«Τι κάνουμε για τα πρωτάκια;»
Ενημερωτική ημερίδα για δασκάλους και γονείς με αφορμή το βιβλίο
Τι κάνουν τα πρωτάκια; της Αντιόπης Φραντζή

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017, στις 19.00μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Η Αντιόπη Φραντζή, εκπαιδευτικός και διευθύντρια δημοτικού σχολείου και συγγραφέας εκπαιδευτικών και λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά, θα συζητήσει με τους δασκάλους και τους γονείς για το πώς τόσο η οικογένεια όσο και το σχολείο μπορούν να συμβάλουν στην καλή προσαρμογή των παιδιών στο σχολείο και την κοινωνική τους ανάπτυξη, καλλιεργώντας την αυτογνωσία, την αποδοχή, τον ενθουσιασμό, το κουράγιο, την ψυχραιμία, την πρωτοβουλία.
Στην ημερίδα, η οποία θα έχει βιωματικό χαρακτήρα, στόχος είναι να αναζητηθούν τρόποι αξιοποίησης του βιβλίου, με βάση καθημερινές αλλά σημαντικές δυσκολίες των παιδιών στην πρώτη τάξη. Να διαμορφωθούν προτάσεις για προγράμματα συναισθηματικής αγωγής και παραδείγματα ανάληψης πρωτοβουλιών από τα ίδια τα παιδιά καθώς και για τη διαμόρφωση μιας δημοκρατικής, φιλικής συμμετοχικής σχολικής κουλτούρας.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ημερίδα είναι η αγορά του βιβλίου Τι κάνουν τα πρωτάκια; (λιανική τιμή: 7,70€) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr