"Το δέντρο που περαπτούσε" της Αλεξάνδρας Παυλίδη

Ο Ζαχαρίας είναι ένα µικρό δεντράκι σε µια παρέα µε πολλά δέντρα. Ο µεγάλος Μπίφου είναι το δυνατότερο και σοφότερο δέντρο από όλα. Προσέχει και φροντίζει να είναι όλοι ευτυχισµένοι, ακολουθώντας τους κανόνες της γνώσης του. Ο Ζαχαρίας, µεγαλώνοντας, ανακαλύπτει νέα πράγµατα, όπως τη Μικρή και τη Μεγάλη Άρκτο στον νυχτερινό ουρανό. Με µαγικό τρόπο, αρχίζει να περπατάει και να γνωρίζει καινούργιους τόπους, νέους φίλους και µύθους που δεν γνώριζε.
Μπορεί ένα δέντρο να περπατήσει; Και αν, πράγµατι, µπορεί, είναι δυνατόν να διαλέξει να ζήσει µακριά από το δάσος, κοντά σε φίλους διαφορετικούς από τον ίδιο; Ανήκουµε, τελικά, εκεί που µας ορίζουν οι άλλοι ή έχουµε την ευκαιρία να αποφασίσουµε; Μια ιστορία για τη µαγεία της ελεύθερης βούλησης και τη δύναµη της ανεξάρτητης επιλογής.

"Η Φανταστική Φοίβη θέλει να κερδίσει" της Χριστιάνας Γραµµατικούδη-Κώνστα

H Φανταστική Φοίβη πρέπει να µάθει πώς να παίζει σωστά. Γιατί, παρόλο που είναι φανταστική, όταν χάνει… θυµώνει πολύ!
Στην κατασκήνωση παίζει µε τα άλλα παιδιά, όµως στην προσπάθειά της να κερδίσει, αλλάζει για να γίνει σούπερ στο µπάσκετ, αστέρι του τένις και θρύλος του στίβου.
Έτσι κερδίζει όλα τα µετάλλια… όµως χάνει την αποδοχή των άλλων παιδιών!
Θα µπορέσει τελικά η Φοίβη να καταλάβει πώς πρέπει να παίζει ώστε να βγει αληθινή νικήτρια;
Όπως όλα τα παιδιά, έτσι και η Φανταστική Φοίβη είναι ένα κοριτσάκι µοναδικό που θα µάθει πως ο πιο επιτυχηµένος τρόπος να παίζεις µε άλλους, είναι να µη θυµώνεις, να µην κάνεις ζαβολιές και να βάζεις τα δυνατά σου.
Όταν παίζεις σωστά, τότε κερδίζεις πραγµατικά!

"Το όνειρο της Ούκι" της Ana Maria Madureira da Costa

Η Ούκι είναι ένα κορίτσι που ζει σε ένα αποµονωµένο χωριό στον Βόρειο Πόλο και έχει ένα όνειρο, το οποίο φαίνεται απίθανο να πραγµατοποιηθεί. Ανακαλύψτε µέσα από την υπέροχη εικονογράφηση του βιβλίου ποιο ήταν το όνειρο της Uki και αν τελικά κατάφερε να το πραγµατοποιήσει.
Ένα βιβλίο που τονίζει τη σηµασία της προσπάθειας και αναδεικνύει τις αρετές της επιµονής και της υποµονής, για την πραγµατοποίηση ακόµα και των πιο τρελών σου ονείρων.

"Μια φορά πλην έναν καιρό" της Αθανασίας Χαλατσογιάννη

Σας χαιρετώ, μα δεν σας αποχαιρετώ…
Σύντομα θα συναντηθούμε πάλι
σ’ένα βιβλίο παιδικό,
Με αγάπη,
Μια φορά

"Το Φασουλοδοχείο του Αστροναύτη" της Ελισάβετ Κρίπα

Τρίτη δηµοτικού φέτος και ο Βασίλης έδωσε υπόσχεση στη µητέρα του να είναι ήσυχος στο σχολείο και καλός µαθητής. Δύσκολο, το ξέρει. Αυτός ο «βελζεβούλης» φταίει, όπως λέει και η γιαγιά του. Δεν τον αφήνει σε ησυχία!
Αταξίες και επιπολαιότητες στη συµπεριφορά και στα µαθήµατα, επιφέρουν τιµωρίες και απαξιωτικούς χαρακτηρισµούς. Τι ρόλο θα παίξουν ο παππούς του και η δασκάλα του, η κυρία Μυρτώ;
Ένα ζευγάρι κόκκινα γυαλιά και ένα σεντούκι µε θησαυρούς σοφίας θα µετατρέψουν το σχολείο, σε αυτό που όλα τα παιδιά ονειρεύονται! Ένα βιβλίο για τα παιδιά µε ΔΕΠΥ και για όσα είναι… παιδιά!

"Ένα χαμόγελο για τη χαρά" της Ελένης Πετροπούλου

Αυτή είναι η ιστορία της πριγκίπισσας Χαράς, που δυστυχώς κάθε άλλο παρά χαρούµενη είναι. Ενώ έχει όλα όσα θα επιθυµούσε κάθε παιδί, εκείνη είναι θλιµµένη. Ο βασιλιάς για να την ευθυµήσει συµβουλεύεται διάφορους ανθρώπους. Θα καταφέρει άραγε κάποιος να εµφανίσει στο πρόσωπο της πριγκίπισσας ένα χαµόγελο;
Η ιστορία µπορεί να χρησιµοποιηθεί από εκπαιδευτικούς και γονείς για:
…την εκµάθηση των αντίθετων εννοιών
…ως εργαλείο θεατρικής και µουσικής αγωγής
… για την αναζήτηση και κατανόηση των συναισθηµάτων των παιδιών
…ως έναυσµα για την ανάπτυξη συζήτησης πάνω σε κοινωνικά θέµατα
…τον εµπλουτισµό του λεξιλογίου
…για την απόλαυση της αφήγησης.

"Ελ ο Ελεφαντάκος ταξιδεύει στη Ρώμη" της Φανής Παρίση

Ο Ελ, ένα µικρό ελεφαντάκι από την Αφρική, έχει ως στόχο ζωής, πάθος και όνειρό του να εξερευνήσει και να ταξιδέψει σε όλο τον κόσµο. Ο σκανδαλιάρης αυτός ταξιδιώτης, σε αυτό το πρώτο του ταξίδι, µας µεταφέρει και µας ξεναγεί σε µια αγαπηµένη πόλη και τα διάσηµα αξιοθέατά της. Θα συµβούν αναποδιές; Θα κάνει νέους φίλους;
Το σίγουρο είναι ότι θα επισκεφθεί αγαπηµένα σηµεία της πόλης, θα γευτεί την τοπική κουζίνα, και φυσικά θα το απολαύσει διασκεδάζοντάς µας µε τις περιπέτειές του. Μαζί µας και µέσα από το πρώτο του αυτό ταξίδι ο Ελ θα γίνει ευέλικτος και υποµονετικός ενώ θα µάθει και θα αποκτήσει εµπειρίες που ούτε ο ίδιος φανταζόταν. Πάνω απ’ όλα θα κάνει το όνειρό του πραγµατικότητα. Θα ξεκινήσει να βάζει παντού ελεφαντίσιες πατηµασιές χαράζοντας τα δικά του σηµάδια στον κόσµο.
Οδηγός του;
Η περιέργεια, η ζεστή του καρδιά και το χαµόγελο.
Πρώτη στάση;
Η Ρώµη.
Ποιος θα είναι ο επόµενος προορισµός;
Κανείς δεν ξέρει ακόµη.
Σηµασία, όµως, έχει η περιπέτεια…
Ας αφεθούµε και ας περιπλανηθούµε…