"Ο Γκάρης" της Τασούλας Επτακοίλη

– Πετάει ο γάιδαρος;
– Για να δούμε…
Ο Γκάρης ήταν ένας γάιδαρος όπως όλοι οι άλλοι. Δούλευε σκληρά, κουβαλούσε φορτία, είχε υπομονή, άντεχε στην πείνα και στη δίψα.
Μέχρι που μια μέρα, ο Γκάρης άλλαξε και δεν ήταν πια ένας γάιδαρος όπως όλοι οι άλλοι.
Απέκτησε δυνάμεις που κανένας από τη γενιά του δεν είχε ποτέ, ούτε είχε καν ονειρευτεί, για να βοηθάει όλα τα ζώα που έχουν ανάγκη.
Γι’ αυτό μιλούν γι’ αυτόν με θαυμασμό πρόβατα και γουρούνια, κότες και λαγοί, αετοί και μοσχάρια. Ακόμα και άλογα. Ή μάλλον, κυρίως τα άλογα. Και δεν τον θαυμάζουν μόνο. Τον ζηλεύουν. Γιατί ξέρουν καλά πως ούτε με μια τρίχα από την ουρά του δεν μπορούν να συγκριθούν.
Μια συναρπαστική ιστορία για το πιο παρεξηγημένο από τα οικόσιτα ζώα. Και μια απόδειξη ότι όποιος αποφασίσει να πολεμήσει την αδικία θα ανακαλύψει πως είναι πολύ πιο δυνατός από όσο νομίζει…

"Φραντζ Κλάφτα - Τα λόγια είναι περιττά" της Κατερίνας Κρις

Ο Φραντζ Κλάφτα θα μπορούσε να είναι ο μεγαλύτερος συγγραφέας στον κόσμο, αν είχε καταφέρει να γράψει έστω κι ένα βιβλίο. Για την ώρα το μόνο που έχει καταφέρει είναι να βρει άλλους να γράψουν και να κυκλοφορήσουν ένα βιβλίο που μιλάει για το βιβλίο που δεν έχει γράψει ακόμα!
Σε αυτό το αριστουργηματικό βιβλίο, θα διαβάσετε για τη ζωή του μεγάλου (μικρού) συγγραφέα Φραντζ Κλάφτα και για τις απίστευτες δυσκολίες της γραφής που κατάφερε με τη δύναμη της θέλησής του να μην ξεπεράσει και να μην νικήσει!
Ένα βιβλίο γραμμένο και σχεδιασμένο με χιούμορ και φαντασία για μικρούς (μεγάλους) και τον αναβλητικό εαυτό μας!
"Προς όλα τα αγόρια που αγάπησα" της Jenny Han

Η Λάρα Τζιν κρύβει την ερωτική της αλληλογραφία σε μια καπελιέρα που της είχε κάνει δώρο η μητέρα της. Δεν είναι γράμματα που της έχουν στείλει. Η ίδια τα έχει γράψει, ένα για κάθε αγόρι που έχει αγαπήσει - σύνολο πέντε. Όταν γράφει, ανοίγει διάπλατα την καρδιά και την ψυχή της και λέει όσα δε θα τολμούσε ποτέ να πει στην πραγματική ζωή. Γιατί αυτά τα γράμματα είναι μονάχα για τα δικά της μάτια. Ώσπου μια μέρα, τα μυστικά της γράμματα στέλνονται στους παραλήπτες και, ξαφνικά, η ερωτική ζωή της Λάρα Τζιν παύει να ξετυλίγεται μόνο στη φαντασία της και βγαίνει εκτός ελέγχου. Η ιστορία της Λάρα Τζιν συνεχίζεται...
Η ταινία To all the boys I’ve loved before (σενάριο Sofia Alvarez, σκηνοθεσία Susan Johnson), η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Jenny Han, προβάλλεται από την εταιρεία ιδιωτικής συνδρομητικής τηλεόρασης NETFLIX.
"Η ιστορία του κόσμου με μια ματιά" των Ruth Brocklehurst & Henry Brooks

Φίλοι, Ρωμαίοι, πολίτες του κόσμου! Τι θα λέγατε για ένα γρήγορο ταξίδι στον χρόνο;
Ναι; Τότε αυτό το βιβλίο είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε!
Στις σελίδες του ζωντανεύει ολόκληρη η ιστορία της ανθρωπότητας!