"Το Υπέρτατο Μυστικό - The Greatest Secret" της Rhonda Byrne

Όταν καταλάβεις πως η ελευθερία σού ανήκει...
Χάναμε την αλήθεια επί χιλιάδες χρόνια, επειδή δεν βλέπαμε αυτό που βρισκόταν ακριβώς μπροστά στα μάτια μας.
Μας αποσπούν πολύ εύκολα την προσοχή τα προβλήματά μας, τα γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο, και έχουμε χάσει τη μεγαλύτερη ανακάλυψη που μπορούμε να κάνουμε, η οποία βρίσκεται ακριβώς μπροστά μας – μια ανακάλυψη που μπορεί να μας βγάλει από την κατάσταση του πόνου και να χαρίσει στη ζωή μας διαρκή ευδαιμονία και ευτυχία.
Κάθε ερώτηση θα απαντηθεί, κάθε επιθυμία θα ικανοποιηθεί.
Δεν θα χρειαστεί να φοβηθείτε ξανά, δεν θα χρειαστεί να υποφέρετε ξανά.
Αυτή είναι η μεγαλύτερη αποκάλυψη στη ζωή σας.
Αυτό είναι το πεπρωμένο σας.

"Κάνε τα όνειρά σου πραγματικότητα" της Rut Nieves

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕ Σ’ ΕΣΕΝΑ, ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Ανακάλυψε πώς, μέσα από τις λέξεις, τη φαντασία και τα συναισθήματά σου, θα μπορέσεις να εκφράσεις τα όνειρά σου και να τα κάνεις πραγματικότητα. Σε αυτό το βιβλίο, καρπό δύο ετών δουλειάς με τους αναγνώστες του Πίστεψε σ’ εσένα, θα βρεις πολύ απλές αλλά ταυτόχρονα πολύ εποικοδομητικές ασκήσεις, που θα σε διδάξουν πώς θα επιτρέψεις σε εσένα να ζήσεις εμπειρίες που λαχταρά η καρδιά σου.
Μέσω ενός ταξιδιού στον ίδιο σου τον εαυτό, στην παιδική σου ηλικία και στα όνειρά σου, θα μάθεις ότι ο νόμος της έλξης και η διαχείριση των συναισθημάτων είναι δύο πρακτικές άρρηκτα συνδεδεμένες και ότι, χάρη στη διδασκαλία αυτή, θα καταφέρεις να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα.
Αν το Πίστεψε σ’ εσένα σε βοήθησε να συνειδητοποιήσεις όλη τη δύναμη που σου έχει δοθεί, με το Κάνε τα όνειρά σου πραγματικότητα θα μάθεις να χρησιμοποιείς την πολύτιμη αυτή δύναμη.
Ένα βιβλίο που θα σηματοδοτήσει το πριν και το μετά στη ζωή σου.

"Ο ανεξάρτητος νους" του Osho

Καθηµερινά, το µυαλό όλων µας είναι γεµάτο σκέψεις. Αλλά από πού προέρχονται αυτές οι σκέψεις; Είναι ανεξάρτητες ή είναι έννοιες και δόγµατα που έχουµε δανειστεί από άλλους; Έχουν αφοµοιωθεί από γονείς και δασκάλους; Από θρησκευτικούς ή πολιτικούς ηγέτες; Σε αυτήν τη σειρά οµιλιών που δόθηκαν σε ένα κέντρο διαλογισµού, ο Όσσο περιγράφει τι πραγµατικά σηµαίνει «σκέψη»: είναι η ελευθερία να ζεις µια ζωή ανεξάρτητη, συνειδητά και µε εµπιστοσύνη στην εµπειρία σου.
«Ένα άτοµο που συγκεντρώνει σκέψεις θα γίνει λόγιος. Ένα άτοµο που γεννάει συλλογισµό –γεννάει την ικανότητα της σκέψης, κάνει ερωτήσεις και αµφισβητεί τη συνείδησή του και µετά περιµένει την απάντηση– στη ζωή του γεννιέται η γνώση. ∆εν µπορείτε να αποκτήσετε τη γνώση µέσα από τις σκέψεις, αλλά µέσα από τον συλλογισµό. Όχι συγκεντρώνοντας σκέψεις, αλλά γεννώντας συλλογισµό».

