"Η ιστορία της Λίσι" του Stephen King

Η Λίσι έχασε πριν από δύο χρόνια τον άντρα της, τον Σκοτ, μετά από είκοσι πέντε χρόνια γάμου. Ο Σκοτ ήταν πολυβραβευμένος συγγραφέας μπεστ σέλερ και πολύπλοκος άνθρωπος. Ήδη από την αρχή της σχέσης τους, προτού παντρευτούν, η Λίσι ήξερε ότι ο Σκοτ αποτραβιόταν σε κάποιο μέρος –ένα μέρος που τον τρόμαζε και τον γιάτρευε συγχρόνως, που μπορούσε να τον καταβροχθίσει ζωντανό ή να του δώσει τις ιδέες που χρειαζόταν για να παραμείνει ζωντανός.
Τώρα είναι η σειρά της Λίσι να έρθει αντιμέτωπη με τους δαίμονες του Σκοτ και να επισκεφθεί αυτό το τρομακτικό μέρος. Σύντομα, αυτό που στην αρχή μοιάζει με την προσπάθεια μιας χήρας να βάλει σε τάξη τις σημειώσεις του διάσημου συζύγου της εξελίσσεται σε ένα μοιραίο ταξίδι στα σκοτάδια της ζωής του.
Η Ιστορία της Λίσι, ίσως το πιο προσωπικό και δυνατό έργο του Στίβεν Κινγκ, έχει θέμα την πηγή της δημιουργικότητας, τους πειρασμούς της παράνοιας και τη μυστική γλώσσα της αγάπης.
Η Ιστορία της Λίσι μεταφέρθηκε σε μίνι σειρά σε σενάριο Stephen King με πρωταγωνιστές τους Julian Moore και Clive Owen, σε σκηνοθεσία Pablo Larain.

"Ραντεβού στου Φλόκα" της Μαρίας Βαρβόγλη

Το όνομα ΦΛΟΚΑ είναι ιδιαίτερα γνωστό. Κάποτε το συναντούσε κανείς σε κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, αλλά και όλης της Ελλάδας. Η αλυσίδα ζαχαροπλαστείων και εστιατορίων υπήρξε τόπος συνάντησης καλλιτεχνών και πολιτικών, αλλά και όλων όσοι λάτρευαν το καλό φαγητό και γλυκό. Ένα μεγάλο εργοστάσιο παρήγε κάθε λογής γλυκές λιχουδιές, από σοκολάτες και καραμέλες μέχρι γλυκά του κουταλιού και φρουί γλασέ. Υπήρχαν κυλικεία στα σύνορα, στα αεροδρόμια, στους κινηματογράφους και η επιγραφή ΦΛΟΚΑ ήταν πολύ συνηθισμένη στις τέντες των περιπτέρων.
Αυτή η πρωτόγνωρη για την Ελλάδα αλυσίδα καταστημάτων έσβησε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 αφήνοντας ανεξίτηλο τον απόηχο του ονόματος στις μνήμες όλων. Το βιβλίο Ραντεβού στου Φλόκα προσφέρει στους αναγνώστες την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία των ζαχαροπλαστείων και να πάρουν μια γεύση της εποχής.

"Το μονοπάτι του αλατιού" του Raynor Winn

Mια αληθινή ιστορία-ύµνος στη ζωή, στην αποδοχή της θλίψης και στη θεραπευτική δύναμη της φύσης.
Λίγες µέρες αφότου η Ρέινορ µαθαίνει ότι ο Μοθ, ο άντρας µε τον οποίο είναι 32 χρόνια παντρεµένοι, βρίσκεται στο τελικό στάδιο µιας ανίατης ασθένειας, χάνουν το σπίτι τους και κάθε µέσο βιοπορισµού. Αφού δεν τους έχει αποµείνει πλέον τίποτα, παρά µόνο ελάχιστος χρόνος, παίρνουν τη γενναία απόφαση να περπατήσουν 630 µίλια στο θαλασσοδαρµένο µονοπάτι που διατρέχει τη νοτιοδυτική ακτή της Αγγλίας, από το Σόµερσετ µέχρι το Ντόρσετ, µέσω Ντέβον και Κορνουάλης.
Έχοντας στα σακίδιά τους µόνο τα απολύτως αναγκαία, διασχίζουν καθηµερινά ένα άγριο τοπίο από γκρεµούς, θάλασσα και ουρανό. Με κάθε τους βήµα, κάθε συναπάντηµα και κάθε δοκιµασία, το οδοιπορικό τους εξελίσσεται σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας. To Μονοπάτι του Αλατιού ανασυνθέτει την έννοια της εστίας δείχνοντας πως, όταν αυτή χαθεί, µπορεί να «ξαναχτιστεί» και να επαναπροσδιοριστεί µε τους πιο απρόσµενους τρόπους.

