Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράσει», το βιβλιοπωλείο ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ   σας προσκαλούν σε μια συζήτηση και γνωριμία με τη βραβευμένη συγγραφέα Αγγελικής Δαρλάση με αφορμή τα εφηβικά της μυθιστορήματα


το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022, στις 11.00π.μ., στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής (Δημοκρίτου & Στουκόπουλου).

Με αφορμή τα δύο βιβλία αλλά και το νέο εφηβικό μυθιστόρημα της συγγραφέα με τίτλο ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, που θα κυκλοφορήσει στις 28 Νοεμβρίου 2022, ο Σπύρος Κιοσσές, συγγραφέας-Αναπληρωτής Καθηγητής Θεωρίας της Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής στο Τμήμα Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συνομιλεί με την Αγγελική Δαρλάση.

Ακολουθεί συζήτηση με το κοινό.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
____________________________________________________________________________________


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής - παράρτημα Κοντόπευκου, η Ομάδα Θεάτρου Ανεμόμυλοι και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους στην παράσταση κουκλοθέατρου «Πίκο και Λόλα» βασισμένη στην ομότιτλη σειρά βιβλίων της Λίνας Σωτηροπούλου το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022, στις 11.00π.μ., στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής - παράρτημα Κοντόπευκου (Χίου και Σωτήρος 2).

Η Λόλα έχει παράξενες ιδέες. Τη μία θέλει να ταξιδέψει στο φεγγάρι, την άλλη αποφασίζει να γιορτάζει τα γενέθλιά της κάθε μέρα. Ο Πίκο συχνά νυστάζει και θέλει να πάει για ύπνο ή καμιά φορά είναι λιγάκι άρρωστος ή κάνει ετοιμασίες για την εκδρομή που θα πάει με τη Λόλα. Και κάπως έτσι μπλέκουν οι δυο τους σε απίθανες περιπέτειες…

Διασκεδαστικές ιστορίες γραμμένες σε στιχάκια, μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνεται ένας χρωματιστός, μαγικός κόσμος. Πρωταγωνιστές του ο Πίκο και η Λόλα, δύο διαφορετικοί αλλά αχώριστοι φίλοι, που με τις περιπέτειές τους βοηθούν τα παιδιά να αντιληφθούν έννοιες όπως η φιλία, η αποδοχή και η συνεργασία, να αναπτύξουν τη φαντασία τους και φυσικά …να γελάσουν!

Κείμενο: Λίνα Σωτηροπούλου
Διασκευή / Σκηνοθεσία: Χρήστος Χριστόπουλος
Επιμέλεια κίνησης: Έλιο Φοίβος Μπέικο
Φωτογραφίες: Σωτηρία Ψαρού
Διάρκεια: 40 λεπτά
Για παιδιά από 3 ετών

Για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις απαιτείται τηλεφωνική κράτηση, τρεις ημέρες πριν από την εκδήλωση.
Παιδικό Τμήμα: 210-6000943
e-mail: viv-agp2@otenet.gr

Ωράριο Παιδικών Τμημάτων για κράτηση
Τετάρτη: 10:00π.μ.-14:00μ.μ. και 17:00μ.μ.-20:00μ.μ.
Πέμπτη: 10:00π.μ.-14:00μ.μ. και 17:00μ.μ.-20:00μ.μ.
Παρασκευή: 10:00π.μ.-14:00μ.μ.

Την ημέρα της εκδήλωσης, τα βιβλία της σειράς θα διατίθενται προς πώληση από το βιβλιοπωλείο ΠΟΛΥΕΔΡΟ.
____________________________________________________________________________________


Οι φαν της σειράς το γνωρίζουν καλά· Ο Άντον είναι ο καλύτερος παίχτης των Αετών που θα βάλει γκολ στην καρδιά σας. Και όχι μόνο αυτό, είναι ο πρωταγωνιστής της πιο κουλ κωμικής σειράς παιδικών βιβλίων με θέμα το ποδόσφαιρο, γραμμένης σε μορφή κόμικ/ημερολογίου.

Ο Γερμανός συγγραφέας Χάικο Βολτς, εμπνευστής και δημιουργός της δημοφιλούς σειράς «Σουτ και γκολ με τον Άντον», θα μας αποκαλύψει τα πάντα live: Για τα μυστικά του ποδοσφαίρου, τα μέλη της ομάδας των αετών, τα κορίτσια έχουν καλό σουτ, τις γούρικες μπάλες αλλά και τη δική του σχέση με το ποδόσφαιρο.

Βοηθοί του για μία ώρα θα είναι η καθηγήτρια Γερμανικών και συνεργάτιδα του GOETHE-INSTITUT ATHEN  Αλεξάνδρα Παπαθανασίου και όλοι εσείς!

Συντονιστείτε την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022, στις 11.00π.μ., στη σελίδα Facebook των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ταυτόχρονα στο κανάλι YouTube των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και στη σελίδα Facebook του GOETHE-INSTITUT ATHEN και θα πραγματοποιηθεί στα γερμανικά με διερμηνεία στα ελληνικά.

Σας περιμένουμε όλους και όλες εσάς που σας αρέσει το ποδόσφαιρο!

Μην το χάσετε!