Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πετρούπολης, το βιβλιοπωλείο PICK A BOOK και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε γιορτινή εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση
την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021, στις 18.00μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πετρούπολης (Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου).

Η συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση θα είναι μαζί μας για να μας διαβάσει μια ιστορία για ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο στολίδι, για ένα αγόρι που, αν κι έμοιαζε με ξωτικό, πήγε να πολεμήσει σ’ έναν από τους αγριότερους πολέμους. Η ιστορία μιας μικρής εκεχειρίας σ’ έναν μεγάλο πόλεμο κάποια Χριστούγεννα πριν πολλά πολλά χρόνια. Μια ιστορία που πολλοί δεν την πίστεψαν ποτέ. Κι όμως… αυτή η ιστορία είναι αληθινή και μιλάει για το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων: για αδελφοσύνη κι επί γης ειρήνη.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού (χωρίς την παρουσία γονέων). Για τη συμμετοχή των παιδιών απαιτείται η επίδειξη της σχολικής κάρτας για Covid-19 (self-test) ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου. Στον χώρο τηρούνται όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα έναντι της πανδημίας.

Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη Βιβλιοθήκη στο 210-5025250 ή librarypetroupolis@gmail.com.
____________________________________________________________________________________


Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ συμπληρώνει 15 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και δημιουργικών δράσεων και σας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί με αγαπημένους συγγραφείς.

Την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021, σας προσκαλούμε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), για να γνωρίσετε από κοντά τις δημιουργούς κόμικς Γεωργία Ζάχαρη και Στέλλα Στεργίου oι οποίες σας περιμένουν από τις 18.30μ.μ. έως τις 20.00μ.μ., για να συνομιλήσουν μαζί σας και να σας υπογράψουν το ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ σε graphic novel.

Το καπλάνι της βιτρίνας ήταν ένα βιβλίο που ήδη νιώθαμε δικό μας, από την πρώτη φορά που το διαβάσαμε, πριν από σχεδόν είκοσι χρόνια που το έφερε στην καθεμιά η μαμά της. Το να γίνει όμως από δικό μας ανάγνωσμα δικό μας έργο ήταν μια παράξενη διαδικασία, μάλλον τρομακτική, γιατί πώς κάνεις δικό σου ένα έργο τόσο εμβληματικό, γραμμένο από μια τόσο σημαντική λογοτεχνική μορφή, που τόσοι άνθρωποι εκεί έξω το νιώθουν δικό τους;
Γ.Ζ.-Σ.Σ.

Με κάθε αγορά βιβλίων στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ σας κάνουμε δώρο ακόμα ένα βιβλίο της προτίμησής σας από μια συγκεκριμένη λίστα, ενώ μπαίνετε σε κλήρωση που θα αναδείξει έξι τυχερούς οι οποίοι θα κερδίσουν από μία δωροεπιταγή 50€.