"Η τριλογία της ομίχλης: Ο πρίγκιπας της ομίχλης" του Carlos Ruiz Zafón

Το νέο σπιτικό των Κάρβερ, στο παραθαλάσσιο χωριό όπου έχουν μετακομίσει για να ξεφύγουν από τον κλοιό του πολέμου που σφίγγει στο Λονδίνο, περιβάλλεται από μυστήριο.
Το πνεύμα του μικρού Τζέικομπ, του γιου των παλιών ιδιοκτητών, ο οποίος πνίγηκε εκεί πριν από χρόνια, εξακολουθεί να επισκιάζει το μέρος. Οι αλλόκοτες συνθήκες θανάτου του αρχίζουν να αποσαφηνίζονται μόνο όταν αποκαλύπτεται ο Πρίγκιπας της Ομίχλης, ένας διαβολικός χαρακτήρας ικανός να εκπληρώσει οποιαδήποτε επιθυμία με τίμημα όμως ιδιαίτερα υψηλό.

 
"Η τριλογία της ομίχλης: Το παλάτι του μεσονυκτίου" του Carlos Ruiz Zafón

Καλκούτα, 1932: η καρδιά του σκότους. Ένα φλεγόμενο τρένο διασχίζει την πόλη. Ένα φάντασμα φωτιάς σπέρνει τον τρόμο στις σκιές της νύχτας. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.
Στο κατώφλι των δέκατων έκτων γενεθλίων τους, ο Μπεν, η Σιρ και οι φίλοι τους από την Τσάουμπαρ Σοσάιετι έρχονται αντιμέτωποι με το πιο τρομερό αίνιγμα στην ιστορία της πόλης των παλατιών.
Ένα αίνιγμα που θα ρίξει φως στο παρελθόν τους και θα ορίσει με τρόπο τραγικό το μέλλον τους.

"Η τριλογία της ομίχλης: Τα φώτα του Σεπτέμβρη" του Carlos Ruiz Zafón

Ένας εκκεντρικός παιχνιδοποιός ζει απομονωμένος σε μια έπαυλη γεμάτη γρίφους, μηχανικά πλάσματα και σκιές του παρελθόντος. Μυστήριο περιβάλλει το νησάκι του φάρου και τα παράξενα φώτα που αστράφτουν εκεί μέσα στην ομίχλη. Κάτι που φαντάζει βγαλμένο από εφιάλτη είναι κρυμμένο βαθιά μέσα στο δάσος. Αυτά και άλλα στοιχεία υφαίνουν την πλοκή του μυστηρίου που θα ενώσει για πάντα την Ιρέν και τον Ισμαέλ ένα μαγικό καλοκαίρι στο Γαλαζολίμανο.

"Οι πεταλούδες του χειμώνα" της Χρυσηίδας Δημουλίδου

Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα, 1995. Η πενηντατετράχρονη Έλινορ Μίλερ, γόνος πλούσιας οικογένειας βαμβακοφυτειών και χήρα του πάμπλουτου τραπεζίτη Έμερσον Μίλερ, είναι ακραία ρατσίστρια, σκληρή και ανάλγητη ακόμη και με τα τρία παιδιά της. Η Έλινορ, που τα τελευταία οχτώ χρόνια, βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο, ύστερα από ατύχημα, αρνείται να έχει στην υπηρεσία της μαύρο υπηρετικό προσωπικό· όμως και οι λευκές υπηρέτριές της, μη αντέχοντας την προσβλητική της συμπεριφορά, φεύγουν η μία μετά την άλλη. Η κόρη της, Χάριετ, που έχει αναλάβει τη φροντίδα της, υποφέρει αντιλαμβανόμενη ότι η μητέρα της τη χρησιμοποιεί ως υπηρεσία της. Ο μεσαίος της γιος, ο Έρνεστ, είναι πιο ελαστικός και την ανέχεται, όμως ο πρωτότοκος, ο Γουίλιαμ, βρίσκεται σε συνεχόμενη ρήξη μαζί της. Μέχρι που στην έπαυλή της εμφανίζεται μια νεαρή μιγάδα, η Βικτόρια, εκλιπαρώντας για εργασία. Μη έχοντας άλλη επιλογή, η Έλινορ τη δέχεται δοκιμαστικά. Η Βικτόρια, ένα πολύ ιδιαίτερο κορίτσι, σταδιακά και με τον τρόπο της, αγγίζει την πέτρινη καρδιά της κυρίας Μίλερ, αποκαλύπτοντας άθελά της, πολύ καλά κρυμμένα μυστικά της, που σοκάρουν όλους γύρω της. Ακόμη και την ίδια την κυρία Μίλερ.

"Μια φορά και μια ραγισμένη καρδιά" της Stephanie Garber

ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΘΑ ΦΤΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ;
Από τότε που θυμάται τον εαυτό της, η Ιβάντζελιν Φοξ πίστευε στην αληθινή αγάπη και στο ευτυχισμένο τέλος… έως ότου μαθαίνει ότι ο έρωτας της ζωής της θα παντρευτεί κάποια άλλη.
Θέλοντας απελπισμένα να σταματήσει τον γάμο και να γιατρέψει την πληγωμένη της καρδιά, η Ιβάντζελιν κάνει μια συμφωνία με τον χαρισματικό αλλά μοχθηρό Πρίγκιπα των Καρδιών. Ως αντάλλαγμα για τη βοήθειά του, της ζητάει τρία φιλιά, τα οποία θα δοθούν όποτε και όπου επιλέξει εκείνος.
Αλλά αφού δίνει το πρώτο φιλί που υποσχέθηκε, η Ιβάντζελιν μαθαίνει ότι τα παζάρια με έναν αθάνατο είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι – και ότι ο Πρίγκιπας των Καρδιών θέλει πολύ περισσότερα από εκείνη από όσα είχε δεσμευτεί να κάνει. Έχει σχέδια για την Ιβάντζελιν, σχέδια που θα οδηγήσουν είτε στο πιο ευτυχισμένο τέλος είτε στη μεγαλύτερη τραγωδία…
ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ.

"Πάγος και αστροφεγγιά" της Sarah J. Maas

Η ελπίδα θερμαίνει και την πιο παγερή νύχτα.
Η Φέιρα, ο Ρις και ο στενός κύκλος των φίλων τους έχουν καταπιαστεί με την ανοικοδόμηση της Αυλής της Νύχτας και του σαρωτικά αλλαγμένου κόσμου πέρα από τα σύνορα της επικράτειάς τους. Όμως η Φθινοπωρινή Ισημερία πλησιάζει επιτέλους και μαζί της μια ευκαιρία για ανάπαυση, κερδισμένη επάξια.
Μα ακόμη και αυτή η εορταστική ατμόσφαιρα δεν μπορεί να κρατήσει μακριά τις σκιές του παρελθόντος. Καθώς η Φέιρα διαχειρίζεται την πρώτη Ισημερία της ως Μεγάλη Αρχόντισσα, διαπιστώνει πως τα πλέον κοντινά της πρόσωπα κουβαλούν περισσότερες πληγές από όσες θα περίμενε εκείνη… πληγές που θα έχουν πολλαπλό αντίκτυπο στο μέλλον της Αυλής τους.

"Ζήσε. Τελικά φοβόμαστε να πεθάνουμε ή μήπως να ζήσουμε;" του π. Λίβυου

Την ζωή δεν την αναλύουμε αλλά τη ΖΟΥΜΕ.
Τη ΧΑΡΑ δεν την βρίσκουμε αλλά τη φτιάχνουμε.
Τελικά δεν είναι το ΣΚΟΤΑΔΙ που μας τρομάζει αλλά το ΦΩΣ που κουβαλάμε μέσα μας.
Καμία ΔΥΣΚΟΛΙΑ δεν πρέπει να μας φοβίζει, αφού ό,τι δυσκόλεψε το «εγώ» μας ελευθέρωσε την ΨΥΧΗ μας.
ΖΗΣΕ τώρα χωρίς να ζητάς όλα να είναι τέλεια. Δε χρειάζεται να είσαι ΤΕΛΕΙΟΣ για να είσαι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ.
Η ΖΩΗ δεν έχει κάποιο νόημα, η ίδια είναι το ΝΟΗΜΑ.
Γι’ αυτό ΤΟΛΜΗΣΕ να ζήσεις. Μην κρυφτείς από τις ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ. Κοίταξε κατάματα τους φόβους σου. Οι ΦΟΒΟΙ είναι οι κρυμμένες μας ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Κάθε ΦΟΒΟΣ κρατάει στο σκοτάδι το δικό μας ΦΩΣ.
ΤΟΛΜΗΣΕ να κοιτάξεις κατάματα τον ΔΕΙΛΟ εαυτό σου εάν θέλεις να συναντήσεις τον ΗΡΩΑ που κουβαλάς μέσα σου. Κι αυτό μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να το πραγματοποιήσεις: να ΖΗΣΕΙΣ. Διότι στο τέλος του ταξιδιού δε θα έχει σημασία πόσων χρόνων πέθανες αλλά πόσο ΕΖΗΣΕΣ!

"Ουίσκι. Ένα ταξίδι γευσιγνωσίας" του Eddie Ludlow

Ο καλύτερος τρόπος να ανακαλύψετε το ουίσκι είναι να το γευτείτε. Αυτό το πραγματικά πρωτοποριακό εγχειρίδιο θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε το προσωπικό σας γούστο στο ουίσκι, παρουσιάζοντας έναν συναρπαστικό κόσμο από φίνα αποστάγματα που μπορείτε να απολαύσετε.