"Η κόρη των μαργαριταριών" της Lucinda Riley

Η Κόρη των Μαργαριταριών είναι το νέο καθηλωτικό βιβλίο από τη Lucinda Riley, συγγραφέα της best seller σειράς Οι Κόρες των Αστεριών.
Η ΚεΚε Ντ’ Απλειάζ ένιωθε πάντα ότι δεν ανήκε πουθενά. Μετά τον θάνατο του πατέρα της –του μυστηριώδους δισεκατομμυριούχου Πα Σαλτ, που την είχε υιοθετήσει μαζί με τις πέντε αδελφές της–, βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Παρατά τη Σχολή Καλών Τεχνών και την ίδια στιγμή βλέπει την πιο λατρεμένη αδελφή της να απομακρύνεται για να ακολουθήσει τον αγαπημένο της.
Μες στην απελπισία αποφασίζει να αναζητήσει τις ρίζες της· τα μοναδικά στοιχεία που έχει είναι μια ασπρόμαυρη φωτογραφία και το όνομα μιας πρωτοπόρου γυναίκας που έζησε στην Αυστραλία πριν από εκατό χρόνια. Πρώτος σταθμός του ταξιδιού της είναι η Ταϋλάνδη. Εκεί η ΚεΚε γνωρίζει έναν μυστηριώδη άντρα τόσο μοναχικό όσο και η ίδια, ο οποίος, όμως, κρύβει ένα μεγάλο μυστικό…
Όταν φτάνει στον προορισμό της, αρχίζει να πιστεύει ότι τούτη η άγρια, αχανής ήπειρος της Αυστραλίας θα μπορούσε να της προσφέρει κάτι που η ίδια μέχρι τότε θεωρούσε αδύνατον· την αίσθηση ότι επιτέλους έχει βρει μια πατρίδα…

"Παρέα με τον διάβολο" του Peter Robinson

Δύο βίαια εγκλήματα σε δύο διαφορετικές πόλεις...
Ένα κρύο κυριακάτικο πρωινό μια ανάπηρη γυναίκα βρίσκεται μαχαιρωμένη στο καροτσάκι της, ενώ αγνάντευε τη θάλασσα.
Το ίδιο πρωί, πολλά χιλιόμετρα μακριά, το πτώμα μιας έφηβης, θύματος βιασμού και άγριας δολοφονίας, ανακαλύπτεται σε ένα στενάκι δίπλα από κάποια νυχτερινά μαγαζιά, μετά από ένα ξέφρενο πάρτι με την παρέα της. Ο επιθεωρητής Άλαν Μπανκς και η επιθεωρήτρια Άνι Κάμποτ, καλοί φίλοι και συνεργάτες, καλούνται να εξιχνιάσουν τις δύο αυτές φαινομενικά ασύνδετες υποθέσεις. Στην πορεία των ερευνών τους, εκείνος εντοπίζει πληθώρα υπόπτων, ενώ η συνεργάτιδά του βρίσκεται σε αδιέξοδο. Δεν θα αργήσει να έρθει η κρίσιμη στιγμή που θα συνειδητοποιήσουν ότι οι δύο υποθέσεις συνδέονται με έναν παράξενο, μυστηριώδη τρόπο.
Βαθύτεροι συσχετισμοί, προσωπικοί δαίμονες, συναισθηματικά βαρίδια και μία ακαταμάχητη έλξη μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών θα απογειώσουν την αγωνία, γιατί είναι πλέον βέβαιο ότι υπάρχουν δύο δολοφόνοι ελεύθεροι και σε επιφυλακή για το επόμενο χτύπημά τους.
Μπείτε στο σύμπαν του Άλαν Μπανκς... ένας μουσικόφιλος δαίμονας, τιμωρός του εγκλήματος. O νέος αστυνομικός εθισμός σας!

"Ένα φιλί από τον κύριο Φιτζέραλντ" της Natasha Lester

1922. Στη Νέα Υόρκη του Υπέροχου Γκάτσμπι, του τζιν, της τζαζ και της ευημερίας, οι νεαρές γυναίκες έκοβαν κοντά τα μαλλιά τους, βάφονταν έντονα, έπιναν, κάπνιζαν και είχαν δικαίωμα ψήφου.
Η Έβελιν Λόκχαρτ είχε αποφασίσει να γίνει γιατρός, ενάντια στους συντηρητικούς γονείς της, την ανταγωνιστική αδελφή της Βιόλα και τον καλύτερο φίλο της Τσάρλι που μια μέρα θα παντρευόταν? ενάντια σε όλα τα στερεότυπα της εποχής.
Ήταν μία από τις ελάχιστες φοιτήτριες στην ιατρική σχολή του Κολούμπια. Ωστόσο, χρειαζόταν χρήματα και ήξερε ότι θα πλήρωνε το όνειρό της με το τίμημα της αξιοπρέπειας, αν κατάφερνε να περάσει την οντισιόν στο περίφημο καμπαρέ Ζίγκφελντ Φόλις.
Κι αν γινόταν μια χορεύτρια του κανκάν, αν ζούσε μέσα στα μυθιστορήματα του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ –όπου οι ηρωίδες του έσπαγαν όλους τους κανόνες–, τι θα σήμαινε αυτό για τη σχέση της με τον τραπεζίτη Τόμας Ουίτμαν;
Θα μπορούσε αυτός ο άντρας να ερωτευτεί μια γυναίκα με σκανδαλώδη ζωή;

