"Lockdown" του Peter May

Ανακοίνωσαν πως το είκοσι πέντε τοις εκατό του συνόλου του πληθυσµού θα νοσήσει από τον ιό. Εβδοµήντα ή ογδόντα τοις εκατό από το ποσοστό αυτό θα καταλήξει. Ήξερε ήδη πως είχε εκτεθεί ευθέως στον ιό, και οι προβλέψεις ήταν δυσοίωνες.
ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ
Λονδίνο. Το επίκεντρο µιας παγκόσµιας πανδηµίας. Μια µητρόπολη σε καθολικό lockdown. Η βία και η κοινωνική αναταραχή απειλούν να επικρατήσουν. Ο στρατιωτικός νόµος έχει ήδη επιβληθεί. Κανείς δεν αισθάνεται ασφαλής από τον θανατηφόρο ιό, που έχει κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Το σύστηµα υγείας συντρίβεται υπό το βάρος των συνθηκών.
ΕΝΑ ∆ΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΠΑΙ∆Ι
Σε ένα εργοτάξιο για ένα νοσοκοµείο έκτακτης ανάγκης, οι εργάτες ανακαλύπτουν τον σάκο µε τα οστά ενός δολοφονηµένου παιδιού. Ένας αδίστακτος δολοφόνος δρα ανεξέλεγκτος στην πόλη. Στόχος του, να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποτρέψει την ταυτοποίηση του µακάβριου αυτού ευρήµατος.
ΜΙΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
Ο επιθεωρητής Τζακ Μακνίλ, µετρώντας τις τελευταίες ώρες του στην υπηρεσία, αναλαµβάνει δράση. Στο µεταξύ, η καριέρα και ο γάµος του καταρρέουν, ενώ η οικογένειά του βρίσκεται στον απειλητικό κλοιό του ιού. Οι δυνάµεις του κακού παρακολουθούν κάθε κίνησή του, έτοιµες να σκοτώσουν ξανά ώστε να µην αποκαλυφθεί η αλήθεια. Ποιος θα τον σταµατήσει πρώτος – ο ιός ή οι δολοφόνοι;

"Η φωτιά" της Katherine Neville

Οκτώ: Ένα μυθιστόρημα το οποίο μάγεψε το κοινό σε όλο τον κόσμο και φώτισε τον δρόμο για την απαρχή μιας νέας εποχής επικών θρίλερ, όπως ο Κώδικας Da Vinci. Και τώρα, η συγκλονιστική ιστορία του ανεπανάληπτου Οκτώ συνεχίζεται…
Η σκακιέρα του Αβαείου του Μονγκλάν: Ένα πανάρχαιο έργο τέχνης με ασύλληπτη δύναμη. Τη στιγμή που τα σκορπισμένα κομμάτια της θα συγκεντρωθούν και μια παρτίδα θα ξεκινήσει, μυστικιστικές δυνάμεις θα συγκλίνουν απειλώντας το μέλλον ολόκληρου του κόσμου.
1822, Αλβανία: Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά τη Γαλλική Επανάσταση, τα γκρίζα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν απειλητικά πάνω από την Ευρώπη. Σε κατάσταση πολιορκίας, ο Αλή πασάς, ο πιο ισχυρός ηγέτης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αναθέτει στην κόρη του Χαϊδή να φυγαδεύσει κρυφά από τη χώρα ένα πολύτιμο κομμάτι της σκακιέρας. Κυνηγημένη από τον εχθρό, η Χαϊδή δραπετεύει στο Μαρόκο, έπειτα στη Ρώμη και λίγο μετά στην Ελλάδα, καταφέρνοντας τελικά να φτάσει στο μέρος όπου στήθηκε για πρώτη φορά η σκακιέρα, περισσότερα από χίλια χρόνια πριν: τη Βαγδάτη.
2003, Κολοράντο, ΗΠΑ: Πριν καν φτάσει στο οικογενειακό καταφύγιο, η Αλεξάνδρα Σολάριν ήξερε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Τριάντα χρόνια πριν, οι γονείς της είχαν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο να σκορπίσουν τα παντοδύναμα κομμάτια της σκακιέρας στα πέρατα του κόσμου, θάβοντας βαθιά τα μυστικά της ανείπωτης δύναμής της. Ωστόσο, φτάνοντας εκεί, η Αλεξάνδρα ανακαλύπτει πως η μητέρα της αγνοείται αφήνοντας για την κόρη της μια σειρά από στρατηγικά τοποθετημένα στοιχεία, ώστε να ανακαλύψει πού βρίσκεται. Το Παιχνίδι έχει μόλις αρχίσει!

"Σφαγείο ψυχών" του Stuart MacBride

Ο τρόμος χτυπά και πάλι στη Γρανιτένια Πόλη…
Όταν ένα εμπορικό κοντέινερ εμφανίζεται στο λιμάνι του Αμπερντίν γεμάτο ανθρώπινο κρέας, αρχίζει να ξετυλίγεται το νήμα του μεγαλύτερου μυστηρίου στην ιστορία της πόλης.
Είκοσι χρόνια πριν, ο Σαρκοβόρος σφαγιάζει ανθρώπους σε ολόκληρη τη Βρετανία, μετατρέποντας τα θύματά του… σε μερίδες έτοιμες για μαγείρεμα, ώσπου οι επίλεκτοι της Αστυνομίας Γκράμπιαν τον συλλαμβάνουν και θέτουν τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη. Ωστόσο, έντεκα χρόνια αργότερα, ο παρανοϊκός δολοφόνος αποφυλακίζεται έπειτα από έφεση. Τώρα καταζητείται και η πόλη γεμίζει πτώματα ξανά.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι αστυνομικοί που ήταν υπεύθυνοι της αρχικής έρευνας αρχίζουν να εξαφανίζονται. Τότε ο αρχιφύλακας Λόγκαν ΜακΡέι αντιλαμβάνεται ότι η υπόθεση δεν είναι τόσο ξεκάθαρη όσο φαίνεται…
Είκοσι χρόνια γεμάτα μυστικά και ψέματα έρχονται στο φως. Και το μόνο βέβαιο είναι ότι το Αμπερντίν δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο.