"Του φιδιού το γάλα" του Γιάννη Ξανθούλη

Θέμα του βιβλίου είναι η μνήμη. Η μνήμη που χάνεται, που αμβλύνεται – κι όχι απαραίτητα με το μοδάτο «εύσημο» της νόσου Αλτσχάιμερ.
Και δεν μιλώ για το βασικό άλλοθι της «επιλεκτικής» μνήμης, αλλά για δραστικά κομμάτια ζωής που συχνά τα βλέπουμε να ξεθωριάζουν μαζί με όλη την «ηχητική μπάντα» και, κυρίως, την αισθηματική βαρύτητα.
Κομμάτια που, από μόνα τους, μπορεί και να είναι ό,τι πιο σπουδαίο μας συνέβη.
Του Φιδιού το Γάλα θα το χαρακτήριζα μυθιστόρημα θρίλερ, με βασικό «σίριαλ-κίλερ» τα πληγωμένα μας αισθήματα, τα τραύματα της απόρριψης, αλλά και τη γοητεία της αυτοκαταστροφής, που ελλοχεύει μέσα μας, περιμένοντας την ανάλογη «καλή» στιγμή για να εκδηλωθεί.
Οι ήρωές μου είναι μεθυσμένοι από την απαξία για την «ευτυχία του κοινότοπου», κάτι που τους καθιστά ξεχωριστούς αλλά και ευάλωτους.

"Το μυστικό" του Frederic Lenoir

Η Εμιλί ήταν η μόνη που πρόσεξε ότι στο βλέμμα του Πιερ υπήρχε κάτι το διαφορετικό, το ανεξιχνίαστο, μια απροσδιόριστη λάμψη που της θύμιζε την ευτυχία που ένιωθε όταν επέστρεφε στο δικό της μυστικό.
Ήταν το πέρασμα από την άγνοια στη γνώση κι από τον φόβο στην κατάκτηση της υπέρτατης αλήθειας.
Αν και είχε καταλάβει ότι ο Πιερ δεν σκόπευε να αποκαλύψει τον πραγματικό λόγο της αλλαγής του, παρέμεινε σιωπηλή.
Τι είχε συμβεί όμως στον παλιό, εγκαταλειμμένο αμπελώνα, όπου ο Πιερ Μορέν βρέθηκε αναίσθητος ύστερα από δύο μέρες απουσίας;
Στο χωριό όλοι αναρωτιούνταν, διψούσαν να μάθουν και προσπαθούσαν να ανακαλύψουν με κάθε τρόπο το πολύτιμο μυστικό του.
Ο φιλόσοφος Frederic Lenoir βαδίζει στα όρια μεταξύ φιλοσοφίας, παραμυθιού και μυστηρίου και μας χαρίζει μια παραβολική αφήγηση σχετικά με τις επιλογές και τις θεμελιώδεις αξίες της ύπαρξής μας.
Ένα αλληγορικό βιβλίο για την άρρηκτη σχέση μας με τον κόσμο που μας περιβάλλει και τη δύναμη της αγάπης. Μια ιστορία βαθιά συγκινητική κι απρόβλεπτη!

"Έξυπνο ξεκίνημα" των Sasse Margaret & McKail Georges

Τα πρώτα πέντε χρόνια ενός παιδιού θεωρούνται καθοριστικά για τη μετέπειτα εξέλιξη της ζωής του.
Το Έξυπνο Ξεκίνημα είναι ένας πρακτικός και εύχρηστος οδηγός που απευθύνεται στους γονείς, με συμβουλές για δραστηριότητες αισθησιοκινητικής αντίληψης και φυσικής άσκησης, απαραίτητες για την καλή σωματική και διανοητική υγεία των παιδιών τους.
Γραμμένο με εύληπτο τρόπο, παρουσιάζει βήμα βήμα το πρόγραμμα ανάπτυξης κάθε έτους της ζωής τους και τα δεκάδες σκίτσα κάνουν την εφαρμογή του παιχνίδι.
Η Margaret Sasse, με πολυετή εμπειρία στον τομέα της ανάπτυξης του παιδιού, παρουσιάζει την ιδανική εκπαίδευση στους γονείς, ώστε να δημιουργήσουν το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για το παιδί τους.

