O IANOS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Συναντήσεις με συγγραφείς» σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά τον συγγραφέα


την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017, στις 20:30μ.μ., στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα).

Ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον συγγραφέα Τάκη Θεοδωρόπουλο για το έργο και τη ζωή του, ανιχνεύοντας τον άνθρωπο-συγγραφέα.

Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή, με τη συμμετοχή του κοινού.

Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά από το www.ianos.gr.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα βιβλία του:
___________________________________________________________________________________


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΚΑΙ ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ

Το αγαπημένο μου βιβλίο γίνεται θεατρική παράσταση

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017, στις 19.00μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) με αφορμή το βιβλίο Ώρα για θέατρο!

Σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό portal ELNIPLEX

Οι νηπιαγωγοί και οι δάσκαλοι, εκτός από την καθημερινή διδασκαλία, είναι επιφορτισμένοι και με άλλα καθήκοντα, μεταξύ των οποίων είναι και η διοργάνωση σχολικών γιορτών και παραστάσεων για τις επετειακές ανάγκες των σχολείων. Πώς όμως μπορούμε με επιτυχία να στήσουμε μια θεατρική παράσταση με τα παιδιά; Πώς μοιράζουμε ρόλους, τι κάνουμε με τα σκηνικά και τα κουστούμια, ποια μουσική και τραγούδια θα επιλέξουμε για το έργο μας και ποια άλλες μικρές, αλλά απαραίτητες λεπτομέρειες δεν πρέπει να ξεχάσουμε;
Στο εργαστήριό μας που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της προσχολικής αγωγής και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και σε εμψυχωτές που ενδιαφέρονται να μυηθούν στη διαδικασία διασκευής και δημιουργίας θεατρικών παραστάσεων, η Μαίρη Μπιρμπίλη και ο Απόστολος Πάππος, έμπειροι εκπαιδευτικοί και συντάκτες στον εκπαιδευτικό ιστότοπο www.elniplex.com, θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν, με βάση εξειδικευμένες δραστηριότητες, πώς οδηγούμαστε στη διασκευή ενός κειμένου που μας ενδιαφέρει με βάση συγκεκριμένα παραδείγματα και δημιουργικές διεργασίες, και θα προτείνουν δραστηριότητες και ιδέες για τη δημιουργία μιας παράστασης με παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ημερίδα είναι η αγορά του βιβλίου Ώρα για θέατρο! (λιανική τιμή: 8,80€) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr
___________________________________________________________________________________


Ο Σύλλογος Γυναικών και η Λέσχη Ανάγνωσης Η ΟΜΑΔΑ της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Βασιλείου Αχαΐας, το βιβλιοπωλείο ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥ-ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Μαίρης Μαγουλά


την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017, στις 18:30μ.μ., στον χώρο του Συλλόγου (Αγίου Βασιλείου 10, απέναντι από τον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής), στον Άγιο Βασίλειο Αχαΐας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος Ειρήνη Συνοδινού και η συντονίστρια της Λέσχης Αφροδίτη Σκαλτσά-Δημητρακοπούλου. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης, καθώς και μέλη της Θεατρικής Ομάδας ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΖΑΣ.

Η συγγραφέας θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.