"Τα χειροποίητα" της Έλενας Ακρίτα

Τα Χειροποίητα είναι σύντομα κείμενα που δημοσιεύτηκαν από το 2000 μέχρι σήμερα.
Κείμενα παλιά, κείμενα καινούρια, κείμενα γελαστά και μελαγχολικά, θυμωμένα ή χαρούμενα, κείμενα βιωματικά, κείμενα που γελούν και κλαίνε και θυμώνουν, και τρολάρουν, και μας κλείνουν το μάτι.
Κείμενα διαφορετικά μεταξύ τους με ένα μόνο κοινό στοιχείο· είναι όλα χειροποίητα.
Φτιαγμένα στο χέρι με υλικά της ψυχής και της καρδιάς, πασπαλισμένα με «ένα κάποιο χαμόγελο».
Αφιερωμένα στους συγκάτοικούς μου στην τρέλα. Τους αναγνώστες μου.
Έλενα, 2018





"Η ομορφιά της αποτυχίας" του Charles Pepin

Στις μέρες μας η αποτυχία στιγματίζει τους ανθρώπους και συχνά εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Από την οικογένεια και το σχολείο μέχρι τους χώρους εργασίας, η κοινωνία μάς σπρώχνει προς μια άσπιλη τελειότητα η οποία υποτίθεται μας καταξιώνει ως άτομα. Υπάρχει, όμως, στην πραγματικότητα αυτή η τελειότητα;
Ανατρέχοντας στην πορεία μεγάλων προσωπικοτήτων, εύκολα διαπιστώνουμε ότι η επιτυχία δεν έρχεται με την πρώτη προσπάθεια· Rafael Nadal, Steve Jobs, Thomas Edison, J.K. Rowling· όλοι τους βίωσαν μεγάλες δοκιμασίες και απογοητεύσεις προτού κατακτήσουν την κορυφή.
Κάθε πισωγύρισμα μας φέρνει αντιμέτωπους με την πραγματικότητα, ταυτόχρονα, όμως, μας κάνει πιο ζωντανούς, πιο ανταγωνιστικούς και μας δίνει μια πιο καθαρή ματιά για το πώς θα πετύχουμε τους στόχους μας, χωρίς να φοβόμαστε την αποτυχία και τα όνειρά μας. Προτού, λοιπόν, ξεκινήσετε το επόμενο μεγάλο σχέδιο, πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και διαβάστε αυτό το βιβλίο, που θα σας δείξει πώς να αξιοποιήσετε τις αποτυχίες προς όφελός σας. Και αυτό ακριβώς θα είναι το πρώτο σας βήμα προς την επιτυχία! Το μόνο πραγματικό λάθος είναι αυτό από το οποίο δεν μάθαμε. Henry Ford

"Το δάκρυ της μάντισσας" της Γιώτας Γουβέλη

Ύστερα από ένα τραυματικό βίωμα η Άννα, μια νεαρή κοπέλα της μεγαλοαστικής αθηναϊκής κοινωνίας στα χρόνια του Όθωνα, διορίζεται δασκάλα σε ένα ορεινό χωριό της Ρούμελης. Λίγο πριν από το ξεκίνημα της καινούριας της ζωής, συναντά μια ηλικιωμένη μάντισσα που την προειδοποιεί για τον θανάσιμο κίνδυνο που παραμονεύει στον τόπο προορισμού της. Ωστόσο, φτάνοντας στο σπίτι όπου θα φιλοξενηθεί, η νεαρή δασκάλα γίνεται δεκτή με θέρμη και ενθουσιασμό από την πεντάμορφη Μαρίτσα, η οποία ζει εκεί με τη θεία της και τον αυστηρό αδελφό της. Οι συνθήκες και τα ήθη του χωριού είναι πρωτόγνωρα και καταπιεστικά για την Αθηναία δασκάλα.
Σύντομα όμως θα ανακαλύψει πως, μέσα σ’ εκείνο το ασφυκτικό περιβάλλον, η δύναμη του ανθρώπινου πάθους βρίσκει τον τρόπο να τινάξει στον αέρα τις συμβατικότητες, τα ήθη, τη λογική, το δίκιο και, εντέλει, την ίδια τη ζωή.
Μια θρυλική υπόθεση πάθους και φονικού, που ενέπνευσε ποιητές και συγγραφείς του προηγούμενου αιώνα και εκδικάστηκε στο Κακουργιοδικείο Μεσολογγίου. Η δικογραφία φυλασσόταν μέχρι το 1957 στο Εφετείο Πατρών, οπότε και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.