"Πούλησέ το όπως ο Serhant" του Ryan Serhant

Ο Ryan Serhant ήταν ντροπαλός, δεν είχε σταθερή δουλειά και εργαζόταν περιστασιακά ως μοντέλο χεριών όταν ξεκίνησε να δουλεύει στον μεσιτικό κλάδο το 2008, σε μια εποχή που οι ΗΠΑ βρίσκονταν στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης. Μόλις εννιά χρόνια αργότερα, αναδείχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους μεσίτες του κόσμου και αυθεντία στην τέχνη των πωλήσεων. Το Πούλησέ το όπως ο Serhant είναι ένα πνευματώδες –κάποιες φορές ξεκαρδιστικό– και χρήσιμο βιβλίο στρατηγικής που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση, να πετύχετε αποτελέσματα και να πουλήσετε σχεδόν τα πάντα.
Σε αυτό το βιβλίο θα ανακαλύψετε:
  • Τα επτά στάδια της πώλησης
  • Το δυνατό σας σημείο
  • Πώς να γίνετε κυρίαρχος στις διαπραγματεύσεις
  • Πώς να διαχειρίζεστε, και όχι να «κλέβετε», χρόνο
Μέσα από χρήσιμα μαθήματα, διασκεδαστικές ιστορίες και διαφωτιστικά παραδείγματα, θα δείτε πώς μπορείτε να υιοθετήσετε τις αρχές του Serhant για να αυξήσετε τα κέρδη σας και να φτάσετε στην επιτυχία. Με την πρακτική του καθοδήγηση θα μάθετε να χειρίζεστε ταυτόχρονα πολλές συμφωνίες και να τις κλείνετε όλες, κάθε φορά.
Ανεξάρτητα από την αγορά στην οποία εργάζεστε ή την πείρα σας, με το Πούλησέ το όπως ο Serhant θα αγγίξετε την κορυφή.

"Συμμαχίες και Ρήξεις" του Gilles Kepel

Το 2020, χρονιά που σημαδεύτηκε από τον Covid-19 και την κατάρρευση της αγοράς πετρελαίου, έλαβαν χώρα πλήθος ανατροπών από τη Μέση Ανατολή έως και τις ευρωπαϊκές συνοικίες. Στην ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη υπήρξε μια τομή: από τη μια πλευρά, δημιουργήθηκε μια συμμαχία που φέρει το όνομα του προφήτη Αβραάμ και απλώνεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το Άμπου Ντάμπι, το Μαρόκο και το Σουδάν, περνώντας από το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Αραβία, και η οποία εποφθαλμιά το Ιράκ· από την άλλη πλευρά, «ο άξονας Αδελφών και σιιτών» που καλύπτει τη Γάζα, το Κατάρ, την Τουρκία και το Ιράν, υποστηριζόμενος, περιστασιακά, από τη Ρωσία.
Μέσα σε αυτές τις τεκτονικές αναταράξεις, η Βηρυτός ανατινάχθηκε, πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες εξακολουθούν να συρρέουν μαζικά στην Ευρώπη και οι ενέργειες της Τουρκίας προκαλούν αντιδράσεις στον αραβικό κόσμο. Τέλος, η τρομοκρατία χτύπησε και πάλι, στη Γαλλία και την Αυστρία, κάτω από μια νέα μορφή δράσης μιας τζιχάντ που δεν έχει πια ένα διοικητικό κέντρο αλλά διαθέτει διάσπαρτες εστίες στον μουσουλμανικό κόσμο. Παράλληλα, ο Τζο Μπάιντεν προσπαθεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των συμμάχων της Αμερικής.
Συνεχίζοντας τον προβληματισμό που ανέπτυξε στο best seller του Έξοδος από το χάος – Κρίση στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, ο Gilles Kepel παρουσιάζει, με τη βοήθεια χαρτών και ενός εκτεταμένου χρονολογίου, την αναγκαία ευρεία θεώρηση της επικαιρότητας, προκειμένου να κατανοήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που αναμένονται στο εγγύς μέλλον.
*Οι χάρτες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο είναι του Fabrice Balanche, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Lyon II.

