Προ ολίγου ενημερώθηκα για τον ξαφνικό θάνατο της συγγραφέως Γιώτας Φώτου, μια γυναίκα με ξεχωριστή παρουσία στον χώρο μας, μα και στη ζωή γενικότερα.
Γιατί μπορεί η Γιώτα να ήταν μια εξαιρετική συγγραφέας, αλλά ήταν και μια υπέροχη σύζυγος, μητέρα, γιαγιά, που λάτρευε την οικογένειά της και που προσπαθούσε πάντα να προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορούσε, σε όλους τους τομείς της ζωής της.
Πραγματικά, νιώθω εξαιρετικά ταραγμένη αυτή τη στιγμή, και παρά την εξέλιξη των πραγμάτων, νιώθω βαθιά υπερήφανη που είχα την τιμή να γνωρίζω έναν άνθρωπο όπως ήταν η Γιώτα, με ήθος, χαρακτήρα, κριτική σκέψη, θετική διάθεση και μια καρδιά που χωρούσε όλον τον κόσμο.
Καλό της ταξίδι και ο Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα της! 

Η ανακοίνωση των εκδόσεων Ψυχογιός που αποτελούσε και το εκδοτικό της σπίτι:

"Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε σήμερα πως η αγαπημένη συγγραφέας και συνεργάτιδά μας, Γιώτα Φώτου, έφυγε από τη ζωή. Η Γιώτα ήταν μια γυναίκα που κέρδιζε αμέσως τους πάντες με τη ζεστασιά της, την απλότητα και την ευθύτητά της, το χιούμορ και το απροσποίητο χαμόγελό της. Και φυσικά με την υπέροχη γραφή της! Καθ’ όλο το διάστημα της περιπέτειας που είχε με την υγεία της, στάθηκε εκείνη σαν βράχος προς τους αγαπημένους της, με την αξιοπρέπεια και τη θετική της στάση!

Αγαπημένη μας Γιώτα, ευχόμαστε να αναπαυθείς εν ειρήνη και η μνήμη σου να παραμείνει ζωντανή μέσα από τα βιβλία σου που αγάπησαν χιλιάδες αναγνώστες, ενήλικοι μα και παιδιά!

📚 https://www.psichogios.gr/site/Authors/show/353/giwta-fwtoy"