Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το βιβλιοπωλείο ΚΑΛΤΣΑΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε εκδήλωση με τη συγγραφέα Λίνα Μουσιώνη με αφορμή το νέο παιδικό βιβλίο της


την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022, στις 19.00μ.μ., στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (Κούμα 28).

Η Αιμιλία και ο Μάνος αναλαμβάνουν να προετοιμάσουν το πάρτι γενεθλίων της μαμάς τους που λείπει σε έκτακτο μυστηριώδες ταξίδι. Τα δύο αδέλφια θα παίξουν το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, θα σκαλίσουν τις αναμνήσεις τους και θα συνειδητοποιήσουν πόσο συγκλονιστική περιπέτεια είναι η ζωή και πώς μπορείς να τη ζεις πάντα σαν παιχνίδι.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Χρύσα Βουλγαράκη, Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου – Γαλλική Πρεσβεία, η Έλλη Παπαδημητρίου, ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια-αναλύτρια ομάδας, η Κωνσταντίνα Χατζημίχου-Καλούση, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, και η Ιωάννα Καραβάνα, Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας.

Ελάτε να κάνουμε ένα πάρτι αλλιώτικο και να διαπιστώσουμε πώς ένα παιδικό βιβλίο μπορεί να θίγει σοβαρά και ευαίσθητα θέματα με αισιόδοξο τρόπο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
____________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο ADAGIO II Βιβλιοκαφέ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ηλία Μαγκλίνη


την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022, στις 20.00μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Μπότσαρη 10, Ναύπακτος).

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Τάσος Σακελλαρόπουλος, ιστορικός και υπεύθυνος των ιστορικών αρχείων του Μουσείου Μπενάκη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τον συγγραφέα.

Μια αυτοβιογραφική αφήγηση, όπου μέσα από την ιστορία της οικογένειας του αφηγητή εξιστορείται η κοινή ιστορία χιλιάδων Ελλήνων που πολέμησαν στη Μικρασιατική Εκστρατεία.