"Η αναζήτηση της ειρήνης" του Osho

Συζητήσεις για την ειρήνη, συµφωνίες για την ειρήνη, κινήµατα για την ειρήνη… Γιατί, παρότι ο πόθος για ειρήνη στον κόσµο είναι διακαής, κάθε µέρα διεξάγονται πόλεµοι; Και γιατί, παρότι πολλοί άνθρωποι επιθυµούν την ειρήνη και στη ζωή τους, φαίνεται ότι αυτή είναι ανέφικτη ακόµη και σε προσωπικό επίπεδο;
Σε αυτήν τη σειρά οµιλιών, ο Όσσο εξηγεί ότι η ειρήνη µπορεί να επιτευχθεί µόνο όταν απορριφθούν άκαµπτες θρησκευτικές πρακτικές και πολιτικές ιδεολογίες και αντικατασταθούν µε την αφυπνισµένη συνείδηση. Το κλειδί για την ειρήνη είναι ο µετασχηµατισµός –εντός και εκτός– για κάθε άτοµο ξεχωριστά, και σε αυτό το βιβλίο ο Όσσο δείχνει πώς µπορεί να επιτευχθεί µέσω του διαλογισµού.
«Η κατάκτηση της αλήθειας, το άγγιγµα της σκιάς της αλήθειας, είναι γνωστή ως κατάκτηση της ειρήνης. Όποιος ανακαλύψει αυτή την αλήθεια, κατακτά επιτέλους την ειρήνη µέσα του, κατακτά τη γαλήνη. Βρείτε την αλήθεια και, σαν σκιά της, θα ακολουθήσει η γαλήνη. Η σκιά της αλήθειας είναι η ειρήνη µέσα µας».

"My Greek Vegan Food" των Εύας Μονοχάρη & Ιωάννας Παυλάκη

Tο My Greek Vegan Food είναι ένα βιβλίο που μας ξεναγεί στην «πράσινη» πλευρά της ελληνικής κουζίνας, μέσα από μια πληθώρα παραδοσιακών και μοντέρνων vegan συνταγών με την υπογραφή της Εύας Μοναχάρη. Φιλοδοξεί να συστήσει στο ευρύ κοινό, στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό την ελληνική κουζίνα ως την κατεξοχήν vegan διατροφική επιλογή.
Γιατί η Ελλάδα ήταν vegan, αιώνες πριν εφευρεθεί ο όρος. Η ελληνική μαγειρική παράδοση είναι γεμάτη λαχταριστά πιάτα που δεν περιέχουν καμία ζωική ουσία, είναι φιλικά προς τον πλανήτη και ανταποκρίνονται απολύτως στη νέα παγκόσμια διατροφική τάση.
Τα λαχανικά, τα όσπρια, τα δημητριακά, τα φρέσκα μυρωδικά και το εξαιρετικό παρθένο ελαιό-λαδο ήταν και παραμένουν το θεμέλιο της ελληνικής κουζίνας. Μιας κουζίνας που σέβεται την εποχικότητα, γνωρίζει από ένστικτο τους σωστούς διατροφικούς συνδυασμούς και η οποία, επιπλέον, μαγειρεύει οικονομικά με τα πιο φρέσκα υλικά, ενώ είναι πλούσια σε γεύση και σε θρεπτική αξία.
Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας περιέχει 65 αγαπημένες συνταγές που λαχταρά ο καθένας να μαγειρέψει στην καθημερινότητά του. Συστήνει τη μαγειρική όπως την ονειρευόμαστε όλοι, λιτή, κατανοητή, πρωτότυπη, νόστιμη, τη μαγειρική που είναι ευεργετική για το μυαλό και το σώμα. Δεν απευθύνεται μόνο στους vegan, αλλά και σε όσους θέλουν να εντάξουν μια πιο υγιεινή και eco-friendly μαγειρική στη ζωή τους, να αποκτήσουν ένα πιο θρεπτικό και ισορροπημένο καθημερινό διατροφολόγιο, χωρίς να στερηθούν τίποτα σε γεύση και αρώματα.
Ποτέ πριν η κουζίνα του ήλιου δεν ήταν τόσο εύκολο να γίνει «η δική σου κουζίνα»!