Υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου τελεί το 14ο Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία εν Αθήναις).

Το Φεστιβάλ ΛΕΑ είναι ένα σημείο συνάντησης μεταξύ της Ιβηρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ελλάδας, όπου αναγνωρίζεται η αξία της γλώσσας και του πολιτισμού, μέσω της λογοτεχνίας, των εικαστικών τεχνών, της μουσικής, του κινηματογράφου και του θεάτρου. Χάρη στις ποικίλες δραστηριότητες, το κοινό μπορεί να απολαύσει και να βιώσει από κοντά τον πολιτιστικό και λογοτεχνικό πλούτο αυτών των χωρών.

Το Φεστιβάλ θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Αργεντινός συγγραφέας Γκιγέρµο Μαρτίνες και ο Ισπανός μυθιστοριογράφος Χοσέ Κάρλος Σομόθα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρακάτω:
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ | 20:30μ.μ.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
| Το διεστραμμένο στοιχείο στην πεζογραφία με τον Γκιγέρμο Μαρτίνες.

Ο Γκιγέρμο Μαρτίνες, βραβείο Nadal Μυθιστορήματος 2019 για Τα εγκλήματα της Αλίκης (μετάφραση: Τιτίνα Σπερελάκη, Εκδόσεις Πατάκη) συνομιλεί με την Ελληνίδα ιστορικό και δημοσιογράφο Λένα Ματσιώρη.

Στα ισπανικά και στα ελληνικά.
Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, Σκουφά 31.

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ | 17:00μ.μ.
ΚΑΦΕ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
| Ο Γκιγέρμο Μαρτίνες συνομιλεί με τη Μάρτα Σίλβια Διός Σανς.

Η φιλόλογος Μάρτα Σίλβια Διός Σανς συνομιλεί με τον Αργεντινό συγγραφέα Γκιγέρμο Μαρτίνες, φετινό προσκεκλημένο του Φεστιβάλ ΛΕΑ, για τη ζωή και το έργο του.

Στα ισπανικά.
Polyglot Bookstore, Ακαδημίας 84.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ | 17:00μ.μ.
ΚΑΦΕ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
| Ο Χοσέ Κάρλος Σομόθα συνομιλεί με τον Εδουάρδο Λουθένα.

Ο φιλόλογος Εδουάρδο Λουθένα σε μια χαλαρή και ευχάριστη συζήτηση με τον συγγραφέα Χοσέ Κάρλος Σομόθα για τη ζωή, την πορεία και το έργο του, στον φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου Polyglot.

Στα ισπανικά.
Polyglot Bookstore, Ακαδημίας 84.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ | 20:30μ.μ.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
| Σπουδή στο μαύρο (μετάφραση: Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Εκδόσεις Πατάκη) του Χοσέ Κάρλος Σομόθα

Ο συγγραφέας Χοσέ Κάρλος Σομόθα συνομιλεί με τη δημοσιογράφο και κριτικό λογοτεχνίας Μαρίλια Παπαθανασίου για τη ζωή και το έργο του και για το βιβλίο του Σπουδή στο μαύρο, που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Στα ισπανικά και στα ελληνικά.
Mουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Κουμπάρη 1.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ.