγάρι, η Μητέρα κι Εκείνος, ζει ήρεμο κι ευτυχισμένο στο απομονωμένο, τεράστιο σπίτι του μέχρι τη στιγμή που απρόσκλητοι και παράξενοι επισκέπτες, ένας άντρας και μια γυναίκα, κάνουν αναπάντεχα την εμφάνισή τους και ο εφιάλτης ξεκινά.



Only the brave - Ριψοκίνδυνοι άνδρες
Ιστορική
Διάρκεια: 133'

Η περίληψη:
Η αληθινή ιστορία του επίλεκτου πυροσβεστικού σώματος των Granite Mountain Hotshots, κατά την πλέον ένδοξη όσο και θανατηφόρα αποστολή τους. Όλα λαμβάνουν χώρα τον Ιούνιο του 2013, στο Γιάρνελ της Αριζόνα, όπου η αβυσσαλέα δύναμη της πυρκαγιάς θα πάρει τη ζωή αθώων πολιτών, αλλά και 19 μάχιμων ηρώων του σώματος.



Brad`s status - Χειρότερα δεν γίνεται
Κωμωδία
Διάρκεια: 101'

Η περίληψη:
Ο Brad Sloan, παρά το έχει μια καλή καριέρα και μια ευτυχισμένη οικογένεια, είναι παθιασμένος με τις ακόμα καλύτερες τύχες που έχουν οι παλιοί του φίλοι από το σχολείο. Καθώς συνοδεύει τον γιο του σε μια περιοδεία ανά τα κολέγια της ανατολικής ακτής, αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με τους συγκεκριμένους παλιόφιλους, και μαζί με το αίσθημα της αποτυχίας.



Μνήμες - Remembrances
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 128'

Η περίληψη:
Η απώλεια της ιστορικής μνήμης σημαίνει απώλεια της ικανότητας να κατανοήσουμε το παρόν και να προβλέψουμε το μέλλον. Ανέκδοτα πλάνα από εύφλεκτο αρνητικό 35mm των πρωτοπόρων κινηματογραφιστών της εποχής 1936-1952: δικτατορία Μεταξά, αλβανικό έπος, γερμανική κατοχή, αντίσταση, απελευθέρωση, βρετανική απόβαση, Δεκεμβριανά, Εμφύλιος, έκτακτα στρατοδικεία, Μακρόνησος. «Από την Ελλάδα ολάκερη που έχει γίνει μια ψυχή και ένα στόμα, ανεβαίνει στο γαλάζιο αιθέρα το δοξολόγημα της λευτεριάς. Της μόνης αξίας του ανθρώπου».



Floquet de neu - Γοριλομπελάδες
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 86'

Η περίληψη:
Ο Νιφάδας είναι πολύ γλυκός αλλά και πολύ ξεχωριστός, αφού είναι ο μοναδικός λευκός γορίλας στον κόσμο και το κύριο αξιοθέατο του ζωολογικού κήπου. Τα παιδιά τον λατρεύουν. Κάτι που δεν ισχύει όμως για τους άλλους γορίλες του κήπου, που τον απορρίπτουν λόγω της διαφορετικότητας του. Ο Νιφάδας τότε θα πάρει τη μεγάλη απόφαση να κάνει τα πάντα για να πάψει να είναι διαφορετικός. Με τη βοήθεια του καλύτερού του φίλου, ενός εκκεντρικού κόκκινου πάντα που ακούει στο όνομα Αϊλούρ, ο Νιφάδας σχεδιάζει μια μυστική αποστολή να γλιστρήσει έξω από τον ζωολογικό κήπο. Και οι δύο φίλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μάγισσες, επιστήμονες και πολλούς άλλους μπελάδες.



Onirica - Onirica: Field of dogs
Σινεφίλ
Διάρκεια: 101'

Η περίληψη:
Ο Adam επέζησε ως εκ θαύματος από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στο οποίο η αγαπημένη του, Basia, και ο καλύτερος φίλος του, ο Kamil, έχασαν τη ζωή τους. Παρότι πολλά υποσχόμενος καθηγητής λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο, αποφασίζει να εγκαταλείψει την καριέρα του και να εργαστεί σε ένα σούπερ-μάρκετ, αλλά όχι την εμμονή του στη «Θεία Κωμωδία», τη μόνη αληθινή παρηγοριά. Τα τραύματά της απώλειας των αγαπημένων του οδηγούν τον Adam να βιώνει μια σειρά από ψευδαισθήσεις με νεκρούς και σκηνές από την αποκάλυψη. Μόνο στον ύπνο μπορεί να βρει ανακούφιση, όπου ζει μια παράλληλη ζωή σε μια ονειρική διάσταση, γεμάτη από περίεργα οράματα και εικόνες του Δάντη, μόνο έτσι μπορεί να δει και να μιλήσει με τους αγαπημένους του.