"Τρύπωνας ο φαφαγάλος (βιβλίο 4): Ο Κέρβερος τρώει φολλούς κεπτέδες" της Άννας Κωσταλλά

Αυτό εδώ είναι το τέταρτο βιβλίο του Τρύπωνα του φαφαγάλου που τόσο αγαπήσατε κι είναι φανταστικό!
Ο Τρύπωνας θα συναντήσει έναν πολυµήχανο εφευρέτη που, παρέα µε τον νάνο και το ροµπότ του, ετοιµάζει µια µηχανή του χρόνου που µπορεί να µεταφέρει οποιονδήποτε στον χωροχρόνο. Είναι όµως ξεχασιάρης ο καηµένος κι όλο µπερδεύει τα κρατούµενα στις µαθηµατικές του πράξεις. Αποτέλεσµα; Οι ταξιδιώτες χάνονται στον χωροχρόνο και µετά άντε να τους βρεις… Αυτό, που λέτε, παθαίνει κι ο σκανδαλιάρης Τρύπωνας, όταν µεταφέρεται στην αρχαία Ελλάδα, και µάλιστα στον Κάτω Κόσµο! Και τα πράγµατα γίνονται χειρότερα όταν ξεπετάγεται σε µια εκποµπή µαγειρικής στην τηλεόραση… Ευτυχώς, όλα τα παιδιά όλου του κόσµου θα ξεσηκωθούν για να τον σώσουν, όπως άλλωστε θα κάνατε κι εσείς.
Εµπρός, λοιπόν, µη χασοµεράτε. Ανοίξτε το βιβλίο και ξεκαρδιστείτε!

"ΌΛΑ μπορείς να τα ζήσεις σε ένα βιβλίο" του Βαγγέλη Δ. Ηλιόπουλου

Πώς μπορείς να ζήσεις πολλές ζωές; Να νιώσεις ό,τι νιώθουν οι άλλοι; Να απολαύσεις ατέλειωτες περιπέτειες;
Εκείνος, ένας μυστηριώδης συλλέκτης σελίδων, μου έμαθε πώς όλα αυτά μπορεί να σου συμβούν όταν διαβάζεις. Μου αποκάλυψε πώς μπορείς να μπεις στη θέση των ηρώων των βιβλίων που αγάπησες κι έτσι να τα ζήσεις ΟΛΑ.
Διάβασε αυτό το βιβλίο και μπες εσύ στη θέση μου, γίνε εγώ, κι έλα στο μυστηριώδες "Καταφύγιο Σελίδων".

"Ο γάτος που έφυγε με τα χελιδόνια" του Χρήστου Μπουλώτη

Ο γάτος Ξενοφών ζει στην αυλή του αρχαιολογικού μουσείου ενός ελληνικού νησιού. Ένα φθινόπωρο αποφασίζει να ακολουθήσει τα χελιδόνια στην Αίγυπτο, όπου ζει στην αυλή ενός άλλου μουσείου, με διαφορετικά αρχαιολογικά ευρήματα. Όμως σύντομα η νοσταλγία για την πατρίδα κι ένα όνειρο σημαδιακό τον οδηγούν πίσω στο νησί. Τι θα βρει άραγε εκεί; Μια παραμυθένια ιστορία κεντημένη με θαυμαστές αλήθειες, ποιητική, μαγική και ζεστή σαν το πολυαγαπημένο Άγαλμα που Κρύωνε.

"Η υπόσχεση της Λευκής Θεάς" της Εύης Παπαδοπούλου

H αρχαιολόγος - συγγραφέας, συνεχίζει τη σειρά των αρχαιολογικών της παραμυθιών, με μια ιστορία που εμπνέεται από τα ευρήματα στο μυκηναϊκό ανάκτορο της Πύλου, και ιδιαίτερα την περίφημη τοιχογραφία της Λευκής Θεάς. Μέσα από την ιστορία της Κασσάνδρας, του Χαρίσιου και του Λυσίμαχου, περιγράφεται η καθημερινή ζωή και η λειτουργία του ανάκτορου που έχτισε ο σοφός βασιλιάς Νέστορας στην Πύλο. Οι ήρωες περπατούν στις μεγάλες του αυλές, ανεβοκατεβαίνουν τα κλιμακοστάσια, ζουν την προετοιμασία ενός μεγάλου συμποσίου που κορυφώνεται στη μεγαλόπρεπη αίθουσα του θρόνου, αντικρίζουν ιδιωτικά διαμερίσματα και λουτρά, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν το χρώμα της πορφύρας στις ακτές της μεσσηνιακής γης. Στο τέλος βιώνουν την καταστροφή του ανακτόρου το 1200 π.Χ. από μία πυρκαγιά και ακολουθούν τους κάτοικούς του στη Μίλητο.
Η σειρά «Αρχαιολογικά παραμύθια» περιλαμβάνει πρωτότυπες ιστορίες, βασισμένες σε αληθινούς αρχαιολογικούς χώρους και ευρήματα, με απώτερο σκοπό τους την πρόσληψη γνώσης για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό με έναν απλό, ευχάριστο και μοναδικό στο είδος του τρόπο. Έναν τρόπο που εδώ και χιλιάδες χρόνια αποτελεί παράδοση και πολύτιμη κληρονομιά για τον τόπο μας, συγκινώντας και ψυχαγωγώντας παράλληλα ανθρώπους από όλο τον κόσμο: το παραμύθι.
Τα αρχαιολογικά παραμύθια δημιουργήθηκαν για να υπηρετήσουν την επιστήμη που ανασύρει από το χώμα τη μνήμη, διαφυλάσσοντας, μέσα από τις αναπαραστάσεις των αρχαιολογικών χώρων, την σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.