Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης διοργανώνουν μια βραδιά μελοποιημένης ποίησης στη μνήμη του Μάνου Ελευθερίου.

Την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019, στις 19.00μ.μ., σας προσκαλούμε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) σε μια βραδιά ζωντανής μουσικής και ανάγνωσης μελοποιημένων ποιημάτων. Διαλέξτε το αγαπημένο σας ποίημα που έχει μελοποιηθεί από το σύνολο της νεοελληνικής ποίησης και ελάτε να το διαβάσετε στην παρέα μας. Το συγκρότημα Σουαρέ θα πλαισιώσει μουσικά τη βραδιά, ενώ συγγραφείς, μουσικοί και ηθοποιοί διαβάζουν μαζί μας.

Μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι:
Μαριγώ Αλεξοπούλου, Νίκος Βατόπουλος, Νένα Βενετσάνου, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Νόνη Καραγιάννη, Κώστας Κατσουλάρης, Στάθης Κουτσούνης, Μαρίζα Κωχ, Τίτος Πατρίκιος, Χρύσα Σπυροπούλου, Μαρία Στασινοπούλου

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα ακούσουμε τραγούδια από μελοποιημένους στίχους ελλήνων ποιητών από τους μουσικούς του συγκροτήματος Σουαρέ:
Λευτέρη Βαϊόπουλο (φωνή, κιθάρα),
Γιάννη Δάφνο (φωνή, πιάνο),
Ανατολή Κουγιουμτζίδου (φωνή),
Αλκαίο Σουγιούλ (φωνή, μπουζούκι),
Κώστα Σπυράτο (κρουστά).

Παράλληλα, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια εικαστικής έκθεσης με φωτογραφίες, κείμενα και χειρόγραφα του Μάνου Ελευθερίου. Την έκθεση έχει επιμεληθεί η Δανάη Γιαννόγλου.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω live streaming από το www.metaixmio.gr.