Η πολυαγαπημένη, ακόμα και στη χώρα μας, συγγραφέας Lucinda Rilley, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 55 ετών, νικημένη από τον καρκίνο, ενάντια του οποίου πάλευε τα τελευταία 4 χρόνια.

Οι εκδόσεις Διόπτρα, μέσω των οποίων έχουν κυκλοφορήσει τα βιβλία της στη χώρα μας, προ ολίγου ανακοίνωσε το δυσάρεστο γεγονός, μέσω της ιστοσελίδας της:

"Με απέραντη θλίψη και μουδιασμένοι ακόμα από την είδηση, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας ότι η πολυαγαπημένη μας Lucinda Riley, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 55 ετών.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Lucinda Riley έδινε μια μεγάλη μάχη με τον καρκίνο και είχε συνέχεια δίπλα της τους αγαπημένους της ανθρώπους.
Από την πρώτη στιγμή που είχαμε λάβει στα χέρια μας το χειρόγραφο της Lucinda για τις Κόρες των Αστεριών, αισθανθήκαμε ότι βρήκαμε μια μοναδική πένα την οποία θέλαμε οπωσδήποτε να μεταφράσουμε. Και καθώς η πολυετής μας συνεργασία προχωρούσε, η Lucinda έγινε μέλος της οικογένειάς μας.
Συνήθως με τους ξένους συγγραφείς δεν έχουμε συχνές επαφές, όμως με τη Lucinda ήταν πολύ διαφορετικά. Εκείνη και ο άντρας της ο Stephen ήταν δίπλα μας σε όλα τα βήματα, μας έδινε κατευθύνσεις για τα εξώφυλλα, μοιραζόταν τις σκέψεις της για την προώθηση των βιβλίων. Και ήθελε πολύ να κάνει μια μεγάλη παρουσίαση στην Ελλάδα, που της είχε δώσει τόση έμπνευση.
Με τις Κόρες των Αστεριών μας ταξίδεψε σε όλες τις γωνιές της γης, έκανε επιτυχία σε όλον τον κόσμο και αγαπήθηκε πολύ και από το ελληνικό κοινό. Ονειρευτήκαμε και βγάλαμε τα δικά μας φτερά. Μας γέμισε συγκίνηση και πήραμε δύναμη από τις ιστορίες της. Η Lucinda αγάπησε τη ζωή της και έζησε κάθε μέρα στο έπακρο. Είχε πει χαρακτηριστικά:
«Μέσα από τον πόνο και τη χαρά του ταξιδιού, έχω μάθει το πιο σημαντικό μάθημα που μπορεί να προσφέρει η ζωή και χαίρομαι για αυτό. Η στιγμή είναι το μόνο που έχουμε».
Γεννήθηκε στην Ιρλανδία το 1966 και στα έξι της μετακόμισε με τους δικούς της στην Αγγλία όπου και πήγε σχολείο. Σαν παιδί αν δεν διάβαζε, αν δεν έγραφε ιστορίες ή αν δεν έκανε μαθήματα μπαλέτου, θα φορούσε τα φορέματα της μητέρας της και θα γινόταν πριγκίπισσα.
Ξεκίνησε να εργάζεται ως ηθοποιός, αλλά λόγω μιας σπάνιας ασθένειας σε νεαρή ηλικία εγκατέλειψε αυτήν την καριέρα και στράφηκε στη συγγραφή. Έγραψε το πρώτο της βιβλίο σε ηλικία 24 ετών.
Σήμερα τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε 37 γλώσσες και έχουν διαβαστεί από περισσότερους από 25 εκατομμύρια αναγνώστες. Κατά τη διάρκεια της μάχης της με τον καρκίνο κατάφερε να ολοκληρώσει πέντε μεγάλα μυθιστορήματα. Αυτήν την εβδομάδα το 7ο βιβλίο από τις Κόρες των Αστεριών είναι Νο1 στη λίστα ευπώλητων σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Θα τη θυμόμαστε ως έναν καλοσυνάτο, ευγενικό και χαμογελαστό άνθρωπο και ως μια σπουδαία συγγραφέα, που το έργο της θα μας συντροφεύει πάντα."

Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα βιβλία της Lucinda.