"Από τις σπουδές στην εργασία" του Σταύρου Πάρλαλη

Για φοιτητές όλων των ειδικοτήτων και νέους που εισέρχονται στην αγορά εργασίας.
Έχει περάσει πια η εποχή που η απόκτηση ενός πτυχίου εξασφάλιζε μια σταθερή εργασία για τα επόμενα σαράντα χρόνια εργασιακής ζωής. Πλέον, κάθε νέος πρέπει να αποφασίσει πόσο δυναμικά θέλει να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό για τον ίδιο στην εργασία και τη ζωή του.
Αυτό το βιβλίο έχει στόχο να δώσει πληροφορίες για τους τρόπους και τα μέσα με τα οποία μπορείς να ενισχύσεις το επαγγελματικό σου προφίλ, τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών σου όσο και μετά. Είναι ένας κατατοπιστικός οδηγός στον οποίο μπορείς να βρεις συγκεκριμένες προτάσεις και συμβουλές για να προετοιμαστείς όσο το δυνατόν καλύτερα για τον επαγγελματικό στίβο.
Διαβάζοντάς το θα αισθανθείς ότι σε παίρνει από το χέρι και σε κατευθύνει βήμα-βήμα, ώστε να αποκτήσεις προβάδισμα και να είσαι πιο ανταγωνιστικός/ή στην αγορά εργασίας. Η διαρκής αναζήτηση νέων γνώσεων, ικανοτήτων, δεξιοτήτων και εμπειριών είναι αυτή που θα σε οδηγήσει στην πολυδιάστατη ανάπτυξη. Επομένως, άδραξε τη μέρα, εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες που σου δίνονται καθημερινά και, ακόμη καλύτερα, δημιούργησε εσύ τις συνθήκες για να βρεις νέες ευκαιρίες στη δική σου πορεία!

"Γιάννης Αντετοκούνμπο" του A. D. Largie

Από τις γειτονιές της Αθήνας στο NBA.
Η ιστορία του κορυφαίου μπασκετμπολίστα.
Αυτή είναι η ιστορία ενός μικρού αγοριού που κατάφερε να πετύχει έναν τεράστιο στόχο και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Ένα βιβλίο πρώτης ανάγνωσης που αφηγείται την ιστορία του πρωταθλητή NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο και αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλα τα παιδιά.
Ένα επίκαιρο βιβλίο που μαθαίνει στους μικρούς αναγνώστες και αναγνώστριες:
  • Τη σημασία της αποφασιστικότητας και της επιμονής όταν θέλουμε να πετύχουμε κάτι σημαντικό
  • Την αξία της καθημερινής εξάσκησης και πειθαρχίας
  • Την αυτοεκτίμηση και το ρόλο της στην επίτευξη των στόχων μας
  • Το να μην τους πτοεί το γεγονός ότι είναι διαφορετικοί, αντίθετα να τους δίνει δύναμη
  • Τη σημασία του να μην σταματάς να νοιάζεσαι για τους άλλους, ακόμα και όταν έχεις κατακτήσει τα όνειρά σου
"Minecraft - Οδηγός για νέους χρήστες" του Mojang

ΕΙΣΤΕ… ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ ΣΤΟ MINECRAFT;
Αυτό το βιβλίο είναι ιδανικό για να ξεκινήσετε την περιπλάνησή σας στην έκδοση Bedrock του Minecraft.
Θα σας βοηθήσει να επιβιώσετε στον επικίνδυνο Επάνω Κόσμο, να εξορύσσετε υλικά, να βρίσκετε τροφή, να κατασκευάζετε εργαλεία, να χτίσετε το καταφύγιό σας και να φτιάξετε προστατευτικό θώρακα.
Επίσης, ειδικά πλαίσια δίνουν συμβουλές για τα ζώα, τα τέρατα και τα περιβάλλοντα που θα συναντήσετε.
Με αυτόν τον εκπληκτικό οδηγό, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τις περιπέτειές σας στο Minecraft!