"Μπίλι Σάμερς" του Stephen King

Ο Μπίλι Σάμερς είναι πληρωμένος δολοφόνος. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους ελεύθερους σκοπευτές στον κόσμο, ένας παρασημοφορημένος βετεράνος του Ιράκ, ο οποίος αναλαμβάνει αποστολές μόνο εάν ο στόχος είναι κάποιος αληθινά κακός.
Και τώρα ο Μπίλι θέλει ν' αποσυρθεί. Του προσφέρουν, όμως, μια τελευταία δουλειά –και η προσφορά είναι αρκετά μεγάλη για να την αρνηθεί. Ο Μπίλι εγκαθίσταται σε μια μικρή πόλη, το Ρεντ Μπλαφ, σ’ ένα γραφείο με θέα τα σκαλιά του δικαστηρίου, απ’ όπου θα πυροβολήσει τον στόχο του. Υποτίθεται πως είναι επίδοξος συγγραφέας. Έτσι αρχίζει να γράφει. Πρώτα για την παιδική του ηλικία, έπειτα για τις μέρες του στο στρατό. Για τη Φαλούτζα. Και σύντομα ανακαλύπτει μέσα του μια ολοένα μεγαλύτερη λαχτάρα για την ασυνήθιστη δύναμη που του χαρίζει η αφήγηση μιας ιστορίας.
Όμως πλησιάζει η μέρα της δολοφονίας κι ο Μπίλι είναι όλο και πιο βέβαιος ότι κάτι πάει στραβά σε αυτή τη δουλειά. Απλώς δεν ξέρει ακόμα πόσο στραβά, ού-τε ξέρει για τη γυναίκα που θα τον βοηθήσει στην προσπάθειά του να διορθώσει τα πράγματα.
Εν μέρει πολεμική ιστορία, εν μέρει ερωτική επιστολή στην Αμερική των μικρών πόλεων, αυτό το εντυπωσιακό μυθιστόρημα παρουσιάζει ένα από τα πλέον αναπάντεχα ζευγάρια στη μυθοπλασία του King, που μαζί βάζουν στόχο να εκδικηθούν για τα εγκλήματα ενός απίστευτα φαύλου ανθρώπου. To Μπίλι Σάμερς είναι ένα βιβλίο για την αγάπη, την τύχη, τη μοίρα και μια τελευταία προσπά-θεια για εξιλέωση.

"Λευκές φωτιές" του Sebastian Faulks

1914
Ο Άντον φιλοδοξεί να γίνει δημοσιογράφος. Μόλις φτάνει στη Βιέννη, γνωρίζει την Ντελφίν, μια γυναίκα με πολλά μυστικά. Μαγεμένος από το φως του πρώτου έρωτα, ο Άντον νιώθει να σφύζει από ζωή. Και τότε η χώρα του κηρύσσει τον πόλεμο ενάντια στη δική της.
1927
Για τη Λέινα, η ζωή με τη μητέρα της σε μια μικρή πόλη ήταν σκληρή και απομονωμένη. Ένας νεαρός δικηγόρος την παρασέρνει στη Βιέννη. Ωστόσο, εκείνο που φαντάζεται σαν έρωτα σύντομα καταρρέει και αφήνει την πόλη για μια δουλειά στο χιονισμένο σανατόριο, το Σλος Ζέεμπλικ.
1933
Έχοντας χάσει πολλούς φίλους στο Ανατολικό Μέτωπο, ο Άντον αναλαμβάνει να γράψει ένα άρθρο για το μυστηριώδες Σλος Ζέεμπλικ. Στο μέρος αυτό, στις όχθες μιας ασημένιας λίμνης όπου οι ρίζες των ανθρώπινων βασάνων ξεγυμνώνονται, δύο άνθρωποι θα αντικρίσουν ο ένας τον άλλον σαν να είναι η πρώτη φορά.
Σαρώνοντας την Ευρώπη που συνέρχεται από έναν πόλεμο και αναμένει την έλευση του επόμενου, οι Λευκές φωτιές είναι ένα μυθιστόρημα ορόσημο για τους πόθους, τα όνειρα της νιότης και την ιερότητα της ελπίδας. Ο Σεμπάστιαν Φοκς εστιάζει στην άβυσσο της ανθρώπινης ψυχής και καταφέρνει να μιλήσει για αυτήν τόσο μέσα από τις συναισθηματικές συγκρούσεις των ηρώων όσο και μέσα από ενδιαφέροντες διαλόγους γύρω από τις μεθόδους και θεωρίες του Φρόιντ και άλλων σπουδαίων ψυχαναλυτών.

"Πώς γ*μ*με τον πλανήτη μας" - Συλλογικό έργο

Ο απλούστερος εικονογραφημένος οδηγός για την πραγματική κατάσταση του πλανήτη μας.
Πώς επηρεάζει η ρύπανση τη ζωή στη Γη; Ποιος είναι ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής; Πώς καταστρέφουν τον πλανήτη η πληθυσμιακή αύξηση και η υπερκατανάλωση – και πώς επιβαρύνουν τον τρόπο ζωής μας;
Το Πώς γ*μ*με τον πλανήτη μας παρουσιάζει καίρια στοιχεία και δίνει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας.
Χρησιμοποιώντας τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα και απλές εικόνες, ο κορυφαίος περιβαλλοντολόγος Τόνι Τζούνιπερ αποκαλύπτει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά και τις λύσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να αναστρέψουμε τις τάσεις και να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας.

"Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βαβυλώνας" του George S. Clason

Ένας σημαντικός οδηγός για τα μυστικά οικονομικής ανάπτυξης, που παραμένουν αναλλοίωτα από την αρχαιότητα έως σήμερα.
Ένα κλασικό βιβλίο προσωπικής βελτίωσης.
Ένα κλασικό βιβλίο προσωπικής οικονομικής ανάπτυξης που πραγματεύεται την ατομική επιτυχία κάθε ανθρώπου. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, «επιτυχία σημαίνει επιτεύγματα, τα οποία οφείλονται στις προσπάθειες και στις ικανότητές μας. Το κλειδί για την επιτυχία μας είναι η κατάλληλη προετοιμασία». Ταξιδεύοντας νοητά στη Βαβυλώνα, το λίκνο που γέννησε τις βασικές αρχές της οικονομίας, ο συγγραφέας προσφέρει έναν οδηγό για την κατανόηση των χρηματοοικονομικών θεμάτων και τη γνώση για την οικονομική ανάπτυξη και επιτυχία.
Οι «Βαβυλωνιακές Παραβολές» του Τζορτζ Σάμιουελ Κλέισον, που μοιράστηκαν σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες πριν από περίπου έναν αιώνα, έχουν γίνει ένα εμπνευσμένο και διαχρονικά επίκαιρο βιβλίο.

"The Tipping Point - Σημείο Καμπής" του Malcolm Gladwell

Στο πρώτο και επιδραστικότερο βιβλίο του, ο Μάλκολμ Γκλάντγουελ μελετά το φαινόμενο του σημείου καμπής, το οποίο έχει επηρεάσει τον τρόπο σκέψης και λήψης αποφάσεων εκατομμυρίων ανθρώπων.
Το ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ είναι η μαγική στιγμή που μια ιδέα, μια τάση ή μια κοινωνική συμπεριφορά περνά ένα κατώφλι, αλλάζει κατεύθυνση και εξαπλώνεται όπως μια πυρκαγιά. Με τον ίδιο τρόπο που ένας ασθενής μπορεί να μεταδώσει έναν ιό που θα λάβει διαστάσεις πανδημίας, έτσι και μια μικρή αλλά στοχευμένη ώθηση μπορεί να δημιουργήσει μια νέα τάση μόδας, να κάνει ένα προϊόν δημοφιλές ή να μεταβάλει κοινωνικές συμπεριφορές, όπως η εγκληματικότητα. Το σημείο καμπής παρατηρείται στη διάδοση ιδεών, εμπορικών προϊόντων, κοινωνικών φαινομένων, τηλεοπτικών σειρών, πολιτικών κινημάτων – ακόμα και ασθενειών.
Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα, που γράφτηκε το 2000, όταν ο Gladwell αποφάσισε να πάρει τη φράση “Tipping Point” που χρησιμοποιούνταν ως τότε για να περιγράψει επιδημιολογικά φαινόμενα, και να τη χρησιμοποιήσει για την περιγραφή κοινωνικών φαινομένων. Έκτοτε αποτελεί ένα επιδραστικότατο best seller και long seller και παράλληλα ένα ορόσημο για την κατηγορία βιβλίων εκλαϊκευμένης κοινωνιολογίας (pop sociology), στο οποίο ανατρέχουν και αναφέρονται διαχρονικά συγγραφείς σε παγκόσμιο επίπεδο. Το βιβλίο μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά.

"Εξουσία, Πολιτική και Κοινωνία" των Betty A. Dobratz, Lisa K. Waldner & Timothy Buzzell

Επιστημονική επιμέλεια και πρόλογος ελληνικής έκδοσης: Μαρία Μαρκαντωνάτου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Στο βιβλίο Εξουσία, πολιτική και κοινωνία: Μια εισαγωγή στην πολιτική κοινωνιολογία οι συγγραφείς αναλύουν τις κοινωνιολογικές θεωρίες και προσεγγίσεις περί εξουσίας και πολιτικής, καθώς και τους μετασχηματισμούς τους, και εξετάζουν μια σειρά θεμάτων της επικαιρότητας και της σύγχρονης κοινωνικής ζωής.
Σε αυτή τη δεύτερη αμερικανική έκδοση εξετάζονται ζητήματα κοινωνικών διακρίσεων στις ΗΠΑ, οι νέες προκλήσεις και αρμοδιότητες του κράτους, ο ρόλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι συνεχιζόμενες επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2007-2008, οι εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, οι πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ και οι επιπτώσεις τους, καθώς και σημαντικά υποπεδία της πολιτικής κοινωνιολογίας (κοινωνικά κινήματα, κουλτούρα, παγκοσμιοποίηση, οικονομία, τρομοκρατία κ.ά.).

"Αυτό είναι το καρότο μου" του Il Sung Na

Όταν δύο κουνέλια βρίσκουν ένα γιγάντιο καρότο στον κήπο τους, κάνουν ένα μόνο πράγμα: μαλώνουν για το ποιος θα το πάρει! Προσπαθούν με τους πιο αστείους τρόπους να το ξεριζώσουν αλλά αυτό κάποια στιγμή εξαφανίζεται προς τα κάτω! Μπαίνουν στην τρύπα και τι να δουν; Έναν τυφλοπόντικα που έχει ήδη ξεκινήσει να το μαγειρεύει. Τους καλεί λοιπόν να το μοιραστούν και γίνονται όλοι μια παρέα.

"Τα τρελοκαλτσάκια" της CK Smouha

Μια ξεκαρδιστική περιπέτεια µιας κάλτσας που ψάχνει απεγνωσµένα το ζευγάρι της µέσα σε έναν κάδο πλυντηρίου.
Είναι η αγαπηµένη ώρα του Φιλ και του Μπιλ – η ώρα της µπουγάδας! Αλλά όταν χωρίζονται τα δύο καλτσάκια στο πλυντήριο, ο Μπιλ φοβάται πως θα µείνει µόνος για µια ζωή.