"Μείνε κοντά μου από μακριά - 2020" - Συλλογικό

Η πανδηµία του COVID-19, που ξέσπασε στις αρχές του 2020, επηρέασε για µεγάλο χρονικό διάστηµα τον ανεπτυγµένο κόσµο. Στη χώρα µας έχουµε να θυµόµαστε το χαρακτηριστικό lockdown (καραντίνα) που επιβλήθηκε κατά το διάστηµα Μαρτίου-Μαΐου, φέρνοντάς µας αντιµέτωπους µε πρωτόγνωρες καταστάσεις και συναισθήµατα, που νοηµατοδότησαν εκ νέου τη φύση των ανθρωπίνων σχέσεων.
Οι Εκδόσεις Πηγή, προσκάλεσαν τον Απρίλη του 2020 τους Έλληνες συγγραφείς, νεότερους και περισσότερο έµπειρους, να καταθέσουν µε τη βοήθεια της πένας τους τη δική τους σχετική ιστορία ή τις προσωπικές τους εµπειρίες. Απώτερος σκοπός η συλλογή και έκδοση ενός µοναδικού, ξεχωριστού βιβλίου. Στόχος µας ήταν ο τόµος αυτός να αποτελέσει για τους µελλοντικούς αναγνώστες µία καταγραφή της πορείας και διαµόρφωσης της έννοιας του Έρωτα στις µέρες του εγκλεισµού λόγω του COVID-19, το πόσο δοκιµάστηκε, αλλά και το πώς η αγάπη και ο ζήλος για επικοινωνία δεν σταµατά ποτέ.
Η ενθουσιώδης υποδοχή του Διαγωνισµού Διηγήµατος «Μείνε Κοντά µου από Μακριά – 2020» και ο µεγάλος αριθµός των συµµετοχών που λάβαµε, απέδειξαν για ακόµα µία φορά ότι πολλές φορές τα εµπόδια µε τα οποία ερχόµαστε αντιµέτωποι, µπορούν να αποτελέσουν γόνιµες πηγές έµπνευσης.