"Ο βασιλιάς με τα κίτρινα" του Robert W. Chambers

Ένα θεατρικό έργο που τιτλοφορείται "Ο βασιλιάς με τα κίτρινα" και κάνει όποιον το διαβάζει να χάνει τα λογικά του για πάντα. Ένας συγγραφέας που επηρέασε όλους τους "μεγάλους" του τρόμου, με πρώτο τον H.P. Lovecraft και τη δημιουργία του φανταστικού του σύμπαντος που απορροφά τον αναγνώστη μέσα του. Δέκα ιστορίες που συνδέονται αόριστα μεταξύ τους και εκτείνονται από τη ζοφερή Αμερική του 1920 όπως τη φαντάζεται ο συγγραφέας μέχρι το καλλιτεχνικό Παρίσι των τελών του 19ου αιώνα όπως το έζησε. Μια γραφή που διακρίνεται τόσο για τον λυρισμό όσο και για τη μακάβρια περιγραφικότητά της. Ένα κρυμμένο λογοτεχνικό διαμάντι που λάμπει ακόμα, έναν και πλέον αιώνα μετά την κυκλοφορία του.
"Προσεύχομαι στον Θεό να καταραστεί τον συγγραφέα, όπως ο συγγραφέας καταράστηκε τον κόσμο μ’ αυτή την πανέμορφη, καταπληκτική δημιουργία, την τόσο φριχτή στην απλότητά της και ακαταμάχητη στην αλήθεια της..."
"Τουρκία, μοντέλο αυταρχικού κράτους" του Halil Karaveli

Εδώ κι έναν αιώνα, ο δυτικός κόσμος αντιμετωπίζει την Τουρκία σαν μια χαρακτηριστική περίπτωση χώρας που διχάζεται πολιτισμικά μεταξύ Ισλάμ και Δύσης. Το βιβλίο "Τουρκία: το μοντέλο ενός αυταρχικού κράτους" αμφισβητεί το συμβατικό αυτό ιστορικό αφήγημα και υπογραμμίζει τους κινδύνους που κρύβει η θεώρηση των ιστορικών γεγονότων στη γείτονα χώρα ως μέρος ενός διαρκούς πόλεμου ανάμεσα στο "εκδυτικισμένο" κράτος και τις λαϊκές μάζες που υπερασπίζονται την παράδοση και τη θρησκεία.
Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Χαλίλ Καραβελί ξεπερνά τις πολιτισμικές κατηγοριοποιήσεις που ερμηνεύουν απλοϊκά την πολιτική πραγματικότητα στην Τουρκία, από την εποχή του νεωτεριστή Κεμάλ Ατατούρκ μέχρι τον "σουλτάνο" Ερντογάν του σήμερα. Καταδεικνύει τους τρόπους με τους οποίους αυτές οι προκαταλήψεις διαμορφώνουν τις κυρίαρχες ιδεολογικές τάσεις εντός και εκτός της χώρας, για να φτάσει -και να απαντήσει-στο κρίσιμο ερώτημα: Γιατί η δημοκρατία συνεχίζει να λείπει από την Τουρκία;

"Η ιστορία του χειρούργου" του J. P. Dixon

Λονδίνο, τέλη 19ου αιώνα. Μια μυστηριώδης γυναίκα εμφανίζεται στη σκηνή του θεάτρου Τζούμπιλι και το νούμερό της κόβει την ανάσα του κοινού. Οι θεατές δυσκολεύονται να πιστέψουν πως όλα όσα βλέπουν είναι αληθινά. Κι όμως, είναι.
Ένας νεαρός χειρούργος θα σαγηνευτεί από την αινιγματική καλλιτέχνιδα και θα νιώσει μια ανεξήγητη δύναμη να τον τραβάει κοντά της. Όταν τη γνωρίσει, δέσμιος πια ανομολόγητων εμμονών, θα ξεκινήσει ένα συγκλονιστικό ταξίδι στην άβυσσο της ανθρώπινης ψυχής, ένα ταξίδι δίχως επιστροφή.
"Αν η φρίκη είχε τίτλο θα ήταν αυτό... Και αν ήταν βιβλίο σίγουρα θα ήταν το συγκεκριμένο..."
"Ή μη βλάπτειν" του Henry Marsh

Πώς είναι άραγε να είσαι νευροχειρουργός; Πώς νιώθεις όταν κρατάς στα χέρια σου μια ζωή, όταν το νυστέρι σου κόβει αυτή την ουσία που δημιουργεί τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη λογική; Και πώς αντιμετωπίζεις τις συνέπειες όταν όλα πάνε στραβά;
Το διεθνές best seller "Ή μη βλάπτειν" παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο τα επιτεύγματα και τις αποτυχίες μιας ζωής αφιερωμένης στη χειρουργική του ανθρώπινου εγκεφάλου. Με καταπληκτική ανυποκρισία και συμπόνια, ο πρωτοπόρος νευροχειρουργός Henry Marsh αποκαλύπτει τη συναρπαστική ένταση της χειρουργικής, το χάος και τη σύγχυση που επικρατούν σ’ ένα πολυάσχολο σύγχρονο νοσοκομείο και, κυρίως, την ανάγκη για ελπίδα που νιώθει κανείς όταν έρχεται αντιμέτωπος με τις πιο βασανιστικές αποφάσεις της ζωής.
"Non Serviam" των Σάκη Τόλη & Dayal Patterson

Έπειτα από τριάντα χρόνια αδιάλειπτης δισκογραφικής και καταιγιστικής συναυλιακής παρουσίας, είναι η ώρα να περάσει από τα ηχεία στο χαρτί η εκπληκτική rock 'n' roll - ή μάλλον... black metal - ιστορία του μεγαλύτερου ελληνικού metal σχήματος.
Ο ιδρυτής και "εγκέφαλος" των Rotting Christ Σάκης Τόλης, μαζί με τον Άγγλο δημοσιογράφο και συγγραφέα Dayal Patterson (Black Metal: Evolution of the Cult, Into the Abyss), ανατρέχουν με αφοπλιστική ευθύτητα σε στιγμές απ' όλη την πορεία του συγκροτήματος, από τα πρώτα ντέμο στην Αθήνα μέχρι τις σκηνές όλου του κόσμου. Mέσα από αφηγήσεις πρώην και νυν μελών της μπάντας, καθώς και συνεντεύξεις με εξέχουσες προσωπικότητες της διεθνούς metal σκηνής, αναδεικνύουν όλα εκείνα τα στοιχεία που προσέδωσαν στους Rotting Christ την αίγλη που διαθέτουν σήμερα: η λατρεία για τη μουσική και τις ποικίλες εκφάνσεις του "σκοτεινού" ήχου, το ανυπότακτο πνεύμα, η διαρκής καλλιτεχνική αναζήτηση και η αδιαπραγμάτευτη στάση ζωής είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που έχουν χαρίσει στους Rotting Christ γενιές αφοσιωμένων οπαδών, από τη Βόρεια Ευρώπη ως τη Νότια Αφρική και από την Ινδία ως το Μεξικό και τη Βραζιλία.
Το βιβλίο περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό απ' όλη την ιστορία του συγκροτήματος, μαζί με ανέκδοτες αφηγήσεις και φωτογραφίες αποκλειστικά για την ελληνική έκδοση.

"Τα άπαντα" του H. P. Lovecraft

Η σειρά των Απάντων του αξεπέραστου άρχοντα του τρόμου και του αλλόκοτου Howard Phillips Lovecraft από τις εκδόσεις Οξύ εγκαινιάζεται με τρία από τα εξοχότερα και πλέον γνωστά δείγματα της μοναδικής τέχνης του συγγραφέα που σφράγισε όσο κανείς άλλος τη λογοτεχνία του φανταστικού και του μυστηρίου: Το κάλεσμα του Κθούλου, Η μουσική του Έριχ Ζαν και Το μοντέλο του Πίκμαν.
"Το αρχαιότερο και δυνατότερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι ο φόβος και το αρχαιότερο και δυνατότερο είδος φόβου είναι ο φόβος για το άγνωστο".
H.P. Lovecraft
"Ο καλός ποιμένας" του C. S. Forester

Ψυχρός και απόμακρος αλλά με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, ο αντιπλοίαρχος Τζορτζ Κράους διορίζεται καπετάνιος ενός αμερικανικού αντιτορπιλικού εν μέσω του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Με την ευθύνη να βαραίνει στις πλάτες του, προσπαθώντας να ξεχάσει τον αποτυχημένο του γάμο και την ως τώρα στάσιμη καριέρα του στο Πολεμικό Ναυτικό, θα ηγηθεί μιας μοίρας Συμμαχικών πλοίων που αναλαμβάνουν να συνοδεύσουν μια εμπορική νηοπομπή από τη μια πλευρά του Ατλαντικού ως την άλλη...
Η εκπληκτική ανάπτυξη του χαρακτήρα και της πλοκής κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο, σ’ ένα κλασικό πολεμικό μυθιστόρημα από έναν πραγματικό μετρ του είδους. "Να είσαι νηφάλιος και σε επαγρύπνηση, γιατί ο διαβολικός εχθρός, σαν το λιοντάρι που βρυχάται, περιφέρεται ψάχνοντας ποιον θα κατασπαράξει".

"Bird Box" του Josh Malerman

ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ!
Κάτι τρομερό βρίσκεται εκεί έξω, κάτι που όποιος το δει σκοτώνει και μετά αυτοκτονεί.
Κανείς δεν ξέρει τι είναι και από που έρχεται.
Πέντε χρόνια αφότου άρχισαν όλα, ο κόσμος ελάχιστα θυμίζει αυτό που ήταν κάποτε. Η Μάλορι, από τους λίγους επιζώντες που έχουν απομείνει, ζει με τα δυο μικρά παιδιά της σ’ ένα απομονωμένο σπίτι δίπλα στο ποτάμι και ονειρεύεται να φύγει για ένα μέρος όπου θα είναι ασφαλείς. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά: έχουν να διασχίσουν τριάντα χιλιόμετρα σε μια βάρκα, με τα μάτια δεμένα και μοναδικά τους όπλα την αντίληψή τους και τα εκπαιδευμένα αυτιά των παιδιών. Ούτε γνωρίζουν, φυσικά, τι είναι αυτό που τους ακολουθεί σ’ όλη τη διαδρομή. Άνθρωπος, ζώο ή κάτι άλλο;
Το πιο αναπάντεχο και πολυσυζητημένο θρίλερ των τελευταίων χρόνων, που μεταφέρθηκε με ανάλογη επιτυχία και στον κινηματογράφο.