"Anticancer: Η προληπτική δύναμη των τροφών" της Χριστίνας Οικονομίδου

Πρακτικές συμβουλές για να εφαρμόσετε τις τελευταίες επιστημονικές γνώσεις στην καθημερινή σας διατροφή.
Σύγχρονες έρευνες έχουν εντοπίσει μια εκτενή λίστα τροφών, βοτάνων, ελαίων και φυσικών βιοενεργών ουσιών με αποδεδειγμένες αντικαρκινικές ιδιότητες.
Συγκεκριμένα, ενεργούν επαναπρογραμματίζοντας τα γονίδιά μας, ώστε να προλάβουν ή ακόμα και να καταπολεμήσουν τον καρκίνο.
Η Χριστίνα Οικονομίδου-Πιερίδου μας μαθαίνει πώς να αξιοποιή­­σουμε αυτές τις τροφές ώστε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να αυξήσουμε την αντιοξειδωτική προστασία και να ελαχιστοποιήσουμε την έκθεσή μας σε τοξίνες, προκειμένου να εμποδίσουμε τον σχηματισμό ή ακόμα και την εξέλιξη του καρκίνου.
Αυτό το βιβλίο θα αποδειχτεί πολύτιμο εργαλείο αν:
Εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο είστε αντιμέτωποι με τον καρκίνο.
Θέλετε να διατηρήσετε την υγεία σας, καθώς και την υγεία της οικογένειάς σας.
Είστε επαγγελματίας υγείας και θέλετε να ενημερωθείτε για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στον ρόλο της διατροφής για πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου.
Προσθέστε άμεσα αυτές τις ωφέλιμες τροφές στην καθημερινή διατροφή σας, μαθαίνοντας ταυτόχρονα πώς να ψωνίζετε, να μαγειρεύετε και να τις συνδυάζετε σωστά, ώστε να θωρακίσετε τον οργανισμό σας κατά του καρκίνου.

"Να ευτυχήσω για να πετύχω ή Να πετύχω για να ευτυχήσω;" του Νικόλα Σμυρνάκη

Ήρθαμε σ’ αυτόν τον κόσμο για να εκπληρώσουμε τον σκοπό της ζωής μας. Στο ταξίδι μας αυτό να προοδεύουμε, να δίνουμε, να παίρνουμε αγάπη και να κάνουμε τον κόσμο ομορφότερο.
Τι κοινό μοιράζονται ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο Μιχαήλ Άγγελος, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο βιβλικός Δαβίδ, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Πάμπλο Πικάσο και... ΕΣΥ;
Η φιλοσοφία επιτυχίας και ευτυχίας του Ανθρώπου στο ΝηΣί (IslandofMan Success Philosophy) του Νικόλα Σμυρνάκη, που έχει εμπνεύσει και βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους ως τώρα, ξεδιπλώνεται μέσα από την αφήγηση του ήρωα Αλκίνοου, ενός μέντορα πρωθυπουργών μεγάλων χωρών, ολυμπιονικών, ηθοποιών του Χόλιγουντ, δισεκατομμυριούχων και συμβούλων πολυεθνικών.
Είναι άραγε ένας τέτοιος άνθρωπος αψεγάδιαστος, άφθαρτος και πάντα χαρούμενος; Τι γίνεται όταν εμφανίζεται ο παλιός αρνητικός του εαυτός, ο Χ; Πώς θα εξελιχθεί η μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό, ανάμεσα στη θετική και την αρνητική πλευρά ενός ανθρώπου που θαυμάζει ολόκληρος ο πλανήτης; Άραγε, το σκοτάδι και το φως ενός τόσο επιτυχημένου ανθρώπου διαφέρει απ’ αυτό που όλοι κρύβουμε μέσα μας; Η πάλη μας για να αναδείξουμε το φως διαφέρει από τη δική του;
Ένα βιβλίο που συνδυάζει τη φιλοσοφία, την προσωπική ανάπτυξη και τον μύθο, βασισμένο στην εμπειρία του Νικόλα μέσα από τη δουλειά του με άτομα, ομάδες, επιχειρήσεις και οργανισμούς. Το βιβλίο αυτό βάζει τον αναγνώστη στη διαδικασία να συμμετέχει ενεργά όχι απλώς στην ανάγνωση, αλλά –όσο κι αν αυτό φαίνεται παράξενο– στη συγγραφή του έργου.
Ίσως είναι το μοναδικό βιβλίο που φτάνει σε ένα νέο τέλος κάθε φορά που το διαβάζει κάποιος.

