"Το χαμένο παιδί" του Christian White

3 Απριλίου 1990. Η µικρούλα Σάµι εξαφανίζεται από το σπίτι της στο Μάνσον του Κεντάκι – ένα γεγονός που συντρίβει την οικογένειά της και διχάζει τη βαθιά συντηρητική, θρησκευόµενη κοινωνία της πόλης. Είκοσι οκτώ χρόνια µετά, η Κιµ Λίρι, Αυστραλιανή φωτογράφος, πολιορκείται από έναν άγνωστο ο οποίος ανατρέπει όλα όσα ήξερε για τον εαυτό της, καθώς ισχυρίζεται ότι αυτή είναι η µικρή Σάµι. Πόσο µακριά µπορεί να φτάσει η Κιµ για να ανακαλύψει την αλήθεια; Αναζητώντας απαντήσεις, επιστρέφει στην αποµακρυσµένη πόλη όπου µεγάλωσε η Σάµι για να αντιµετωπίσει τα φαντάσµατα της παιδικής της ηλικίας. Ωστόσο, όσο πιο βαθιά ψάχνει, τόσο περισσότερα κρυµµένα µυστικά ανακαλύπτει για την οικογένεια της Σάµι… και τόσο περισσότερο πλησιάζει στο ανείπωτο τραύµα του σκοτεινού και διεστραµµένου παρελθόντος της.
Το συγκλονιστικό λογοτεχνικό ντεµπούτο του Αυστραλού πολυβραβευµένου σεναριογράφου Christian White, που µεταφράστηκε σε περισσότερες από δέκα γλώσσες και έγινε αµέσως µπεστ σέλερ.
Ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ, που αιχµαλωτίζει τον αναγνώστη, από τις πρώτες κιόλας σελίδες, σε ένα αναπάντεχο παιχνίδι ανάµεσα στο παρόν και το παρελθόν.

"Το ξεκαθάρισμα" του John Grisham

Οκτώβριος 1946, Κλάντον, πολιτεία του Μισισιπή. Η τοπική κοινωνία συγκλονίζεται από το απεχθέστερο ίσως έγκλημα που έγινε ποτέ στην περιοχή. Δράστης ο Πιτ Μπάνινγκ, ένας παρασημοφορημένος ήρωας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, επικεφαλής μιας από τις πιο σημαντικές οικογένειες της περιοχής, επιτυχημένος γαιοκτήμονας, εξέχων παράγοντας της τοπικής κοινότητας και πιστό μέλος της Εκκλησίας των Μεθοδιστών. «Δεν έχω να πω τίποτα», είναι το μόνο που έχει να δηλώσει στη συγκλονισμένη οικογένειά του, στον σερίφη, στους δικηγόρους του, στον δικαστή, στους ενόρκους. Είναι προφανές σε όλους πως ο Πιτ Μπάνινγκ δεν φοβάται τον θάνατο και δεν θα ανακαλέσει ποτέ την απόφασή του να πάρει στον τάφο του τα κίνητρα που τον οδήγησαν στον φόνο.
Ένα συγκλονιστικό ταξίδι από τις δικαστικές αίθουσες των Ηνωμένων Πολιτειών έως τις ζούγκλες των Φιλιππίνων και τις αδυσώπητες μάχες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με οδηγό την ιστορία ενός άνδρα, στοιχειωμένου από τα φαντάσματα του παρελθόντος και έτοιμου να πληρώσει το πιο ακριβό τίμημα για να κρατήσει καλά κρυμμένα κάποια σκοτεινά μυστικά.

"Το άρωμα της ευτυχίας είναι πιο δυνατό από τη βροχή" της Virginie Grimaldi

«ΔΕΝ Σ’ ΑΓΑΠΩ ΠΙΑ». Τέσσερις λέξεις, από τα χείλη του άνδρα της του Μπεν, είναι αρκετές για να κλονίσουν συθέμελα το σύμπαν της Πολίν. Χωρίς να το αντιληφθεί, η ευτυχία έχει χαθεί πια από τη ζωή της. Μετακομίζει με τον τετράχρονο γιο της στο σπίτι των γονιών της και αφήνει τις μέρες να περνούν, περιμένοντας να περάσει ο πόνος. Ως τη στιγμή που αποφασίζει να ξαναπάρει τη ζωή της στα χέρια της.
Αν τα συναισθήματα του Μπεν έχουν ξεθωριάσει, αυτή θα πρέπει να τα ξαναζωντανέψει. Αρχίζει λοιπόν να του γράφει τις δικές της αναμνήσεις από την προσωπική τους ιστορία. Ο Μπεν της απαντά γράφοντας αυτά που θυμάται ο ίδιος. Όμως αυτή η κατάδυση στο παρελθόν φέρνει στην επιφάνεια κρυμμένες μνήμες και ξεχασμένα συναισθήματα που συγκλονίζουν το ζευγάρι...
Με εξαιρετική ευαισθησία και πολύ χιούμορ, η Virginie Grimaldi αναβιώνει υπέροχες στιγμές ζωής, προκαλώντας γέλια χαράς αλλά και τρυφερά δάκρυα συγκίνησης. Μια ιστορία που αποκαθιστά την ελπίδα για τις ανθρώπινες σχέσεις και μιλά στις καρδιές των γυναικών όλου του κόσμου.

"Το κουδούνι του τρόμου" του Ευγένιου Τριβιζά

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥ∆ΟΥΝΙ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ!
ΑΝ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!