"Η εμμονή" της Sophie Hannah

Πριν από τρία χρόνια κάτι τρομερό συνέβη στη Ναόμι Τζέκινς – τόσο τρομερό που δεν το είπε ποτέ σε κανέναν…
Τώρα η Ναόμι έχει άλλο ένα μυστικό? ο Ρόμπερτ, o άντρας που ερωτεύτηκε παράφορα, είναι παντρεμένος. Όταν εκείνος δεν εμφανίζεται στο εβδομαδιαίο ραντεβού τους, η Ναόμι διαισθάνεται ότι κάτι κακό του έχει συμβεί. Δεν καταφέρνει, όμως, να πείσει την αστυνομία για τις ανησυχίες της, καθώς η σύζυγός του επιμένει ότι δεν έχει εξαφανιστεί ο άντρας της.
Απεγνωσμένη, καταστρώνει ένα παρανοϊκό σχέδιο? θα καταγγείλει τον Ρόμπερτ για βιασμό. Τώρα πλέον η αστυνομία δεν θα ψάχνει για έναν αγνοούμενο αλλά για έναν βιαστή.
Το ψέμα της θα δημιουργήσει μια απίστευτη αλληλουχία γεγονότων, κρυμμένες αλήθειες θα αποκαλυφθούν και η γραμμή μεταξύ θύματος και θύτη θα γίνει δυσδιάκριτη.
Πού τελειώνει το ψέμα και πού αρχίζει η αλήθεια;

"Με λόγια απλά: Πώς έρχονται στον κόσμο τα μωρά; - Τα παιδιά μαθαίνουν για τη γέννηση" της Jillian Roberts

Το καθετί στη φύση έχει ζωή που είναι γεμάτη νόημα και σημαντική!
Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να μιλήσετε με τα παιδιά σας για την εξέλιξη της ζωής, αλλά δεν είναι εύκολο επίσης. Ωστόσο, τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν ότι η φύση έχει προικίσει κάθε ζωντανό πλάσμα, έτσι ώστε να μπορεί να αποκτήσει ένα μωράκι…




"Με λόγια απλά: Γιατί οι άνθρωποι φεύγουν για πάντα; - Τα παιδιά μαθαίνουν για την απώλεια" της Jillian Roberts

Μια τρυφερή προσέγγιση για τη διαχείριση της απώλειας και της λύπης.
Το βιβλίο αυτό εξηγεί στα παιδιά τον κύκλο της ζωής και τα βοηθά να ξεπεράσουν τη λύπη που νιώθουν με την απώλεια αγαπημένων προσώπων.







"Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς #3: Ο δόκτωρ Γάτσον και ο κρυμμένος θησαυρός" των Isaac Palmiola & Nuria Aparicio

Οι ντετέκτιβ της Λέσχης Μυστηρίου πηγαίνουν για διακοπές σ’ ένα ορεινό καταφύγιο εντελώς απομακρυσμένο, χωρίς καμία επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο.
Αυτά είναι τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ!
Κάποιος λήστεψε ένα θωρακισμένο φορτηγάκι και έκρυψε τους σάκους με τα χαρτονομίσματα και τις ράβδους χρυσού σε μια κρυψώνα στο βουνό.
Αυτά είναι τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ!
Δεν υπάρχει ίντερνετ, άρα δεν υπάρχει έρευνα…
ΕΔΩ ΜΥΡΙΖΕΙ… ΜΥΣΤΗΡΙΟ





"Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς #4: Περιπέτεια στο τσίρκο" των Isaac Palmiola & Nuria Aparicio

Ο ιδιοκτήτης του πιο μικρού τσίρκου που έχουν δει ποτέ η Τζούλια και ο Ντιέγκο υποψιάζεται πως κάποιος θέλει να τον καταστρέψει! Οι υποψίες του επιβεβαιώνονται όταν οι φλόγες τυλίγουν τη σκηνή…
Αυτά είναι τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ!
Για να ανακαλύψουν ποιο από τα μέλη του τσίρκου ευθύνεται για το σαμποτάζ, η Τζούλια και ο Ντιέγκο θα δώσουν… τη δική τους παράσταση!
Αυτά είναι τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ!
Ένας ακροβάτης γλιστράει από το σκοινί. Ένας παράξενος επισκέπτης με μηχανή τριγυρίζει μες στη νύχτα…
ΕΔΩ ΜΥΡΙΖΕΙ… ΜΥΣΤΗΡΙΟ!




"Η πριγκίπισσα με τη μαύρη μάσκα πάει διακοπές" των Shannon Hale, Dean Hale & LeUyen Pham

Ποιος είπε ότι οι πριγκίπισσες δεν φοράνε μαύρα;
H Πριγκίπισσα Μανόλια φτάνει στην παραλία με το ποδήλατό της. Ξαπλώνει σε μια αιώρα και κλείνει τα μάτια της. Τι φανταστικές διακοπές!
Ξαφνικά ακούγεται ένα δυνατό μούγκρισμα… κι ένα θαλάσσιο τέρας ξεπροβάλλει από το νερό.
Χρειάζεται τώρα αμέσως τη στολή και τη μαύρη μάσκα της, προτού προλάβει το τέρας να καταστρέψει τις διακοπές που ονειρευόταν τόσο καιρό…