"Το κουτί της νύχτας" των Louise Greig & Ashling Lindsay

Όταν ο Μαξ ανοίγει με ένα μαγικό κλειδί Το Κουτί της Νύχτας, το σκοτάδι ξεχύνεται, μια αλεπού ξετυλίγεται, και χιλιάδες αστέρια φεγγοβολούν κι αστράφτουν.
Τότε η νύχτα βγαίνει έξω για να παίξει σε αυτή τη μαγευτική ιστορία που διαβάζουμε πριν από τον ύπνο.
Το Κουτί της Νύχτας προσκαλεί τα παιδιά που φοβούνται το σκοτάδι σε μια νυχτερινή περιπλάνηση στην υπέροχη φύση.





"Μια βόλτα στα μαγαζιά"

Ελάτε στην Παιχνιδούπολη και γνωρίστε τα πιο απίθανα ζωάκια.
Βρείτε τα μαγαζάκια και παίξτε με τα πολύχρωμα παζλ!
Τα παιδιά φτιάχνουν το σκηνικό της Παιχνιδούπολης με τα μεγάλα, εύχρηστα κομμάτια παζλ.












"Μια βόλτα στην πόλη"

Ελάτε στην Παιχνιδούπολη και γνωρίστε τα πιο απίθανα ζωάκια.
Επισκεφτείτε τη χαρούμενη πόλη και παίξτε με τα πολύχρωμα παζλ!
Τα παιδιά φτιάχνουν το σκηνικό της Παιχνιδούπολης με τα μεγάλα, εύχρηστα κομμάτια παζλ.













"Τα μέσα μεταφοράς - Το μεγάλο βιβλίο των απαντήσεων"

Πότε φτιάχτηκε το πρώτο αυτοκίνητο;
Υπάρχουν παράθυρα στο υποβρύχιο;
Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα μέσα μεταφοράς σε ένα πρωτότυπο βιβλίο με κρυμμένες απαντήσεις.
Μέσα από σύντομα, κατανοητά κείμενα και χαρούμενες εικόνες, γνωρίζουν τα αυτοκίνητα-ρομπότ, ταξιδεύουν στο διάστημα μ’ έναν πύραυλο και εξερευνούν τον κόσμο των μηχανών!
Τι είναι το απορριμματοφόρο;
Γιατί τα μετρό είναι υπόγεια;




"Οι δεινόσαυροι - Το μεγάλο βιβλίο των απαντήσεων"

Ποιος δεινόσαυρος φορούσε... κράνος;
Πόσοι δεινόσαυροι μπορούσαν να πετάξουν;
Τα παιδιά ανακαλύπτουν αυτά τα προϊστορικά ζώα σε ένα πρωτότυπο βιβλίο με κρυμμένες απαντήσεις.
Μέσα από σύντομα, κατανοητά κείμενα και χαρούμενες εικόνες, εξερευνούν το περιβάλλον στο οποίο έζησαν και εξελίχθηκαν οι δεινόσαυροι, μαθαίνουν για τη διατροφή και τους αμυντικούς μηχανισμούς τους και ανακαλύπτουν τα... φανταστικά μυστικά τους!
Ποιος δεινόσαυρος μπορούσε να παίξει... τρομπέτα;
Γιατί ο Οβιράπτορας ονομαζόταν «κλέφτης αβγών»;