Ένα ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ στην Ιπποκράτους
Ομιλίες και ανοιχτός διάλογος
με κορυφαίους επιστήμονες

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Ιπποκράτους 118, Αθήνα

Συνεχίζεται το Μικρό Πανεπιστήμιο στην Ιπποκράτους, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, με νέες διαλέξεις, φιλοδοξώντας να προσφέρει στο κοινό βραδιές προβληματισμού, πνευματικής καλλιέργειας και παραγωγικού διαλόγου. Κορυφαίοι επιστήμονες και διανοούμενοι μιλούν για θέματα που μας απασχολούν σήμερα προσφέροντας το έναυσμα για ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Στον δεύτερο κύκλο οι φιλόλογοι Ίνα Αναγνωστοπούλου και Λία Μπουσούνη-Γκέσουρα μιλούν για τη διαχρονική αξία του μύθου με αφορμή το νέο τους βιβλίο Αισχύλος – Σοφοκλής – Ευριπίδης:Τι μας λένε και σήμερα οι τρεις τραγικοί.

Στόχος της πρώτης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018, στις 20.00μ.μ., είναι να «μεταφερθούν» νοερά οι συμμετέχοντες στην Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ. και να αποκτήσουν, όσο είναι δυνατόν, μια γενική εικόνα του πώς προσέγγιζαν τότε τη διδασκαλία της τραγωδίας οι πολίτες της Αθήνας, κατά κύριο λόγο, καθώς και όλοι οι συντελεστές της παράστασης.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.
Επόμενη συνάντηση: Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018

Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής
στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr
___________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο ΣΠΟΡΟΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε μια συζήτηση για το έργο της νέας σταρ του αμερικανικού μυθιστορήματος Hanya Yanagihara με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της


την Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018, στις 19.00μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Δροσίνη 7, Κηφισιά).

Για τη Hanya Yanagihara και το έργο της θα μιλήσει η μεταφράστρια των βιβλίων της και συγγραφέας Μαρία Ξυλούρη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.