Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», το περιοδικό «Νέο Υπόστεγο» του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, το βιβλιοπωλείο ΕΚΛΟΓΗ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σπύρου Κιοσσέ
την Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022, στις 19:30μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας (Κασσάνδρου 6).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Διαμαντής Αξιώτης και η φιλόλογος Ευδοκία Φανερωμένου. Συντονίζει η φιλόλογος Θεοπούλα Τσαπάνη. Αποσπάσματα διαβάζει η ηθοποιός Έλενα-Λεάνδρα Στράντζα, ενώ την εκδήλωση ντύνει μουσικά η Χρυσούλα Μίσχου.
____________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο Επί λέξει και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, σας προσκαλούν σε μια συζήτηση αφιερωμένη στην τριλογία της Μαίρης Κόντζογλου
την Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022, στις 19.00μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Ακαδημίας 32).

H συγγραφέας Μαίρη Κόντζογλου συναντά τον ιστορικό και Καθηγητή στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης Στέφανο Καβαλλιεράκη και συζητούν για τις ψυχολογικές, κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες της Μικρασιατικής Καταστροφής, με σημείο αναφοράς τους ήρωες της μυθιστορηματικής τριλογίας.
____________________________________________________________________________________


Το Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, με αφορμή τη δωρεά του χειρόγραφου του βιβλίου Κόκκινο στην πράσινη γραμμή του Βασίλη Γκουρογιάννη προς τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου

σας προσκαλεί την Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022, στις 18.00μ.μ., στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου (κεντρικά κτίρια, Καλλιπόλεως 75, Λευκωσία). σε εκδήλωση προς τιμήν του συγγραφέα και παρουσίαση του εμβληματικού βιβλίου του.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι:
Τάσος Χριστοφίδης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Κύπρου
Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας
Πρόδρομος Προδρόμου, Υπουργός Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας
Γιάννης Τουμαζής, Υφυπουργός Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ιωάννης Παπαμελετίου, Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο

Θα ακολουθήσει η παράδοση του χειρόγραφου από τον συγγραφέα Βασίλη Γκουρογιάννη στην Αναπληρώτρια Διευθύντρια της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου Έλενα Διομήδη Παρπούνα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Παντελής Βουτουρής, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου, και ο Άγγελος Συρίγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στον παρακάτω σύνδεσμο Youtube https://www.youtube.com/watch?v=d2K_-GmQ1Ig

Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 02 Νοεμβρίου 2022 στο www.ucy.ac.cy/ucyevents
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22894-331/47