"Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί όταν μεγαλώνεις παιδιά" των Joshua Piven, David Borgenicht & Sarah Jordan

Ποια κινούμενη άμμος και ποιοι καρχαρίες; Όλα αυτά ωχριούν μπροστά στην πιο τρομακτική εμπειρία απ’ όλες –να μεγαλώνεις ένα παιδί! Εδώ θα βρεις οδηγίες επιβίωσης που θα σε προετοιμάσουν όταν το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι μέσα στο ίδιο σου το σπίτι:
Τι να κάνεις αν ξεμείνεις από πάνες
Πώς να επιδιορθώσεις μια αποκεφαλισμένη κούκλα
Πώς να ηχομονώσεις το δωμάτιο του παιδιού σου στην εφηβεία
Πώς να επιβιώσεις ως συνοδηγός όταν το παιδί σου πάρει το δίπλωμα
Φτιάξε ένα αυτοσχέδιο μπιμπερό
Επιβίωσε σε βαρετά, παιδικά πάρτι
Άντεξε ένα οικογενειακό ταξίδι με το αυτοκίνητο
Εξήγησε πώς έρχονται τα παιδιά στον κόσμο



"Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί στα ραντεβού, το σεξ και τους χωρισμούς" των Joshua Piven, David Borgenicht, Jennifer Worick & Victoria De Silverio

Φύλαξε αυτόν τον πρακτικό χιουμοριστικό οδηγό κάτω από το μαξιλάρι, στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου –οπουδήποτε μπορεί να σε πετύχουν τα βέλη του έρωτα. Εδώ θα βρεις οδηγίες επιβίωσης για τα ραντεβού, το σεξ και τους χωρισμούς:
Πώς να την κοπανήσεις από ένα ραντεβού στα τυφλά
Πώς να κάνεις σεξ σε περιορισμένο χώρο
Τι να κάνεις αν ξυπνήσεις δίπλα σε κάποιον/α και δεν θυμάσαι το όνομά του/της
Τι να κάνεις για να φύγει το πρήξιμο των ματιών από το κλάμα
Πώς να φτιάξεις μια κούκλα βουντού
Κατέβασε ένα φερμουάρ που κόλλησε
Ξεμέθυσε γρήγορα
Ξεπέρασε το τέλος μιας σχέσης



"Υπηρετική ηγεσία" της Cheryl Bachelder

Η Σέριλ Μπάτσελντερ μετέτρεψε μια προβληματική αλυσίδα εστιατορίων σε κερδοφόρα επιχείρηση –κι όλα αυτά επειδή τόλμησε να «υπηρετήσει» τους ανθρώπους που ανέλαβε να ηγηθεί.
Από το 2007 που ανέλαβε Διευθύνουσα Σύμβουλος της Popeyes έως το 2014, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 25% και τα κέρδη κατά 40%, το μερίδιο αγοράς αυξήθηκε από το 14% στο 21% και η τιμή της μετοχής της από τα 13 δολάρια σε πάνω από 65.
Αυτό που έκανε τη διαφορά, ήταν η συνειδητή επιλογή της Μπάτσελντερ να καθιερώσει έναν νέο τύπο ηγεσίας. Μαζί με την ομάδα της, έλαβαν την απόφαση να ηγούνται υπηρετώντας, και δημιούργησαν ένα εργασιακό περιβάλλον όπου οι άνθρωποι αντιμετωπίζονταν με σεβασμό και αξιοπρέπεια, με κίνητρα για επιδόσεις υψηλού επιπέδου. Ο αυταρχισμός και η επιβολή έδωσαν τη θέση τους στην ομαδική δουλειά.
Η υπηρετική ηγεσία έχει χαρακτηριστεί ως ένα χαλαρό μοντέλο, αλλά στην πραγματικότητα είναι αποτελεσματικό –ένα αληθινά τολμηρό μονοπάτι για κάθε ηγέτη.

"Μαζί τα καταφέρνουμε καλύτερα" του Simon Sinek

«Το να δουλεύουμε σκληρά για κάτι που δεν μας ενδιαφέρει ονομάζεται πίεση.
Το να δουλεύουμε σκληρά για κάτι που αγαπάμε ονομάζεται πάθος.»
Αυτό το μοναδικό βιβλίο περνά με έναν καινοτόμο τρόπο το μήνυμα ότι μαζί τα καταφέρνουμε καλύτερα και μας μαθαίνει την αξία της αλληλεγγύης, της αισιοδοξίας και της έμπνευσης. Ο Simon Sinek, με την τρίτη σε προβολές όλων των εποχών ομιλία στο TED.com και συγγραφέας του best seller Ξεκινήστε από το Γιατί, συγκεντρώνει τη σοφία που έχει αποκομίσει απ’ όλο τον κόσμο σε ένα τρυφερό και πρωτότυπα εικονογραφημένο αλληγορικό παραμύθι για μεγάλους.
«Τι σκοπεύετε να κάνετε στη ζωή σας; Τι κάνετε στη ζωή σας αυτή τη στιγμή; Έχετε στόχους; Όραμα; Ξεκάθαρη αίσθηση του γιατί κάνετε αυτό που κάνετε;»
Όλοι μας γνωρίζουμε κάποιον που έχει έρθει αντιμέτωπος με τουλάχιστον μία από αυτές τις ερωτήσεις –και οι απαντήσεις φαντάζουν δύσκολες ή αβέβαιες…
Υπάρχουν πολλοί δρόμοι προς το άγνωστο μέλλον, αλλά μονάχα ένας αυξάνει θεαματικά τις πιθανότητες να απολαύσουμε το ταξίδι: να ταξιδέψουμε μαζί με κάποιον που εμπιστευόμαστε. Μπορούμε, φυσικά, να προσπαθήσουμε να χτίσουμε μόνοι μας μια επιτυχημένη καριέρα ή μια ευτυχισμένη ζωή –αλλά γιατί να το κάνουμε αυτό;
Αφού μαζί τα καταφέρνουμε καλύτερα!

"Τα τρία κλειδιά της προσωπικής ανάπτυξης" της Έφη Φλωτσίου

Υπάρχουν πολλοί δρόμοι… μα είναι δρόμοι άλλων….
Τον δικό μας δρόμο τον δημιουργούμε καθώς τον βαδίζουμε.
Αυτό το βιβλίο είναι ο «οδικός χάρτης» που ακολούθησε η συγγραφέας όταν συνειδητοποίησε ότι η προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο που καθορίζεται από συγκεκριμένα όργανα τα οποία είναι οι «πυλώνες» του σώματος: το κεφάλι, τα χέρια και την καρδιά.
Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που περιγράφει τον συντονισμό του νου με τη σκέψη, των χεριών με τη δουλειά, και της καρδιάς με το πάθος.
Η συγγραφέας απευθύνεται σε όσους πιστεύουν ότι τίποτα δεν τελείωσε –σε όσους σκοπεύουν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό τους, συμμετέχοντας ενεργά στη δημιουργία της πραγματικότητας στην οποία ζουν.
Μην αφήσετε ποτέ κανέναν να σας πείσει ότι δεν μπορείτε.

"Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας" της Βασιλικής Τσιροπούλου

Απαντήσεις στις Ερωτήσεις πιστοποίησης ΙΕΚ
Πλήρης οδηγός για σπουδαστές δημόσιων Ι.Ε.Κ.
Βοήθημα για τους εκπαιδευτές της ειδικότητας
Προτεινόμενες απαντήσεις θεμάτων θεωρίας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
Περιλαμβάνει όλη την εξεταστέα ύλη
300 απαντήσεις με παραδείγματα
Οδηγός για επαγγελματίες του Τουρισμού.
Το βιβλίο αυτό περιέχει τις απαντήσεις στις ερωτήσεις πιστοποίησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για την ειδικότητα «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής – Υπηρεσία ορόφων – Εμπορευματογνωσία)». Οι απαντήσεις είναι βασισμένες στην ύλη που διδάσκεται κατά τα τέσσερα εξάμηνα σπουδών και στην πείρα που έχει αποκομίσει η συγγραφέας από την πολυετή εργασία της σε πολυτελή ξενοδοχεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η σύνταξη των απαντήσεων έγινε με ιδιαίτερη επιμέλεια, ώστε να διευκολυνθούν οι σπουδαστές στην προετοιμασία τους για τις εξετάσεις.
Ωστόσο, το βιβλίο δεν απευθύνεται μόνο σε σπουδαστές ΙΕΚ, αλλά και σε εκπαιδευτικούς για την εκγύμναση των σπουδαστών στις αίθουσες διδασκαλίας, καθώς και σε ήδη εργαζομένους στον τομέα του Τουρισμού για τη μέγιστη δυνατή κατανόηση των ορισμών, των εννοιών και των λειτουργιών που τον διέπουν. Κατά συνέπεια, δεν είναι μόνο εκπαιδευτικό βοήθημα, αλλά και ένας πλήρης οδηγός εκπαίδευσης για τους νεοεισαχθέντες στον κλάδο του Τουρισμού.