"Το στοίχημα" της Katherine Neville

Όταν το αφεντικό της απορρίπτει την τελευταία της πρόταση, η Βέριτι Μπανκς, υψηλόβαθμο στέλεχος της Τράπεζας του Κόσμου, καταστρώνει την έσχατη επιχειρηματική εκδίκηση: να παραβιάσει τα μηχανογραφημένα συστήματα ασφαλείας και να κρύψει μερικά χρήματα κάπου όπου δεν θα μπορεί κανείς να τα εντοπίσει, για να καταδείξει στην ανώτατη διοίκηση πόσο εύκολη είναι ουσιαστικά η υπεξαίρεση μεγάλων κεφαλαίων. Αλλά τότε ο άσος στα οικονομικά δόκτωρ Ζόλταν Τορ, πρώην μέντορας της Βέριτι, ανεβάζει ακόμα ψηλότερα τον πήχη. Της προτείνει να κλέψουν από ένα δισεκατομμύριο δολάρια, να τα επενδύσουν με στόχο να κερδίσουν τριάντα εκατομμύρια μέσα σε λίγους μήνες και να ξαναβάλουν το αρχικό ποσό στη θέση του πριν αντιληφθεί κανείς ότι λείπει. Και, για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η πρόκληση, προσθέτουν το στοιχείο του μεταξύ τους ανταγωνισμού – με τον δόκτορα Τορ να παραχωρεί ένα πλεονέκτημα στη χαρισματική μαθητευόμενή του: εκείνη μπορεί να διαπράξει τη ληστεία μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ αυτός όχι…

"Το Μανιφέστο των Λαμπράκηδων" του Μίκη Θεοδωράκη

Μια εορταστική επετειακή έκδοση, µε την ευκαιρία των ενενηκοστών πέµπτων γενεθλίων του µεγάλου συνθέτη µας και µε την υποστήριξη του Μουσείου Μίκης Θεοδωράκης Ζάτουνας.
Ένα ιστορικό ντοκουµέντο, ένα διαχρονικό πολιτικό κείµενο και µια παρακαταθήκη για το µέλλον µαζί.
Με την προσθήκη πολύτιµου, σπάνιου, ακόµη και αδηµοσίευτου φωτογραφικού υλικού από το Αρχείο Μίκη Θεοδωράκη της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» και το ανεκτίµητο ιστορικό αρχείο του κορυφαίου φωτογράφου της εποχής Τάκη Πανανίδη.
Μια έκδοση την οποία τιµά µε έναν ιδιαίτερο χαιρετισµό ο ίδιος ο συγγραφέας·ο πολυτάλαντος και ακούραστος αγωνιστής της ∆ηµοκρατίας, ο οποίος συνεχίζει να εµπνέει όχι µόνο τον λαό αυτής της χώρας αλλά και ολόκληρης της οικουµένης.